Garmin Edge 1030

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
brekson
Forum-lid
Berichten: 1120
Lid geworden op: 27 mei 2008 15:55
Locatie: Grensstreek

Gebruikersavatar brekson 04 dec 2017 18:10

Vandaag de mijne ook binnen. Ervaring tot nu toe :
Verbinden met Phone ( S8 ) ging vlot, ook met garmin connect en express ging prima
Oude 1000 overal gewist.
Wifi via telenet ging snel ( geef t effe mee voor andere belgen )
Na kleine rit gemerkt dat swipen met de handschoen totaal niet ging , dezelfde handschoen ging wel op de 1000.
Wel direct connectie met strava zonder wifi te gebruiken, met BT op de Phone en met 4G dus op strava
Die wifi kan dan ook uit blijven in het vervolg.
Handleiding niet in het Nederlands :) komt goed, die vind ik wel
Ultimate CF SL DISC 9.0 DI2 , Grand Canyon AL SLX , Aeroad CF SLX 9.0 LTD, Specialized Turbo S

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2090
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 05 dec 2017 07:50

brekson schreef:
04 dec 2017 18:10
Na kleine rit gemerkt dat swipen met de handschoen totaal niet ging , dezelfde handschoen ging wel op de 1000.
Je kunt de gevoeligheid van het touch screen aanpassen, zet hem maar op high, als je dat al niet wist.

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 786
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 05 dec 2017 10:07

Op de 820 is high echt niet werkbaar wanneer het regent, dan denk hij bij elke druppel dat je aan het scherm zit wat dus voor veel rare acties zorgt.
Afbeelding

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2090
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 05 dec 2017 13:22

TL@ schreef:
05 dec 2017 10:07
Op de 820 is high echt niet werkbaar wanneer het regent, dan denk hij bij elke druppel dat je aan het scherm zit wat dus voor veel rare acties zorgt.
Het scherm van de 820 is ook anders. Echter kan ook niet bevestigen of de 1030 bij regen dan nog goed functioneert.

Gebruikersavatar
brekson
Forum-lid
Berichten: 1120
Lid geworden op: 27 mei 2008 15:55
Locatie: Grensstreek

Gebruikersavatar brekson 05 dec 2017 18:05

Ja die gevoeligheid had ik toevallig al gezien, niet getest vanwege op mediumstand en voldoende denk ik.
Eerst mijn schermen nog aanpassen, dan is swipen niet meer zonodig in de winter vanwege weinig gegevens nodig
thx anyway
ps : ik rijd ook veel in de regen, dus bedankt voor die waarschuwing :)
Ultimate CF SL DISC 9.0 DI2 , Grand Canyon AL SLX , Aeroad CF SLX 9.0 LTD, Specialized Turbo S

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 6421
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 07 dec 2017 17:26

berniev schreef:
29 nov 2017 12:09
Heb sinds kort een Edge 1030 (vorige was Edge 1000). Ik krijg het ook met deze niet voor mekaar om te connecteren met mijn wifi. Router staat ingesteld op b/n en g. Zijn er nog specifieke vereisten?
Tarkin schreef:
29 nov 2017 15:26
ik heb uiteindelijk van pure miserie nog een oude router tussen eht netwerk gehangen. Met m'n telenet modem lukte het ook nooit
Bij mij lukte het ook niet (Telenet).
Vandaag gebeld naar Garmin België. En via een al dan niet bewuste :), keuze ingebeld als dealer.
Kreeg ik iemand aan de lijn die mij wel degelijk geholpen heeft. Hij wist te vertellen dat de "fout" bij de beveiligingsinstelling van de modem ligt.
Bij een Telenet (geen idee hoe het bij andere is) modem staat de beveiliging standaard op "WPA/WPA2 PSK" ingesteld en je moet dit wijzigen naar "WPA2 PSK"
Je doet dit via
=> "mijn telenet"
=> "Je thuisnetwerk"
=> "Modem details"
=> "Beveiliging" even het slotje "openen door te dubbelklikken.
=> "Draadloos beveiligingsprotocol" wijzigen van "WPA/WPA2 PSK (auto)" naar "WPA2PSK"
=> Instellingen opslaan en je router herstarten.

Bij mij lukte het daarna wel.

Koppelen met mijn smartphone (Huawei P9 Lite) lukt nog niet, omdat Huawei een ander type/soort Bluetooth protocol zou gebruiken, maar daar zijn ze bij Garmin mee bezig.
Hij verwachtte dat dit eerstweeks zou opgelost raken
What Does This Button Do?

Gebruikersavatar
brekson
Forum-lid
Berichten: 1120
Lid geworden op: 27 mei 2008 15:55
Locatie: Grensstreek

Gebruikersavatar brekson 07 dec 2017 17:33

ah ok thx. Mijn ritten worden wel opgeslagen en omgezet naar strava, maar ik denk dat dit via de smartphone gaat en niet via wifi
Eens kijken of ik jou bovenstaande instellingen kan veranderen
Ultimate CF SL DISC 9.0 DI2 , Grand Canyon AL SLX , Aeroad CF SLX 9.0 LTD, Specialized Turbo S

Gebruikersavatar
brekson
Forum-lid
Berichten: 1120
Lid geworden op: 27 mei 2008 15:55
Locatie: Grensstreek

Gebruikersavatar brekson 07 dec 2017 17:41

@Lcsmet ; heb je de nieuwe witte modem van telenet ? of nog een oudere ?
Ultimate CF SL DISC 9.0 DI2 , Grand Canyon AL SLX , Aeroad CF SLX 9.0 LTD, Specialized Turbo S

berniev
Forum-lid
Berichten: 237
Lid geworden op: 23 jul 2007 15:30

berniev 07 dec 2017 17:43

Lcsmet schreef:
07 dec 2017 17:26
berniev schreef:
29 nov 2017 12:09
Heb sinds kort een Edge 1030 (vorige was Edge 1000). Ik krijg het ook met deze niet voor mekaar om te connecteren met mijn wifi. Router staat ingesteld op b/n en g. Zijn er nog specifieke vereisten?
Tarkin schreef:
29 nov 2017 15:26
ik heb uiteindelijk van pure miserie nog een oude router tussen eht netwerk gehangen. Met m'n telenet modem lukte het ook nooit
Bij mij lukte het ook niet (Telenet).
Vandaag gebeld naar Garmin België. En via een al dan niet bewuste :), keuze ingebeld als dealer.
Kreeg ik iemand aan de lijn die mij wel degelijk geholpen heeft. Hij wist te vertellen dat de "fout" bij de beveiligingsinstelling van de modem ligt.
Bij een Telenet (geen idee hoe het bij andere is) modem staat de beveiliging standaard op "WPA/WPA2 PSK" ingesteld en je moet dit wijzigen naar "WPA2 PSK"
Je doet dit via
=> "mijn telenet"
=> "Je thuisnetwerk"
=> "Modem details"
=> "Beveiliging" even het slotje "openen door te dubbelklikken.
=> "Draadloos beveiligingsprotocol" wijzigen van "WPA/WPA2 PSK (auto)" naar "WPA2PSK"
=> Instellingen opslaan en je router herstarten.

Bij mij lukte het daarna wel.

Koppelen met mijn smartphone (Huawei P9 Lite) lukt nog niet, omdat Huawei een ander type/soort Bluetooth protocol zou gebruiken, maar daar zijn ze bij Garmin mee bezig.
Hij verwachtte dat dit eerstweeks zou opgelost raken
Heel erg besdankt! Ik probeer dit asap!

Gebruikersavatar
Lcsmet
Forum-lid HC
Berichten: 6421
Lid geworden op: 30 mar 2009 18:55
Locatie: Briqville

Gebruikersavatar Lcsmet 07 dec 2017 17:54

brekson schreef:
07 dec 2017 17:41
@Lcsmet ; heb je de nieuwe witte modem van telenet ? of nog een oudere ?
De nieuwe witte.
Maar als ik het goed begrepen heb heeft het niet zozeer met de modem/provider te maken maar met de instelling van het type beveiliging.
What Does This Button Do?

berniev
Forum-lid
Berichten: 237
Lid geworden op: 23 jul 2007 15:30

berniev 07 dec 2017 19:00

Lcsmet schreef:
07 dec 2017 17:54
brekson schreef:
07 dec 2017 17:41
@Lcsmet ; heb je de nieuwe witte modem van telenet ? of nog een oudere ?
De nieuwe witte.
Maar als ik het goed begrepen heb heeft het niet zozeer met de modem/provider te maken maar met de instelling van het type beveiliging.
Bedankt! Na de aanpassing kan ik verbinden via wifi :like:
ps: ik heb een witte modem van Telenet

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 4388
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 07 dec 2017 19:56

Ik heb een Ziggo connect box en had ook geen wifi connectie met een Garmin 1000.
Door de beveiliging te veranderen connect de Garmin nu wel,bedankt voor de tip.
Sensa Gulia G2.
Born to be wild.
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten