Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.

Di2

peter1981
Forum-lid
Berichten: 3135
Lid geworden op: 27 feb 2010 00:39
Locatie: Heerlen

peter1981 08 apr 2017 23:31

Ik heb nu al jaren di2 en nog niet de neiging gehad om iets te veranderen
Nu ik de 9150 groep heb denk ik eraan om eens ermee te gaan spelen maar daar ga ik me over een maandje ofzo eens in verdiepen en maar omdat ik de laatste 3 kansjes op binnenblad niet mag gebruiken van Shimano en dat weiger ik en moet ik het dus wel anders gaan instellen

Maar di2 op zich wil ik niet meer missen
Ben da gezeik met die kabels meer dan zat
Viner Settanta DA 9150 di2
Giant Ease e-bike

hein69
Forum-lid
Berichten: 95
Lid geworden op: 21 feb 2017 12:30

hein69 09 apr 2017 21:25

het is nodig om even een update te laten uitvoeren op het di2 systeem.
Dus eerstdaags bij de fietshandelaar langs gaan voor de updates.

Gebruikersavatar
nijkie
Forum-lid HC
Berichten: 6956
Lid geworden op: 04 aug 2010 23:11
Locatie: Ernem

Gebruikersavatar nijkie 09 apr 2017 21:45

hein69 schreef:het is nodig om even een update te laten uitvoeren op het di2 systeem.
Dus eerstdaags bij de fietshandelaar langs gaan voor de updates.
Kan je gewoon zelf doen,waar je de batterij mee laad aan de laptop hangen e tube project starten en het volgt vanzelf.
Sensa Gulia G2.
Cannondale Topstone 4

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 25460
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 10 apr 2017 07:42

Je hebt van die mensen die zelfs voor het bijvullen van de ruitenwisservloeistof naar de dealer gaan....

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 30998
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 10 apr 2017 08:50

peter1981 schreef:I omdat ik de laatste 3 kansjes op binnenblad niet mag gebruiken van Shimano t
Dat is toch wel te fixen zeker?
Viel mij gisteren ook weer op hoe vaak (te vaak) ik op de 13-14 zat.
Toch maar een 39 binnenblad bestellen.
Vakantie begint boven de boomgrens!

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 25460
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 10 apr 2017 08:59

Shimano is nogal strikt in welke verzetten je mag rijden in synchro-shift.

Cassettes anders dan de eigen vertandingen mogen niet.
Kleine cassettes met grote derailleur mogen niet
Anderom ook niet
Op het buitenblad mag je het één na grootste kransje rijden :shock:

Ik rijd nu al enige weken met semi-synchro en het bevalt me uitstekend. Met een 13-30 cassette kan ik het hele jaar met één setup rijden en heb ik toch een mooi vlak verloop. Vooraan moet ik iets vaker schakelen dan met een 39 en een 12-23 maar dat is een kleine moeite met Di2 en met semi-synchro is het één druk op de knop in plaats van 4.

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 30998
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 10 apr 2017 09:28

Met semi-s mag je wel gewoon alles rijden met alle cassettes?
Vakantie begint boven de boomgrens!

peter1981
Forum-lid
Berichten: 3135
Lid geworden op: 27 feb 2010 00:39
Locatie: Heerlen

peter1981 10 apr 2017 09:28

daniel1975 schreef:
peter1981 schreef:I omdat ik de laatste 3 kansjes op binnenblad niet mag gebruiken van Shimano t
Dat is toch wel te fixen zeker?
Viel mij gisteren ook weer op hoe vaak (te vaak) ik op de 13-14 zat.
Toch maar een 39 binnenblad bestellen.

Dat lijkt me wel ja alleen heb ik er nog niet naar gekeken
Deze week maar eens doen want ook dat semi syncro shift lijkt me wel interessant
39 binnenblad is niet echt een optie voor me de tijd dat ik hier even een heuvelritje ga doen van 4 uur met een 39/28 is geweest :mrgreen:
Die 36 heb ik wel nodig
Viner Settanta DA 9150 di2
Giant Ease e-bike

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 25460
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 10 apr 2017 10:07

daniel1975 schreef:Met semi-s mag je wel gewoon alles rijden met alle cassettes?
Met semi-synchro ben je volledig eigen baas.

Het enige dat je kunt instellen is of de boel 2 of 3 kransjes verspringt bij vooraan schakelen.

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2975
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 10 apr 2017 12:14

Semi-synchro, Shift Assist bij Campagnolo is verdomd handig had het niet verwacht bij Campagnolo kun je van 1,2,3 kransjes verstellen en werkt alleen binnen een bepaald bereik.

Vooral als je voor van klein na groot, voor, schakelt is wel erg fijn.
Elvis is niet meer :-(

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 30998
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 10 apr 2017 12:17

Ik heb op mijn Campa groepen 'manual shift assist'; als ik van het grote voorblad terugschakel naar het binnenblad kan ik met 1 duimbeweging 3 kransjes schakelen achter.....
Vakantie begint boven de boomgrens!

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 25460
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 10 apr 2017 12:23

Werkt ook, maar kost iets meer moeite.

Zeker voor compactrijders-op-het-vlakke vind ik SS echt een verrijking. In de heuvels vind ik de meerwaarde iets geringer. Het is ook niet altijd gewenst: als je de Keut of de Thier de Coo opdraait wil je niet dat er achter gecorrigeerd wordt.

Plaats reactie