Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
TKMP
Forum-lid
Berichten: 895
Lid geworden op: 02 aug 2013 21:03

Gebruikersavatar TKMP 31 mar 2021 10:15

rooi1977 schreef:
31 mar 2021 09:25
Sinds de laatste update kan ik geen routes meer verwijderen van mijn Bolt. Sterker nog er zijn een hoop 'oude' routes naar mijn Bolt gesynchroniseerd die allang van mijn telefoon verwijdert zijn.
klinkt heel bekend,
bij mij stonden de huidige geimporteerde routes niet meer in de lijst.
enkel een paar oude routes.

als eerst bovenaan stonden twee routes die ik op strava als route had staan.
strava heeft routes en ritten.

deze waren behoorlijk oud en zonder datum daarom komen ze boven in te staan denk ik.
verwijder je strava routes en importeer je huidige routes opnieuw.

rooi1977
Forum-lid
Berichten: 445
Lid geworden op: 09 sep 2010 17:25

rooi1977 31 mar 2021 10:35

Hallo TKMP,

Ik heb op Strava maar 1 route (rest allemaal ritten) .. dus dat gaat in mijn geval niet op.

Toch bedankt.

Drossie2
Forum-lid
Berichten: 308
Lid geworden op: 19 mei 2017 23:22

Drossie2 31 mar 2021 14:49

rooi1977 schreef:
31 mar 2021 09:25
Sinds de laatste update kan ik geen routes meer verwijderen van mijn Bolt. Sterker nog er zijn een hoop 'oude' routes naar mijn Bolt gesynchroniseerd die allang van mijn telefoon verwijdert zijn.

Ik heb de support van Wahoo benaderd. Zeer snel reactie gekregen, echter nog geen werkende oplossing. Als ik mijn Bolt op mijn Mac aansluit is de folder met 'routes' leeg en kan ik ze dus niet verwijderen.

Een factory reset heb ik vooralsnog niet zoveel zin in. Of het moet zijn dat je een back-up van je data terug kunt zetten.

Nog meer forum lezers die hetzelfde probleem hebben?

Reactie Wahoo:
Thanks for contacting Wahoo,

Please connect your Bolt to the computer to delete the routes from there.

https://support.wahoofitness.com/hc/en- ... -Computers

If that doesn't help either, please run through a quick "Factory Reset", then unpair/forget + reconnect the ELEMNT to the ELEMNT App.

https://wahoofitness.yonyx.com/y/conver ... 5c&lang=en
Ik heb sinds enkele weken precies hetzelfde probleem met mijn Roam!
Zeer vervelend!
Giant TCR Advanced Pro 1 2019
Kona Rove NRB DL 2018
Fairlight Strael 2.0

rooi1977
Forum-lid
Berichten: 445
Lid geworden op: 09 sep 2010 17:25

rooi1977 31 mar 2021 16:14

Je zou het kunnen melden op de support pagina van Wahoo. Als er genoeg mensen hetzelfde probleem melden zullen ze dit (hopelijk) sneller fixen in een update.

Ik kreeg na een paar uur in ieder geval al reactie..

misterengels
Forum-lid
Berichten: 77
Lid geworden op: 12 mar 2014 19:49

misterengels 31 mar 2021 18:10

Ze hebben in beta al een update gedaan hiervoor. Zal wel snel live gaan denk ik.
BAC6E416-18C2-406A-9EC0-0DEE318DAAEB.jpeg

rooi1977
Forum-lid
Berichten: 445
Lid geworden op: 09 sep 2010 17:25

rooi1977 01 apr 2021 08:25

Laatste reactie customer support Wahoo:

Thank you for letting us know about your experience. This is an issue we are aware of and we have opened an internal ticket with our development team to investigate and resolve the problem.

Since we have an open ticket with our development team, all customer service tickets related to the issue (including this one) will be marked as “On-Hold” and merged with the developer ticket to be monitored internally. This process allows us to send automatic notifications to you via email when changes are complete. Full release notes are posted on https://support.wahoofitness.com

Be sure to keep your app and device up-to-date to receive the fix, when available.

We sincerely apologize for any inconvenience and appreciate your patience and support as we strive to serve you better. Please let us know if you have any additional questions or concerns in the meantime.

Thanks for being a Wahoo customer,

rooi1977
Forum-lid
Berichten: 445
Lid geworden op: 09 sep 2010 17:25

rooi1977 01 apr 2021 08:28

misterengels schreef:
31 mar 2021 18:10
Ze hebben in beta al een update gedaan hiervoor. Zal wel snel live gaan denk ik.
BAC6E416-18C2-406A-9EC0-0DEE318DAAEB.jpeg
"Release candidate" dus zal inderdaad niet lang meer duren :like:

Gerwin89
Forum-lid
Berichten: 137
Lid geworden op: 14 mar 2019 14:22

Gerwin89 04 apr 2021 22:16

Ik deed altijd routes maken met judise.nl, en daar waypoints aan toevoegen (Bv watertappunt, tankstation etc).
En dan met de javawa rtw tool waypoints omzetten naar koerspunten en tcx van maken en dan gaf de wahoo altijd een melding met de tekst erbij als ik op dat punt op de route kwam.
Ook kon ik op route klikken en dan stonden daar alle waypoints onder elkaar...... was verrekte fijn.
Alleen dat werkt nu dus niet meer... ik denk dat ze iets veranderd hebben helaas.
Zijn er mensen die hetzelfde probleem hebben of hier een andere oplossing voor hebben?

Edit: wahoo is ervan op de hoogte en ze gaan het oplossen :like:

HenkStubbe
Forum-lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 mar 2020 16:29

HenkStubbe 08 apr 2021 23:05

Het is gelukt. De kaarten zijn gemaakt met openstreetmap data van eind maart 2021, beter dan de Wahoo kaarten van 2019!

Huidige kaarten zijn: Austria, Belgium, France, Germany, Italy, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Poland, Portugal, Spain, Switzerland en Ukraine.
Te downloaden van: https://my.hidrive.com/share/1t65k1b0lb#$/

Pak het .zip betand uit en copieer de bestanden naar de Wahoo. Verwijder alle bestanden uit de "temp" map en herstart de Wahoo. :o

Meer informatie in een draadje op https://groups.google.com/g/wahoo-elemn ... SrdapfWLUE

HenkStubbe schreef:
25 mar 2021 16:11
Omdat de kaarten van Wahoo oud zijn (2019) ben ik gaan kijken hoe ze zelf te maken zijn. Door gebruik te maken van openstreetmap data en een aantal applicaties is het me gelukt (het werkt voor mij).

De kaart die ik getest heb op mijn Elemnt is "8/131/84.map.lzma" dit is in mijn buurt. Kunnen jullie kijken of de andere ook werken? :winkthumb:

Op https://my.hidrive.com/share/1t65k1b0lb#$/ zijn de kaarten van Nederland te vinden. De kaarten kunnen gecopieerd worden naar de "maps/tiles/" folder op de Wahoo. Let op de indeling van de folder, het moet exact hetzelfde zijn. Bijv. "maps/tiles/8/130/84.map.lzma"

De kaarten kunnen via USB overgezet worden naar de Wahoo door het aan te sluiten op een PC. https://support.wahoofitness.com/hc/en- ... 5000209290

Gebruikersavatar
heinrich-gs
Forum-lid
Berichten: 110
Lid geworden op: 10 mei 2008 13:18
Locatie: Dalen

Gebruikersavatar heinrich-gs 12 apr 2021 19:13

Goede info Henk, thnx voor het uitzoeken! :winkthumb:
Bliede met mien fietse

Gebruikersavatar
yorickdix
Forum-lid
Berichten: 137
Lid geworden op: 03 jun 2013 13:22

Gebruikersavatar yorickdix 14 apr 2021 08:46

HenkStubbe schreef:
08 apr 2021 23:05
Het is gelukt. De kaarten zijn gemaakt met openstreetmap data van eind maart 2021, beter dan de Wahoo kaarten van 2019!
gisteren geprobeerd en ik zie nu een mooi fietspad ipv paar vage stippen (op de plek van een redelijk nieuw fietspad). bedankt!

Wahoo biedt toch ook af en toe updates op kaarten aan? wat zijn dat dan? en overschrijven die dan weer jouw kaarten?

HenkStubbe
Forum-lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 mar 2020 16:29

HenkStubbe 14 apr 2021 21:08

Sinds 2019 heeft Wahoo de kaarten niet meer geupdate, in het map bestand zelf staat een timestamp van wanneer deze gemaakt is. Gisteren is een nieuwe beta versie uitgekomen die gebruikt maakt van nieuwe kaarten gemaakt op eind januari 2021, de alpha versie heeft het al langer. Zodra ze waarschijnlijk klaar zijn met testen zullen wij die kaarten ook krijgen. Als je de kaarten dan update via de App dan wordt inderdaad de huidige overschreven (met weer oude kaarten :dislike: ).

De Wahoo kaarten mist ook dingen. Geen water in het Markermeer en tunnels ook niet zichtbaar, die krijg je van mij er wel bij!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers