Pagina 1 van 50

Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 20:16
door GiantDefy1
Beste Forumleden,

Ik ben aan het kijken of ik een fiets wil gaan kopen met Di2. Ik heb er zelf al meegereden en ik vind het zeer fijn schakelen. Het enige waar ik niet achter kan komen is, stel ik wil een andere cassette wijzigen of iets anders moet ik dan e tube project software downloaden en een sm-pce1 er tussen zetten of zet je gewoon een usb kabel die bij de acculader is geleverd tussen je fiets en computer of doen jullie dat op een andere manier?

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 21:09
door dt_swiss
Een cassette is meestal te wisselen zonder aanpassingen. In principe kan je de rest ook wijzigen zonder aanpassingen, maar dat is een beetje afhankelijk met wat je bedoelt met iets anders;)

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 21:17
door GiantDefy1
Ik las iets van sneller schakelen, twee stappen overslaan op de cassette .

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 21:46
door nijkie
GiantDefy1 schreef:Ik las iets van sneller schakelen, twee stappen overslaan op de cassette .
Shifter ingedrukt houden.
Schakelsnelheid kan je instellen via de software.
DA9070 via laptop en speciale kabel naar de junction box.
DA9100 via bleutooth en iPad ook mogelijk.

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 21:59
door GiantDefy1
Misschien wel handig om aan te geven dat ik aan ultegra di2.
Zit die kabel ergens bij of dient de los te worden aangeschaft?

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 22:52
door Monza36
in de junction box zit een aansluiting. Deze kan je direct op het net aansluiten voor laden
echter je kan deze ook op je laptop aansluiten via de USB kabel. Wel handig als je e tube project hebt. Je selecteert de betreffende fiets. Eenmaal in het menu kan je de firmware updaten van ieder afzonderlijk component.
Tevens kan je de shifters aanpassen en de snelheid van schakelen voor de AD. Daarnaast kan je ook configureren wat te doen bij ongedrukt houden van een van de shifterlevers.(1 of meerdere tandwielen tegelijk etc).

Heb je d fly ook geinstalleerd kan je inderdaad de 'gear ratio' aangeven. Hierin geef je aan welke vertanding voor en achter aanwezig zijn. Verder geeft het ook de batterij status weer.. De bijbehorende kabel dien je wel apart aan te schaffen.
De d fly registreert alleen maar.. het doet verder niks.... als je geen d fly hebt, hoef je echt nergens in te stellen welke cassette je hebt gemonteerd etc....

De dura ace shifters hebben als extra nog een 'verborgen' knopje boven op de shifters zitten waarmee je bijvoorbeeld door je garmin kan scrollen...

e tube: configureren, updaten van de afzonderlijke Di2 componenten
d fly : registratie van vertandingen, versnellingen en batterijstatus. Deze sluit je aan tussen de junction box en A of V derailleur.. kabel niet bijgeleverd..

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 22:54
door Monza36

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 22:59
door GiantDefy1
Goed zeg die reactie daar kan ik wel wat mee. Die sm-pce1 hebben jullie ook niet eens. Hij staat wel in de handleiding genoemd. Duur ding.
Welke kabel lengte kan ik het best kiezen of maakt dat niet?

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 23:07
door Monza36
GiantDefy1 schreef:Goed zeg die reactie daar kan ik wel wat mee. Die sm-pce1 hebben jullie ook niet eens. Hij staat wel in de handleiding genoemd. Duur ding.
Welke kabel lengte kan ik het best kiezen of maakt dat niet?
het ligt eraan waar je deze d fly wil plaatsen.
Er zijn 4 mogelijkheden

- Achter derailleur (150 mm kabel)
- Voor derailleur (150mm kabel)
- Onder de junction box onder stuurpen (150mm kabel)
- In de bracket (150mm of event langer)..

op deze plek heb je eigenlijk de minst lange kabel nodig... uiteraard kan je de d fly ook elders plaatsen maar dan heb je uiteraard een langere kabel nodig...

ik zelf heb de d fly als leuke gimmick met de 150mm kabel... heb je de d fly nodig?? nee niet echt... Persoonlijk vind ik 'm niet eens zo mooi.. hij zit bij mijn achter derailleur.. en soms onder de junction box en soms op mijn werktafel..

kortom.. het ligt eraan waar je de d fly plaatst...

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 23:09
door Monza36
Overigens de sm-pce1 moet je wel hebben... dat is de connectie tussen de fiets en je laptop... kabel nr de junction box gaat via deze pce1 naar je laptop..
als je je di2 oplaadt sluit je de pce1 aan op het lichtnet...

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 23:11
door GiantDefy1
Het is met interne accu en ik dacht in de zadelpen gedeelte als dat past.

Re: Di2

Geplaatst: 29 okt 2016 23:15
door GiantDefy1
Oké. Ik dacht dat het opladen alleen via dit ging https://www.mantel.com/shimano-di2-inte ... 0wod-k8MoA maar dat gaat alleen via de pce1