Garmin Edge 520

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Gebruikersavatar
De Tukker
Forum-lid
Berichten: 671
Lid geworden op: 18 mei 2017 21:22
Locatie: Enschede

Gebruikersavatar De Tukker 18 mar 2019 15:01

MisterMarcel schreef:
16 mar 2019 13:25
Goede middag allemaal,

ben nieuw hier, ben Marcel 29jaar en afkomstig uit Amersfoort.
heb verschillende dingen gezocht op het forum, alleen kom hierop geen antwoord tegen makkelijk.

heb van de week de garmin edge 520plus gekocht, voldoet aan de eisen, ervaring nog niet.
nu zag ik dat er een kaart update is, is "maar" 7.16 GB.
dus lijkt mij verstandig om een oudere versie te verwijderen, kan dit of mag dit juist niet?
en hoe en welk bestand moet ik verwijderen.

alvast bedankt voor de moeite allemaal.
Heb je Garmin Express nog niet gedownload van de Garmin site?
Die geeft aan dat er een update is en (als je jouw 520 aan een pc knoopt) verzorgt de update. Kan trouwens we leven duren ... :-(
Ik heb zelf geen 520 (maar een 1000). Toch veronderstel ik dat het bij beide apparaten hetzelfde werkt. Je hoeft zelf dan ook niks te verwijderen.
Merckx Sallanches64
Cube Reaction Pro 2018

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2660
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 18 mar 2019 19:32

Idd doen via Garmin Express heb ik ook gedaan met de 520plus, duurt wel effe ;-)

sebazzk
Forum-lid
Berichten: 17
Lid geworden op: 07 mei 2012 14:09

sebazzk 26 apr 2019 10:49

Als ik een route download van routeyou.com, en deze vervolgens importeer met Garmin Connect kan ik deze dan nafietsen met turn by turn aanwijzingen op de Edge 520, of moet ik daar nog speciale handelingen voor treffen??

nynkedevries
Forum-lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mei 2019 12:23

nynkedevries 19 mei 2019 12:24

Goedemiddag,

Sinds een laatste windows-update herkent mijn computer mijn Garmin-toestel niet meer. Als ik dus een (wielren)route heb gemaakt, en ik koppel mijn Garmin-toestel aan mijn laptop, komt ie niet in beeld bij verkenner. Kan iemand mij helpen met dit probleem?

Bij voorbaat dank voor de reactie!

Groeten,

Nynke de Vries

Gebruikersavatar
rene
Forum-lid
Berichten: 3598
Lid geworden op: 16 okt 2004 12:53

Gebruikersavatar rene 25 mei 2019 10:39

Voor de deskundigen:

Ik heb mijn toestel Garmin 520 EDGE gedeactiveerd in Garmin Connect op de PC. Dit omdat ik steeds een Garmin connect faillure kreeg op mijn 5X omdat deze niet als mijn voorkeurs tracker stond.

Dus ik dacht : als ik de Garmin 520 even deactiveer en daarna weer activeer moet het lukken. Nu wil ik de Garmin EDGE 520 weer actief zetten - echter dat gaat niet ?!? Ik kan in het pull down menu het toestel enkel wissen ( incl. de gegevens in Garmin connect ).

Afbeelding
Life is too short for not riding tubulars..

Carbon & Staal & Carbon

Gebruikersavatar
TL@
Forum-lid
Berichten: 2245
Lid geworden op: 20 dec 2012 13:15

Gebruikersavatar TL@ 25 mei 2019 11:44

sebazzk schreef:
26 apr 2019 10:49
Als ik een route download van routeyou.com, en deze vervolgens importeer met Garmin Connect kan ik deze dan nafietsen met turn by turn aanwijzingen op de Edge 520, of moet ik daar nog speciale handelingen voor treffen??
De 520 heeft geen kaarten dus ook geen turn-by-turn enkel kruimelspoor volgen.
Afbeelding

swen
Forum-lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 feb 2017 19:21

swen 11 jun 2019 23:34

Ik ben al een tijd lang in het bezit van een edge 520.
Altijd ingesteld gehad op Nederlands. Vandaag heb ik de Garmin aangesloten gehad op mn telefoon, via usb (dmv een adapter) nu is de garmin ingesteld op engels en kan ik ook niet via settings-- language-- de taal terug zetten naar Nederlands, staat simpelweg niet tussen de opties. Heb een poging gedaan dmv koppelen aan de pc / garmin express, mocht ook niet baten.
Iemand hier op het forum ervaring mee of weet iemand hoe dit opgelost kan worden?

Gebruikersavatar
rielplayer
Forum-lid
Berichten: 433
Lid geworden op: 21 aug 2009 20:48

Gebruikersavatar rielplayer 12 jul 2019 11:14

Mannen,

Normaal kom ik er altijd wel uit.....

Gisteren de kaart geupdate op mijn Garmin edge 520 plus, gewoon via garmin zoals het hoort. Ging ook goed en na een tijdje gaf de computer aan klaar te zijn en heb ik de garmin netjes ontkoppeld en van de usb gehaald.

Na het opstarten blijft de computer nu staan op het opstartscherm en staart er onderin maps loading met drie puntjes die om en om knipperen.

Iemand een idee hoe de garmin weer los te krijgen... Morgen vertrek ik op vakantie en wil ik graag een werkende navigatie mee op de fiets.

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 21838
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 12 jul 2019 11:22

Aan/uit knop 10 seconde ingehouden?

Of anders

Turn device off
Hold Lap/Reset and Start/Stop
Press and release the power button
Continue to hold only Lap/Reset and Start/Stop
Release Lap/Reset and Start/Stop when the Garmin Logo is cleared
The unit will restart and clear non-vol
Willen we méér of minder schietschijven?
- MINDER, MINDER !!

Gebruikersavatar
rielplayer
Forum-lid
Berichten: 433
Lid geworden op: 21 aug 2009 20:48

Gebruikersavatar rielplayer 12 jul 2019 11:56

Precies wat ik al gedaan heb. Hij blijft hangen op de map laden, ongeacht hoe ik hem opstart.

Edit: Hij is overigens wel gereset op deze manier, het geluid staat ondertussen weer aan en de hoofdkleur van de balken is terug naar blauw (die krijg ik wel te zien bij uitschakelen). Hij blijft allen hangen op die stomme map.

Gebruikersavatar
rielplayer
Forum-lid
Berichten: 433
Lid geworden op: 21 aug 2009 20:48

Gebruikersavatar rielplayer 12 jul 2019 22:17

Opgelost... nou ja. Ik heb een 830 gekocht. 😚

swen
Forum-lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 feb 2017 19:21

swen 12 jul 2019 22:19

@rielplayer

Mooie manier van oplossen!!;) :winkthumb:

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten