Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Oppbogga
Forum-lid
Berichten: 698
Lid geworden op: 23 feb 2012 14:14

Oppbogga 20 sep 2019 09:04

Een mede fietsgenoot heeft ook een Huawei telefoon en een daarmee werkende Wahho.
Advies is om de telefoon even mee te nemen naar de leverancier en te kijken of deze koppelt.
Dan weet je zeker dat het werkt of niet...
...

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1501
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03

Gebruikersavatar Kiekeboe 20 sep 2019 09:55

Op 3 september was er volgende update voor de ROAM:
ELEMNT ROAM WR14-5525 - 3 September, 2019

Added: Re-routing improvements when a rider re-joins a route after going off course
Fixed: Max Speed data field displayed as AVG Speed when language is set to Chinese


Tevens was er op 3 september deze update voor de BOLT:
BOLT WB15-5525 - 3 September, 2019

Fixed: Max Speed data field displayed as AVG Speed when language is set to Chinese


Ze hebben dus re-routing improvements willen doorvoeren bij de ROAM.
Vanaf dat moment is het ook fout gegaan bij de BOLT.

Resultaat: zowel de BOLT als de ROAM hebben nu last van de "off-course" bug.

Eigenlijk totaal belachelijk, de BOLT kan helemaal niet "re-routen".
Dus dankzij de update voor de ROAM is de BOLT nu ook "verprutst"

Gebruikersavatar
Puffdaddy
Forum-lid
Berichten: 1515
Lid geworden op: 08 jan 2008 23:58

Gebruikersavatar Puffdaddy 20 sep 2019 10:07

En de Elemnt ook.
Bikers are not alone

Gebruikersavatar
Kneh
Forum-lid
Berichten: 69
Lid geworden op: 02 apr 2014 20:49

Gebruikersavatar Kneh 20 sep 2019 10:18

Kiekeboe schreef:
20 sep 2019 08:52
Ik heb zo een vermoeden, dat de huidige Bolt problemen te danken zijn aan de release van de nieuwe Roam.
Zou het niet kunnen, dat ze deels dezelfde firmware gebuiken voor al hun toestellen. Waarbij de Roam natuurlijk prio 1 is momenteel. Op die manier worden er nu dingen "gepushed" naar de Bolt, die eigenlijk helemaal niet nodig zijn en de Bolt dus alleen maar negatief beïnvloeden.
De Roam heeft het zelfde probleem.

Gebruikersavatar
Theo V
Forum-lid HC
Berichten: 4483
Lid geworden op: 14 mar 2008 18:47
Locatie: In de kop van ....

Gebruikersavatar Theo V 20 sep 2019 11:35

Probleempje van een ander aard.
Ik heb een andere telefoon en op deze kan ik de app niet afsluiten door 2x op de "terug"-toets te tikken.
Is dit op te lossen? (Samsung Galaxy A40)

En al een tijdje doet de computer niet meer zelf uploaden naar Strava maar moet ik de app eerst openen.
Hoe los ik dat op?

BVD.

Gebruikersavatar
LongTallErne
Forum-lid
Berichten: 322
Lid geworden op: 10 jun 2011 15:27

Gebruikersavatar LongTallErne 20 sep 2019 12:43

heb je de wifi op de bolt goed ingesteld? uploaden gebeurt dan gewoon rechtstreeks, zonder de app.
Op mijn best in de bergen...... bergaf dan wel ;)
MERIDA RIDE 400

Gebruikersavatar
Theo V
Forum-lid HC
Berichten: 4483
Lid geworden op: 14 mar 2008 18:47
Locatie: In de kop van ....

Gebruikersavatar Theo V 20 sep 2019 13:33

Ik heb er niets aan veranderd en op eens stopte hij met uploaden.
Maar misschien moet ik het dan maar eens opnieuw instellen.

Gebruikersavatar
ceon
Forum-lid
Berichten: 589
Lid geworden op: 19 jan 2008 15:09

Gebruikersavatar ceon 20 sep 2019 21:09

Vanavond beetje overvallen door een snelle zonsondergang. Gelukkig mijn achterlicht nog op fiets gezet voor vertrek. Voorlicht was niet voldoende opgeladen. Maar toch weer te ver van huis gegaan. ;) Onder het rijden zijn de led's ingesteld voor de snelheid. Toen ik hier naar keek vroeg ik me hoe moeilijk moet het zijn om op de voorzijde van bolt een of meerdere led's te intergreren ? Altijd handig als je door de duisternis overvallen wordt. Om in elk geval zichtbaar te zijn voor anderen.
Geef graag toe als ik ongelijk heb, maar dat komt eigenlijk nooit voor. :D

kasper
Forum-lid
Berichten: 85
Lid geworden op: 09 sep 2005 20:34

kasper 20 sep 2019 21:11

Hey hey, er is alweer een nieuw update voor de Bolt:

BOLT WB15-6025 - 20 September, 2019

Improved off-route notifications

Zal dit dan eindelijk de fix zijn voor mijn off-route probleem? Ik was van plan om morgen offroad langs ca. 60% van alle hunebedden te rijden, maar nu verkouden aan het worden dus testen nog even uitstellen.

4 releases in 3 weken ipv van een maandelijkse release, ik geloof dat Wahoo even een QA crisis heeft.

gandalf
Forum-lid
Berichten: 347
Lid geworden op: 08 mei 2004 19:21

gandalf 20 sep 2019 21:26

Ik kan met IOS13 bij het openen van een gpx bestand als e-mail bijlage niet meer kiezen om dit met De elemnt app te doen. Niet ernstig, wel vervelend
It is not a lie if you believe it...

Gebruikersavatar
Corrosie
Forum-lid
Berichten: 49
Lid geworden op: 26 feb 2015 21:25

Gebruikersavatar Corrosie 20 sep 2019 21:38

werkt nog wel hoor, je moet de bijlage openen, rechtsboven ikoontje klikken, onderste rij naar Elemnt of naar "meer", als Elemnt er niet direct bij staat.

gandalf
Forum-lid
Berichten: 347
Lid geworden op: 08 mei 2004 19:21

gandalf 20 sep 2019 22:58

Bij mij niet. Er staan een hoop apps maar Elemt staat er niet tussen, ook niet bij “meer”
It is not a lie if you believe it...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten