Cervelo S3 vs Kuota K-uno

Wil je een nieuwe racefiets kopen? Hulp nodig? Stel al je vragen hier!
berrysaki
Forum-lid
Berichten: 9
Lid geworden op: 01 apr 2009 18:38

berrysaki 12 nov 2017 22:01

Hallo allemaal,

Mijn huidige racefiets (Trek 5500) is toch wel aan vervanging toe en dus is het sparen en zoeken begonnen. Het uit laten voeren van een bikefitting heeft me al een eind op weg geholpen. Veel van de fietsen die ik op mijn initiëlele shortlist had staan kon ik namelijk gelijk al schrappen aangezien de leverbare stack niet eens in de buurt kwam van wat ik nodig heb. De geadviseerde stack is 63 cm.

Nu zijn er twee fietsen van de shortlist overgebleven (die met een stack van 63 cm te leveren zijn), te weten de volgende:

Cervelo S3
Kuota K-Uno

Dit zijn alleen wel twee totaal verschillende fietsen. Ik ken ze geen van beiden dus alvorens er een aan te schaffen wil ik kijken of ik op beide fietsen een proefrit kan maken. Het blijft natuurlijk wel een bak geld!

Ik vroeg me af of jullie toevallig ervaring met deze fietsen heeft en me uit eigen ervaring meer van de pro’s en con’s deze fietsen kan vertellen.

Alvast bedankt!

Groeten,
Berry

scottpch
Forum-lid
Berichten: 2985
Lid geworden op: 24 jul 2010 20:46

scottpch 14 nov 2017 15:34

Hoe zat je op je vorige fiets, de Trek?
Had je veel of weinig spacers onder je stuur, met wat voor lengte stuurnok reed je, was ie precies goed of te kort/te lang?
Mijn vragen komen vanwege het feit dat je een fietsmeting hebt laten doen, normaal pak je de maten van je oude fiets, die kopieer je op je nieuwe fiets. Klaar.
De Kuota is een comfortracer, hij is ook iets korter dan de Cervelo, terwijl de Cervelo een iets meer racehouding van je vraagt.
Je vorige fiets was een hardcore racer, waarschijnlijk komt de Cervelo daar het dichtst bij in de buurt.

berrysaki
Forum-lid
Berichten: 9
Lid geworden op: 01 apr 2009 18:38

berrysaki 15 nov 2017 07:26

Hi Scottpch, dank voor je reactie!

‘Vroeger’ zat ik prima op de Trek, maar sinds ik hem twee jaar geleden weer van zolder haalde (ben er een paar jaar tussenuit geweest) merkte ik dat ik al snel last van mijn rug kreeg. Ik kocht een ‘vorkbuisverlenger’ maar dat was niet voldoende. Vandaar de fietsmeting. Na aanpassingen in zadel- en stuurhoogte en een kortere stuurpen rij ik sinds begin dit jaar weer met regelmaat en pijnvrij!

Op dit moment zit er geloof ik zo’n 6 a 7 cm aan spacers onder het stuur. Erg veel dus, en laten we eerlijk zijn het ziet er niet uit! ;) Vandaar met behulp van de uitslag van de fietsmeting op zoek naar wat anders.

Een wat meer racehouding vind ik op zich wel lekker. Wat dat betreft neig ik misschien wat meer naar de Cervelo. Maar…ik weet dat ik niet de lenigste ben en comfortabel op de fiets zitten is wel belangrijk!

Ik zal eens naar een winkel gaan om te kijken hoe beide fietsen zitten. Dat geeft me wellicht meer duidelijkheid over de keuze.

Gebruikersavatar
Ernie C.
Forum-lid HC
Berichten: 8894
Lid geworden op: 18 jun 2012 15:43

Gebruikersavatar Ernie C. 15 nov 2017 08:33

Uit die bikefitting zal hopelijk wel wat meer informatie dan de stack zijn gekomen.

Je stuur zo hoog mogelijk willen, een korte stuurpen en vooral die vorkbuisverlenger die naar achter helt en een racehouding prettig vinden spreekt elkaar tegen. Waarschijnlijk zit je nu heel erg kort en heb je dus ook een fiets met een korte reach nodig.

In hoeverre komt je zitpositie nu overeen met die bikefitting.
Campagnolo Ultra Dork

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten