Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Garmin Edge Explore

loonatik
Forum-lid
Berichten: 107
Lid geworden op: 19 mei 2008 01:33

loonatik 26 jun 2020 10:28

Lcsmet schreef: 24 jun 2020 12:21
loonatik schreef: 23 jun 2020 20:04 Meer mensen last van dat het scherm niet meer aan gaat als ie in de battery saving modus staat? Ik hoor hem wel gewoon nog werken maar scherm doet niks meer. Reset werkt dan wel alleen dan gaat ie de route opnieuw berekenen.
Twijfel of ik hem terug moet sturen want voor de rest is het een fijn apparaat.
Als ik de battery saving modus uitschakel doet ie het perfect.
https://forums.garmin.com/sports-fitnes ... uring-ride
In de battery saving mode valt het scherm inderdaad (om de batterij te sparen :) )uit en het zou wel terug moeten opspringen als je een knop bedient.
Bedoel natuurlijk dat het scherm niet meer aangaat. :roll:
Pinarello Stelvio
Isaac Force

JP707
Forum-lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 22 mei 2018 17:48

JP707 30 jun 2020 08:47

Hoi allen,

Mijn nieuwe garmin edge explore met bluetooth snelheids meter (met sensor op de as Ant 1+ ) geeft de snelheid niet goed aan. Bij constante snelheid loopt deze terug en op met ongeveer 0,5 - 1 km verschil.
Weet iemand wat dit kan veroorzaken? Ik heb het al op de vooras geprobeerd, een nieuwe sensor door futurum laten leveren maar dit mocht allemaal niet baten.

gr.
JP

Polly1950
Forum-lid
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 okt 2014 13:52

Polly1950 05 jul 2020 11:16

JP707 schreef: 30 jun 2020 08:47 Hoi allen,

Mijn nieuwe garmin edge explore met bluetooth snelheids meter (met sensor op de as Ant 1+ ) geeft de snelheid niet goed aan. Bij constante snelheid loopt deze terug en op met ongeveer 0,5 - 1 km verschil.
Weet iemand wat dit kan veroorzaken? Ik heb het al op de vooras geprobeerd, een nieuwe sensor door futurum laten leveren maar dit mocht allemaal niet baten.

gr.
JP
Je bedoelt waarschijnlijk dat de snelheid bv niet constant 30 km/pu aangeeft en dus wisselt tussen de 29 en 31. Ik denk dat dat komt omdat je niet echt constant 30 pu rijdt. Net wat minder kracht op je pedaal, net beetje meer wind, net een stukje ander asfalt enz. Je uiteindelijk gemiddelde zal daar geen last van hebben.

bejo
Forum-lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 feb 2016 11:18

bejo 22 jul 2020 10:47

Dat is mij inderdaad ook een paar keer gebeurd. Ik heb er nog geen oplossing van gevonden. Best jammer, want voor ritten van 100+ km heb je die functie wel nodig.

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1438
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 22 jul 2020 11:16

@bejo misschien handig als je laat weten op welke reactie je reageert!

@jp707 en jij denkt dat je constant een zelfde snelheid rijdt? Knappe jongen als je dat kan.

Baslammers12
Forum-lid
Berichten: 77
Lid geworden op: 12 jun 2018 09:48

Baslammers12 10 aug 2020 09:36

Goedemorgen,

Iemand die weet of er ook een widget is die zegt dat je bij bepaalde segmenten bent ( en of je een pr hebt) en bijvoorbeeld waar je fietst op een berg. Ik zag dat bij een andere Garmin langskomen en vroeg me af of dat ook bij de Edge Explore kon.
Bianchi Infinito 2017

pida_2016
Forum-lid
Berichten: 21
Lid geworden op: 20 sep 2016 13:56

pida_2016 14 sep 2020 22:15

Zijn er nog mensen die vinden dat de batterijduur bagger is? Ik kocht mijn garmin edge explore exact een jaar geleden, wegens omstandigheden ben ik het ding pas recent beginnen gebruiken, en ik vind het maar niks. Als ik het toestel gewoon op tafel leg met het scherm aan en helderheid op 60% is hij na 3 uur al 60% kwijt. 20% verlies per uur, zonder navigatie of sensorgebruik lijkt me onwerkbaar.

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 12623
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Het Soete Land van Waes

Gebruikersavatar Lcsmet 15 sep 2020 12:11

pida_2016 schreef: 14 sep 2020 22:15 ........... Ik kocht mijn garmin edge explore exact een jaar geleden, wegens omstandigheden ben ik het ding pas recent beginnen gebruiken, ........
Is dit na je eerste laadbeurt?
Gewoon gebruiken en terug opladen.
Na enkele laadbeurten zal je batterij wel langer meegaan.
There's a time to live, but isn't it strange
That as soon as you're born you're dying

pida_2016
Forum-lid
Berichten: 21
Lid geworden op: 20 sep 2016 13:56

pida_2016 15 sep 2020 13:00

Nee, ik heb het ding wel al eens een aantal keer herladen.
Ben trouwens net terug van een tocht van 5':30"
Na 4 uur fietsen is het toestel van 100% naar 0% gegaan. Dan zou je vervolgens verwachten dat hij uitvalt, maar nee, hij blijft maar doorgaan, op een "lege" batterij.
Batterij slecht gecalibreerd waarschijnlijk. Ik ga eens proberen of "standaardinstellingen herstellen" iets oplost,
Waarschijnlijk niet, maar je weet nooit.
En ander leer ik er maar mee leven, als het toestel een uur of 8 van de beloofde 12 uur actief blijft (zonder batterijbesparing) neem ik er maar vrede mee.

pida_2016
Forum-lid
Berichten: 21
Lid geworden op: 20 sep 2016 13:56

pida_2016 17 sep 2020 15:14

Ik heb het toestel toch maar teruggebracht naar de winkel. Ze keken niet eens raar op.
Ik ga het toestel ongeveer 2 maand kwijt zijn, maar ze boden me wel een vervangtoestel aan.
Netjes. A.S.Adventure

Gebruikersavatar
hayes
Forum-lid
Berichten: 3589
Lid geworden op: 25 jul 2009 14:19
Locatie: Westhoek

Gebruikersavatar hayes 23 sep 2020 14:30

Op een heldere dag kan je schermhelderheid eigenlijk bijna op 0 zetten en het scherm blijft goed leesbaar.
Met navigatie haal ik dan zonder problemen 6-7 uur.
Met batterijbesparing aan moet je de 10 uur zelfs kunnen halen, mét navigatie.

Twee maand weg is wel extreem lang toch?
Ik was m'n Mio destijds 2 weken kwijt. De Garmin nog niet moeten binnenbrengen.

Gebruikersavatar
hayes
Forum-lid
Berichten: 3589
Lid geworden op: 25 jul 2009 14:19
Locatie: Westhoek

Gebruikersavatar hayes 09 okt 2020 13:18

Grr... De Garmin wil niet meer verbinden met telefoon. Dus alle ritten moeten nu manueel upgeload worden.
En dat is een 'pain in the ass'.

GPS al teruggezet naar fabrieksinstellingen. Ik vermoed dat er iets met de bluetooth verbinding mank loopt.
Ik heb de Edge verwijderd in Garmin Connect op de phone en nu vindt die effectief de gps niet meer.

Plaats reactie