Di2

Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.
Zino
Forum-lid
Berichten: 98
Lid geworden op: 02 feb 2016 15:34

Zino 20 dec 2019 21:04

Ik heb mijn fiets binnen gedaan bij de FM om eens alles te checken en ze hebben waarschijnlijk mijn DI2 ge-updatet. Ik wilde het batterij niveau checken en na het groen licht brandde kort ernaast ook het rode lichtje op. Ik heb dit nog niet eerder gezien. Fiets schakelt wel nog zoals het hoort. Wat zou dit kunnen zijn?

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 2607
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 20 dec 2019 21:20

Status van de synchro-shift. (UIT-semi-full)
Afbeelding

Rednose81
Forum-lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 24 dec 2015 11:01

Rednose81 18 feb 2020 19:47

Hallo, ik heb een vraag je over de e-tube schakelmodus instellingen van mijn R9170 di2 groepset.

Omdat ik altijd met een 50-39 / 11-23 afstelling fiets heb ik mijn nieuwe fiets ook gelijk zo samengesteld. Echter toen ik deze week voor het eerst even met E-tube wilde proberen hoe het werkt, kwam ik erachter dat deze afstelling niet in het e-tube software staat.

Het schakelen gaat verders prima, Zal denk ik ook geen schade ofzo toebrengen. Maar toch ben ik even nieuwsgierig of iemand mij wellicht kan adviseren welke schakelmodus ik dan het beste met E-tube kan aanhouden? Wellicht dat er iemand anders met hetzelfde issue zit.

Voor de volledigheid van de vraag hierbij de mogelijkheden die e-tube mij wel geeft:
Voor: 52-36. 50-34, 54-42, 55-42, 53-39, 52-38
Achter: 11-25, 11-28, 11-30, 12-25, 12,-28, 14-28,

Voor nu heb ik in de schakelmodus de 50-34 en 11,25 maar aangehouden.

bvd

Gebruikersavatar
wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 6136
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

Gebruikersavatar wasbeer2006 18 feb 2020 20:03

De 11/25 blijft het langst gelijk aan de 11/23 dus die zou ik ook kiezen. 12/25 kan ook
Zou me er zeker geen zorgen over maken. Er zijn er zat die nooit met de e-tube software aan de gang gaan.

Het zal te maken hebben met je syncho shift en bv de versnelling die bv je Garmin aangeeft al kan je de cassettes en kettingbladen in een Garmin zelf ook los invullen

Rednose81
Forum-lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 24 dec 2015 11:01

Rednose81 19 feb 2020 19:44

ok thanx bedankt voor je reactie.

Vizionary
Forum-lid
Berichten: 251
Lid geworden op: 17 jul 2013 23:31
Locatie: Limburg België

Vizionary 24 feb 2020 20:34

Mijn ultegra DI2 doet raar. De laatste paar ritten gooit mijn voorderrailleur mijn ketting er vaak af bij het schakelen naar het buitenblad. Heeft dit te maken met afstelling\trim? Betreft een nieuwe Canyon endurace, is nog maar 200km op gereden...

NoChain
Forum-lid
Berichten: 1145
Lid geworden op: 04 sep 2011 20:18

NoChain 24 feb 2020 21:39

Dan hebben ze hem duidelijk niet goed afgesteld.

Djemz
Forum-lid
Berichten: 1119
Lid geworden op: 25 feb 2018 15:08

Djemz 24 feb 2020 22:14

Vizionary schreef:
24 feb 2020 20:34
Mijn ultegra DI2 doet raar. De laatste paar ritten gooit mijn voorderrailleur mijn ketting er vaak af bij het schakelen naar het buitenblad. Heeft dit te maken met afstelling\trim? Betreft een nieuwe Canyon endurace, is nog maar 200km op gereden...
Gebeurt naar het schijnt wel vaker bij canyon. Is het eerste wat ik bij de mijne gedaan heb die versnellingen afstellen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten