Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
Zorro
Forum-lid HC
Berichten: 6345
Lid geworden op: 01 jan 2008 15:07
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Zorro 10 aug 2017 21:57

alliance_0 schreef:
10 aug 2017 21:11
De Blue Sc o.a. bij Fonq nog leverbaar en met de magneetjes op de pedaalas super makkelijk ook met het gebruik op meerdere fietsen.
Vond ik later idd. Voor de volledigheid: https://www.fonq.nl/product/wahoo-fitne ... lsrc=aw.ds

Maakt me verder niet uit aangezien de Cateye ISC-11 ook perfect werkt en doet wat ik wil,

knutmo schreef:
10 aug 2017 20:28
Zorro schreef:
10 aug 2017 19:22
MIsschien komt er later nog eens een Wahoo Elemnt Bolt voor de 29er
Waarom niet 1 Elemnt Bolt voor 2 fietsen gebruiken?
Kan maar aangezien de Wahoo Elemnt Bolt op dit moment geen diverse fietsprofielen toelaat. Niet handig.

RKN schreef:
10 aug 2017 20:53
Zorro schreef:
10 aug 2017 19:22
Ik wilde die bundel Wahoo sensoren ook eigelijk niet ivm wisselen tussen twee wielsets en de bundel snelheidssensor gaat om de naaf van het achterwiel.
Dan de candanssensor magneet op de linker schoen vond ik ook niets.
Ik heb die cadanssensor gewoon aan de crank zitten
(met meegeleverde dubbelzijdige tape, zat volgens mij ook wat bij om met kabelbindertje vast te zetten).

Snelheidssensor zit in het voorwiel met zo'n rubber bandje, overzetten naar een ander wiel is volgens mij niet heel veel meerwerk bij een wielwissel.

Grote voordeel van deze sensoren voor mij is dat je van de magneetjes (en afstelling daarvan) af bent.
Was bij mijn oude TomTom combosensor een bron van storing (en ergernis...)
Ik dacht dat die cadenssensor echt alleen maar op de schoen kon. Wahoo schittert niet qua documentatie. Wat filmpjes bekeken en ik dacht echt dat die sensor op de schoen moest.

Geen groot probleem om de snelheidssensor bij wisselen wielset om te zetten maar ik heb dat liever niet en alles op het frame. zodat ik nooit op hoef te letten.

Magneten heb ik op beide wieltsets (race) afgesteld en dat is dus een eenmalige actie.
I can't change the world but I can change the world in me (U2-Rejoice)

Gebruikersavatar
RKN
Forum-lid
Berichten: 409
Lid geworden op: 01 apr 2014 16:40

Gebruikersavatar RKN 11 aug 2017 06:55

Ik kreeg het altijd voor elkaar om tegen dat kastje aan te tikken bij vervoeren fiets, waardoor de afstand th magneetje niet meer klopt...
(had ook met de vorm vd chainstays van mijn vorige fiets te maken, kastje helemaal stabiel vastzetten lukte niet)

Gebruikersavatar
Zorro
Forum-lid HC
Berichten: 6345
Lid geworden op: 01 jan 2008 15:07
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Zorro 11 aug 2017 11:40

Dat zou idd kunnen @RKN maar ik heb daar geen last vaan aangezien ik mijn fiets nooit per auto vervoer.

Even een andere vraag waar ik het antwoord niet op kan vinden: GPS accuracy.
Het nummer in de display geeft aan het aantal meters mogelijk fout van de daadwerkelijke coordinaten of iets anders zoals een schaal van 1-10?
I can't change the world but I can change the world in me (U2-Rejoice)

Gebruikersavatar
Infinito GB
Forum-lid
Berichten: 896
Lid geworden op: 09 apr 2015 00:23
Locatie: Schagen

Gebruikersavatar Infinito GB 12 aug 2017 11:20

Gisteren tijdens een ritje alleen even geprobeerd om de navigatie functie te gebruiken. Dus niet een route rijden, maar instellen met "breng me naar.....".
Het inladen van de navigatie gaat prima, maar is er ook een manier om de route te laten herberekenen, net als in de auto?
Of kun je direct met instellen al "via punten" instellen in de app? Soms wil ik nl. een andere route rijden dan de kortste die het appje kiest.
Nu moet ik soms onderweg stoppen om de te navigeren route te wijzigen. In de lijst met instructies wordt alleen aangegeven hoeveel km het is terug naar de ingestelde route, en op het kaartje wordt niets weergegeven.
Verder wel tevreden over de weergave en het functioneren. Als je op de route blijft is het kruimelspoor duidelijk zichtbaar, en de tekst instructies duidelijk.
Alleen onder veel bomen kreeg hij het een beetje moeilijk, maar dat is eigenlijk wel logisch.
Voorheen G.B. Lux Dream

nvdb92
Nieuw Forum-lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 jun 2017 12:19

nvdb92 12 aug 2017 11:35

Volgens de Wahoo site ondersteund de BOLT zowel ANT+ als Bluetooth Smart. Ik heb een TomTom Runner sporthorloge met een Bluetooth Smart hartslagband maar deze word niet herkent. Er zit ook geen knopje o.i.d op de band. Iemand een idee?

Gebruikersavatar
Zorro
Forum-lid HC
Berichten: 6345
Lid geworden op: 01 jan 2008 15:07
Locatie: Almere

Gebruikersavatar Zorro 12 aug 2017 11:44

Even voor de goede orde. Je hebt de hartslagband wel om? Als ik mijn ANT+ hartslagband gewoon op tafel naast de Wahoo leg dan vindt die zoals te verwachten niets idd.
I can't change the world but I can change the world in me (U2-Rejoice)

Gebruikersavatar
martijnnnn
Forum-lid
Berichten: 293
Lid geworden op: 06 dec 2009 17:27
Locatie: Assen

Gebruikersavatar martijnnnn 12 aug 2017 23:31

Ik blijf klooien met snelheids en afstands verschil tussen de Wahoo en Strava. Gemiddeld genomen 0.8 km p/u en 2,5 km op een ritje van 60km. Meerdere keren opnieuw ingesteld en dat lijkt goed te staan. Ik laad de rit via Wahoo automatisch naar Strava, heb Strava er dus niet apart naast lopen.

Iemand enige ervaring mee hoe dit op te lossen?

Gebruikersavatar
Infinito GB
Forum-lid
Berichten: 896
Lid geworden op: 09 apr 2015 00:23
Locatie: Schagen

Gebruikersavatar Infinito GB 12 aug 2017 23:57

Heb dit idd ook. Maar had het ook met mijn Garmin icm Garmin Connect . Op zich zitten de gegevens van Strava en Wahoo dan nog dichter bij elkaar. Is verder weinig aan te doen.
Voorheen G.B. Lux Dream

Gebruikersavatar
SqueeZer
Forum-lid
Berichten: 653
Lid geworden op: 04 aug 2016 22:51
Locatie: Roeselare

Gebruikersavatar SqueeZer 13 aug 2017 10:58

@martijnnn ik denk dat dit aan Strava zelf ligt.

Ik sync mijn ritjes met zowel rwgps als strava (en dus enkel gemeten met de Wahoo dus zelfde meettoestel).
Na syncronisatie zie ik ook een verschil qua gemiddelde en afstand op de site van RWGPS tov. Strava.
En natuurlijk dus ook verschil tussen Wahoo en Strava.
Zelfde ook al gezien op een Garmin

Ik wil maar zeggen dat dit volgens mij niet aan de Wahoo te wijten valt.

Voorbeeld:


Afbeelding

Links = RWGPS / Rechts = Strava zelfde rit

Verschillen:

- Gemiddelde HR
- AVG. Wats
- Speed (zowel AVG. als Max)
- Cadance (avg)

Het zijn maar kleine afwijkingen, maar aangezien 1 en hetzelfde toestel ze gemeten heeft en de verschillen pas na het doorsturen gebeuren lijkt het mij dat de oorzaak bij de sites die de gegevens verwerken (Strava, enz.) gezocht moet worden.

Gebruikersavatar
superb11
Forum-lid
Berichten: 454
Lid geworden op: 10 jan 2006 22:46
Locatie: Doesburg

Gebruikersavatar superb11 13 aug 2017 11:24

Drossie2 schreef:
09 aug 2017 21:00
El Pistolero schreef:
09 aug 2017 20:49
Ik sta op het punt om een Elemnt Bolt te kopen. Omdat ik op cadans fiets moet ik dus ook de Wahoo RPM snelheid en cadans bundel aanschaffen?
Het moeten niet de Wahoo sensoren zijn. Sensoren van andere merken werken ook.
Maar je moet wel een cadanssensor kopen om je cadans te weten.
Dat hoeft niet per se is mijn ervaring. Ik heb een TickrX hartslagband gekocht van Wahoo (bij mijn nieuwe Bolt) die je ook kunt gebruiken om je pasfrequentie te meten bij hardlopen. Ondanks het feit dat op de website van Wahoo ergens staat vermeld dat ie niet geschikt is om de cadans bij fietsen te meten, doet ie dat bij mij wel.

Gebruikersavatar
Italia_david
Forum-lid
Berichten: 398
Lid geworden op: 12 nov 2011 12:28
Locatie: Harderwijk

Gebruikersavatar Italia_david 14 aug 2017 07:58

martijnnnn schreef:
12 aug 2017 23:31
Ik blijf klooien met snelheids en afstands verschil tussen de Wahoo en Strava. Gemiddeld genomen 0.8 km p/u en 2,5 km op een ritje van 60km. Meerdere keren opnieuw ingesteld en dat lijkt goed te staan. Ik laad de rit via Wahoo automatisch naar Strava, heb Strava er dus niet apart naast lopen.

Iemand enige ervaring mee hoe dit op te lossen?

hoe heb je je wielmaat ingesteld? automatisch of handmatig? misschien ligt het hieraan.

Zorro schreef:
10 aug 2017 21:57
alliance_0 schreef:
10 aug 2017 21:11
De Blue Sc o.a. bij Fonq nog leverbaar en met de magneetjes op de pedaalas super makkelijk ook met het gebruik op meerdere fietsen.
knutmo schreef:
10 aug 2017 20:28
Zorro schreef:
10 aug 2017 19:22
MIsschien komt er later nog eens een Wahoo Elemnt Bolt voor de 29er
Waarom niet 1 Elemnt Bolt voor 2 fietsen gebruiken?
Kan maar aangezien de Wahoo Elemnt Bolt op dit moment geen diverse fietsprofielen toelaat. Niet handig.

Zelf gebruik ik de bolt voor de racer en de beachracer... werkt prima.. waarom zou je verschillende fietsprofielen willen hebben?
#passioneceleste

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2043
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 14 aug 2017 09:30

SqueeZer schreef:
13 aug 2017 10:58
@martijnnn ik denk dat dit aan Strava zelf ligt.

Ik sync mijn ritjes met zowel rwgps als strava (en dus enkel gemeten met de Wahoo dus zelfde meettoestel).
Na syncronisatie zie ik ook een verschil qua gemiddelde en afstand op de site van RWGPS tov. Strava.
En natuurlijk dus ook verschil tussen Wahoo en Strava.
Zelfde ook al gezien op een Garmin

Ik wil maar zeggen dat dit volgens mij niet aan de Wahoo te wijten valt.
De data die de Wahoo maakt is niet correct, dit onderkent Wahoo ook zie DCR blog, https://www.dcrainmaker.com/2017/03/wah ... eview.html post van Bruno Sá de Moraes op August 11, 2017 at 2:43 am.

Hoogtemeters is ook twijfelachtig heb bijna altijd behoorlijke verschillen met GC, ook dit wordt in de Blog van DCR meerdere malen benoemd.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten