Pagina 1 van 1

aanrijding met andere fietser

Geplaatst: 16 mei 2016 12:41
door marcel1966
Beste forumleden,

Gisteren ben ik gevallen bij het uitwijken van tegemoetkomende fietsers die aan de verkeerde kant van een smal weggetje fietsten (er stond een auto geparkeerd waar ze omheen wilden). Nu heeft mijn fiets en kleding schade (slag in achterwiel, zadel, derailleur etc.). Zij erkennen aansprakelijkheid en ik wil de schade verhalen op hun WA-verzekering. Nu lees ik overal over een schadeformulier invullen maar de schadeformulieren die ik kan vinden gaan allemaal uit van een aanrijding met een auto/motor. Weten jullie van andere schadeformulieren die wel van toepassing zijn op een aanrijding tussen fietsers? Kan ik naar mijn fietsenmaker gaan voor een schaderapport (kosten)?

Groet,

Marcel

Re: aanrijding met andere fietser

Geplaatst: 16 mei 2016 13:29
door Gerboon
En waarom neem je niet gewoon contact op met je eigen verzekering? Klantenservice is er niet voor de gezelligheid.

Re: aanrijding met andere fietser

Geplaatst: 16 mei 2016 15:37
door monsieurpinot
Gerboon schreef:En waarom neem je niet gewoon contact op met je eigen verzekering? Klantenservice is er niet voor de gezelligheid.
je eigen WA heeft hier niets mee van doen (je stelt namelijk iemand anders aansprakelijk). Advies vragen bij je eigen WA kan natuurlijk altijd (maar of je daar verder mee komt)..
enige verzekering die zou kunnen helpen is je eigen rechtsbijstandverzekering (en dan moet 'verkeer' daar wel onder vallen, sommige rechtsbijstandsverzekeringen hebben modules die je aan- of uit kunt zetten).

ik zou het gewoon zonder schadeformulier doen. Gewoon alle schade (materieel, letsel etc) op een rijtje + de precieze toedracht van het accident beschrijven. En, aangeven dat je de tegenpartij aansprakelijk stelt.

Re: aanrijding met andere fietser

Geplaatst: 16 mei 2016 15:44
door Nee_Nee
je kunt gewoon het formulier voor aanrijding tussen twee auto's gebruiken. "A reed aan de rechterzijde van de weg. B reed op de voor het tegemoetkomende verkeer bestemde weg bestemde weghelft en passeerde een stilstaand voertuig."
Dan is de toedracht duidelijk en hoef je geen uitgebreid opstel op papier te schrijven.

Re: aanrijding met andere fietser

Geplaatst: 16 mei 2016 16:52
door RonaldH76
Heb het gehad met een hond,heb een prijsopgave laten maken van alle onderdelen+montage.
De eigenaar heeft het ingediend,en ik kreeg het bedrag

Re: aanrijding met andere fietser

Geplaatst: 16 mei 2016 18:08
door marcel1966
Dank voor de reacties. Morgen eerst de fiets naar de fietsenmaker brengen en een prijsopgave laten opstellen.