Pagina 1 van 37

Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 18 aug 2015 15:00
door ericpeters
Al een tijdje gelden kwam Gamrin met deze "elektronische achteruitkijk spiegel" Een apparaat wat detecteerd of er auto's van achteren naderen en je vervolgens waarschuwt op een displays maar ook middels LED verlichting de Auto waarschuwt (althans probeert te waarschuwen).

http://www.dcrainmaker.com/2015/07/garm ... ights.html

Ik vraag me dan af wie zo iets ooit gaat kopen en gebruiken, maar ja dat dachten de meeste mensen 10 jaar geleden ook toen de Garmin Fiets GPS toestellen op de markt kwamen.
Dus wat denken jullie:

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 18 aug 2015 15:21
door havana
Een nieuw hoofdstuk in de verrubbertegelificatie van de samenleving...

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 18 aug 2015 15:47
door bartg
havana schreef:Een nieuw hoofdstuk in de verrubbertegelificatie van de samenleving...
Dat woord moet ik echt onthouden :D
Overigens helemaal mee eens !

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 19 aug 2015 13:58
door wido
+1 +2 Fantastisch verwoord.... :-D :-D

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 19 aug 2015 14:41
door mkriens
Lijkt mij wel fijn, soms zit je op een rustige landweg tegen de wind in en hoor je een auto niet naderen. Ik schrik me dan rot als ze langs me razen of toeteren.

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 21 aug 2015 00:55
door ericpeters
Ik vind het zelf nu ook onzin, maar als achter 3 jaar de sensor in mijn zadelpen en de indicator in mijn stuurpen zit verwerkt dan kan ik me voorstellen dat ik ermee ga rijden.

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 21 aug 2015 08:14
door scheurneus
Grote groep met wielrenners, die niet in de gaten hebben dat er nog meer verkeersdeelnemers dezelfde kant oprijden , maar hun graag zouden willen passeren?

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 19 feb 2018 12:52
door ericpeters
Bijna 3 jaar verder en helaas het ding zit nog niet in mijn zadelpen, sterker nog er is nog niets aan veranderd. Helaas zijn de afmetingen in combinatie met horizontale montage niet echt aantrekkelijk, dus ben ik nog aan het wachten op een modelupdate.

Wat welk gezegd mag worden is dat vrijwel alle gebruikerservaringen in deze laatste 3 jaar zeer positief zijn (veel beter dan ik had verwacht). De functionaliteit lijkt me uiterst zinvol in veel gevallen.

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 19 feb 2018 19:14
door Echo
Mij ook, ik ben lawaaidoof dus ik hoor echt achteropkomend verkeer heel slecht., zeker met widgeruis er ook nog eens bij. Ik schrik me elke keer het leplazerus als er een auto me passeert op een dijk of landweggetje. Maar grootste bezwaar voor mij is de batterijduur van max 3 tot 3 1/2 uur.

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 20 aug 2018 13:25
door ericpeters
Weer een half jaar verder en nu is er een nieuw model Varia verkrijgbaar met langere batterij duur en een verticaal model waardoor het optisch iets beter uit ziet bij montage op de zadelpen.
Omdat ik in het najaar en winter toch wat langer wil kunnen doorrijden 's avonds en omdat ik toch een aantal verslijt onderdelen moest bestellen heb ik er maar eentje besteld met het idee: "Terugsturen kan altijd".

Dat ga ik dus niet doen. Voor een lampje is het helaas nog aan de grote kant maar qua radar werking was ik na een paar kilometer al overtuigd. Op een zonnige zondagmiddag door zuid Limburg rijden brengt nog al wat verkeer met zich mee en dan is het een verademing hoe dit apparaat op je Edge (1030 bij mij) je subtiel maar heel duidelijk op de hoogte houd wat achter je gebeurd.
- Op 100km 1 of 2 keer vals alarm: omdat de fietser die bij me was na een afdaling wat hard op me inliep werd die ook als "auto gedetecteerd"
- Als iemand anders precies tussen auto en de Varia in fiets kan een auto wat laat gedetecteerd worden.

Voor de rest een perfect systeem op de vele B wegen waar de zijkant van de weg veel gaten heeft en waar je geneigd bent in het midden te gaan fietsen. Je wordt ruim op tijd gewaarschuwd dat er auto's of motoren achter je zitten en hoe snel ze naderen.
Ook als je op een fietspad rijdt wat eindigt of op een fietspad aan de linkerkant waar je naar toe rijdt of vanaf moet. Natuurlijk kijk je dan nog steeds om maar geen 10 keer zoals ik dat normaal gesproken doe,

Al met al dus echt zo een ding waar van je niet weet dat je het nodig hebt totdat je ermee hebt gereden.

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 20 aug 2018 15:46
door refie
thnx voor de review.

Re: Garmin Varia bike radar ja of nee

Geplaatst: 20 aug 2018 15:50
door Sieper
plus het lampje gaat harder knipperen als de auto er bijna is, dus al doe je zelfs niks je valt iig beter op. Ik wil hem ook nog steeds eens kopen.