Garmin Edge 1030

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 5780
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 30 apr 2020 09:58

Bossi13 schreef:
30 apr 2020 09:55
De privacyzones op Strava had ik reeds gevonden maar bedankt toch.

Het "Indoor-profiel" wordt blijkbaar automatisch zonder gps geregistreerd. Wat ik niet direkt terugvind is hoe mijn trainingen te bewerken in Garmin connect, noch in de 1030 zelf. Ze worden opgesteld door een coaching center en krijg ze door via Trainingpeaks.

Ik vermoed dat ik gewoon, alvorens ik een training start, de gewoonte moet kweken om eerst het gewenste profiel te selecteren en dan pas te starten want dinsdag en donderdag is dat op de smarttrainer, maar zaterdag is het op de baan...

Groetjes,

Bossi
Klopt,als je meerdere fietsen hebt maak je ook voor iedere fiets een profiel aan ;)
Trainingpeaks kan je koppelen met je Garmin mss is dit een oplossing.
https://www.trainingpeaks.com/partners/garmin/
https://support.garmin.com/nl-NL/?faq=a ... 7fyCnIuQW6
https://support.garmin.com/nl-NL/?faq=G ... GSHW23He99
https://support.garmin.com/nl-NL/?faq=U ... he59aw5gP9
p.s ik heb niet eens een Edge 1030 :lol:
Sensa Gulia G2.
Isaac Boson.

Bossi13
Forum-lid
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 apr 2020 09:50

Bossi13 30 apr 2020 12:04

TP is gekoppeld met Garmin en ik bezit hem nog maar een dag of 12 dus is nog veel leren en vele vragen.

Maar blijkbaar is het zo simpel niet om een TP workout aan te passen. In Garmin gaat het in elk geval niet.

Groetjes,

Bossi

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2747
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 30 apr 2020 13:56

Bossi13 schreef:
30 apr 2020 09:55
Ik vermoed dat ik gewoon, alvorens ik een training start, de gewoonte moet kweken om eerst het gewenste profiel te selecteren en dan pas te starten want dinsdag en donderdag is dat op de smarttrainer, maar zaterdag is het op de baan...

Groetjes,

Bossi
Denk het ook....Profiel kiezen voor de training.

Reden: In profielen staat niet welke hardware, powermeter etc, je gebruikt dus de Garmin kan onmogelijk weten welke fiets je gebruikt.

Mooi zou zijn als je per profiel aangeeft welke fiets met mogelijke hardware, dan zou de herkenbaarheid per profiel mogelijk kunnen zijn, mits je hardware aan je fiets hebt waar hij dit kan van afleiden powermeter of elektronische schakeling...

Bossi13
Forum-lid
Berichten: 23
Lid geworden op: 26 apr 2020 09:50

Bossi13 30 apr 2020 17:42

Zo dacht ik dus ook. Neemt de 1030 een smarttrainer waar, mag ie er van uitgaan dat je indoor traint.
Neemt de 1030 een quarq of speedsensor waar kan je stellen dat het over een fiets gaat en afhankelijk van welk serienummer hij ziet kan het nog om fiets A of B gaan.

Groetjes,

Bossi

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 5780
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 30 apr 2020 19:34

csteenbe schreef:
30 apr 2020 13:56
Bossi13 schreef:
30 apr 2020 09:55
Ik vermoed dat ik gewoon, alvorens ik een training start, de gewoonte moet kweken om eerst het gewenste profiel te selecteren en dan pas te starten want dinsdag en donderdag is dat op de smarttrainer, maar zaterdag is het op de baan...

Groetjes,

Bossi
Denk het ook....Profiel kiezen voor de training.

Reden: In profielen staat niet welke hardware, powermeter etc, je gebruikt dus de Garmin kan onmogelijk weten welke fiets je gebruikt.

Mooi zou zijn als je per profiel aangeeft welke fiets met mogelijke hardware, dan zou de herkenbaarheid per profiel mogelijk kunnen zijn, mits je hardware aan je fiets hebt waar hij dit kan van afleiden powermeter of elektronische schakeling...
De Garmin kan alleen maar connecten met de sensoren die aanwezig zijn op betreffende fiets.Mocht je op bijvoorbeeld 2 fietsen dezelfde powermeters hebben dan geef je de sensoren daarvan een eigen naam.Laatste redmiddel dat je de sensoren kan aan of uit schakelen.
Sensa Gulia G2.
Isaac Boson.

Gebruikersavatar
beezer
Forum-lid
Berichten: 833
Lid geworden op: 15 jan 2008 20:04
Locatie: Assen

Gebruikersavatar beezer 22 mei 2020 21:09

Beste,

Sinds kort geeft mijn 1030 alleen maar de basis kaart weer. Ondanks dat de overige kaarten ook zijn ingeschakeld. Als ik uitzoom naar 800 meter of meer begin ik de wegen te zien ....

Wat ik al gedaan heb:

De kaart opnieuw installeren met garmin express.
Kaarten apart uit gezet en weer aan
Harde reset
software reset (terug naar de fabrieksinstellingen).

Weet iemand de oplossing ? Zodat ik weer gedetailleerd mijn kaart kan zien ?
Lid blazersgilde
Diverge Comp DSW
Allez DSWCen
Tarmac expert

Gebruikersavatar
beezer
Forum-lid
Berichten: 833
Lid geworden op: 15 jan 2008 20:04
Locatie: Assen

Gebruikersavatar beezer 23 mei 2020 18:17

niemand ?
Lid blazersgilde
Diverge Comp DSW
Allez DSWCen
Tarmac expert

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 5780
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 23 mei 2020 18:54

beezer schreef:
23 mei 2020 18:17
niemand ?
Kan je er een kaart bijzetten?
Bijvoorbeeld http://www.openfietsmap.nl/downloads/bnl_light
Sensa Gulia G2.
Isaac Boson.

Gebruikersavatar
beezer
Forum-lid
Berichten: 833
Lid geworden op: 15 jan 2008 20:04
Locatie: Assen

Gebruikersavatar beezer 23 mei 2020 20:07

@nijkie ja ik heb een osm kaart erbij gezet. Dan heb ik opeens een bruikbare kaart. Maar tis toch raar dat de garmin kaarten niet werken ... ?
Lid blazersgilde
Diverge Comp DSW
Allez DSWCen
Tarmac expert

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 5780
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 23 mei 2020 20:39

beezer schreef:
23 mei 2020 20:07
@nijkie ja ik heb een osm kaart erbij gezet. Dan heb ik opeens een bruikbare kaart. Maar tis toch raar dat de garmin kaarten niet werken ... ?
Geen idee,wat zegt jawawa? Programma.
Sensa Gulia G2.
Isaac Boson.

Gebruikersavatar
beezer
Forum-lid
Berichten: 833
Lid geworden op: 15 jan 2008 20:04
Locatie: Assen

Gebruikersavatar beezer 23 mei 2020 21:37

@nijkie: "Geen idee,wat zegt jawawa? Programma."

Wat bedoel je ??
Lid blazersgilde
Diverge Comp DSW
Allez DSWCen
Tarmac expert

Gebruikersavatar
i-mac
Forum-lid
Berichten: 2067
Lid geworden op: 25 nov 2012 14:03
Locatie: Brugge

Gebruikersavatar i-mac 23 mei 2020 22:06

beezer schreef:
23 mei 2020 21:37
@nijkie: "Geen idee,wat zegt jawawa? Programma."

Wat bedoel je ??
https://www.javawa.nl/jdm.html
If eternity should fail ....

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten