Pagina 1 van 2

Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 02 apr 2014 15:07
door BMCSLX01
Collega liefhebbers!

Mijn vriendin had een goed idee voor aankomende zondag.. 'Zullen we bij de Ronde v. Vlaanderen gaan kijken?' :shock:

Hebben jullie tips waar je het beste kan gaan staan? Afsteken ga ik me niet aan wagen, ken de wegen daar niet goed genoeg en heb vernomen dat er veel afgesloten zal zijn.

Bedankt voor de hulp!

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 02 apr 2014 20:00
door Pelep
Bij de start, beste plaats. Ze staan op het Zand weliswaar afgesloten, maar rijden zo naar de Markt. In diesteaten kan je staan en zie je de renners rustig passeren. Sfeer is ook altijd top. Op het parcours vlammen ze voorbij en de hellingen staan pokkevol...

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 02 apr 2014 20:32
door de zwarten
heb je een fiets?

Hier kan je ze gemakkelijk drie keer zien:
http://goo.gl/maps/0VfsY
A = snelle bocht
B = opdraaien Haaghoek na bergop
C = scherpe bocht na vals plat.

Niet supersuper voor het uitzicht, maar wel drie keer koers zien passeren, en geen haast om van de ene plek naar de andere te gaan, en totale rij afstand is maar 3 km en redelijk vlak. Op de hoek van de Bovenstraat (dichtbij punt C) ligt wielercafé Den Trap Op. In Zegelsem (steenweg eindje naar beneden) ligt aan een heel mooi dorpsplein café Den Drijhaard, waar er wis en zeker ook koers valt te zien en beleven. Het is er wel overal druk in de café's, dus snel zijn na de doortocht om een zitplaats te bemachtigen.

Het voordeel aan de doortocht hier is dat je de finale nog netjes overzichtelijk op TV ziet. Aan de finish is ook leuk, maar daar kom je wellicht niet weg voor het hele circus goed en wel is afgelopen (dik na 18u). Wegrijden over Zottegem richting E40 gaat een stuk vlotter dan bvb. N60 en E17 bij Oudenaarde (om nog te zwijgen van de streek rond Kluisbergen/Kwaremont).

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 02 apr 2014 20:36
door kxlight
BMCSLX01 schreef:Mijn vriendin had een goed idee voor aankomende zondag.. 'Zullen we bij de Ronde v. Vlaanderen gaan kijken?' :shock:
Daar mag (of moet :mrgreen: ) wel wat tegenover staan ...

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 02 apr 2014 22:23
door i-mac
Pelep schreef:Bij de start, beste plaats. Ze staan op het Zand weliswaar afgesloten, maar rijden zo naar de Markt. In diesteaten kan je staan en zie je de renners rustig passeren. Sfeer is ook altijd top. Op het parcours vlammen ze voorbij en de hellingen staan pokkevol...
Ga in ieder geval vroeg naar de Markt van Brugge dan, want al vanaf 8u00 staat er veel volk. Zeker met het relatief goede weer die ze voorspellen, zal er een pak volk op de been zijn. Er starten zeker 3000 wielertoeristen vanuit Brugge op zaterdagmorgen. Veel van hen gaan ook naar de officiële start in Brugge.


Geniet van Brugge, de stad waar ik ben geboren en getogen (en nog steeds woon).

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 03 apr 2014 07:41
door Pelep
Ga zelf nooit naar de markt, altijd de straatjes tussenin.... Ga voor de sfeer alleen al, kippenvel als de renners door de straten naar de inschrijving rijden en je het gejoel van het publiek hoort komen. En alle renners met een brede grijs voor zoveel belangstelling. Je hebt zelfs renners die zelf foto's nemen.

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 03 apr 2014 08:18
door Sauvi
Tip.Neem de wedstrijd op,kan je achteraf ook nog van de koers zelf genieten,gesellig samen in de zetel..hand in hand :)

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 03 apr 2014 09:33
door BMCSLX01
Sauvi schreef:Tip.Neem de wedstrijd op,kan je achteraf ook nog van de koers zelf genieten,gesellig samen in de zetel..hand in hand :)
Dat opnemen gebeurt sowieso, moet toch wat te doen hebben bij slecht weer op de tacx ;) En live mee streamen op de telefoon om de koers te kunnen volgen.

Bij de start kijken ben ik niet zo'n hele grote fan van, al klinken deze verhalen wel aanlokkelijk. Misschien een idee om daar heen te gaan en dan richting de finale te rijden en daar een mooi plekje te zoeken. Ik zat zelf aan de Paterberg te denken. Nog even duimen voor een goed kijk weertje!
kxlight schreef:Daar mag (of moet :mrgreen: ) wel wat tegenover staan ...
Ik zal de rekening vanzelf terugkrijgen denk ik ja ;)
de zwarten schreef:heb je een fiets?
De vrouw is geen fietser helaas, dus dat gaat hem niet worden. Wel bedankt voor de tips!

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 03 apr 2014 10:49
door BMCSLX01
Afbeelding

Route uitleg en dergelijke is allemaal mooi geregeld. Maar de uitleg van de autovrije driehoek vind ik wat summier zeg. Een laag resolutie plaatje met een in paint gekleurde driehoek verschaft nou niet echt lekker veel duidelijkheid haha :roll:

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 03 apr 2014 14:48
door Pelep
BMCSLX01 schreef:Bij de start kijken ben ik niet zo'n hele grote fan van, al klinken deze verhalen wel aanlokkelijk. Misschien een idee om daar heen te gaan en dan richting de finale te rijden en daar een mooi plekje te zoeken. Ik zat zelf aan de Paterberg te denken. Nog even duimen voor een goed kijk weertje!
Ik kan je de start echt ten volle aanbevelen, te meer de renners hun tijd nemen om heen en terug te rijden in de afgesloten straten tussen het rennerspark en de start. Een traag criterium ;)

De Patersberg zal heel moeilijk worden. Ze zijn er al twee dagen aan het parkeren (jawel, nu al) en veronderstel dat het ook daar vol staat met VIP tenten.

De Hotond is ook nog een mooie plaats en meestal minder druk, naar het einde van de koers toe. Voordeel is dat er ook een café is op de top die de RVV uitzenden (als je er nog binnenraakt...)

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 07 apr 2014 09:07
door BMCSLX01
HOPPA!!! We hebben het erop gewaagd, Paterberg. We stonden prachtig op de eerste rij bij het steilste stukje Paterberg (tegenover de Cancellara fanclub). Ben 's ochtends om 9 uur vertrokken vanuit Amersfoort en op wat vertraging na bij Oudenaarde (heen en terug) op de N60 (logisch) is het perfect gegaan. We waren om 12:45 op plaats van bestemming. Geparkeerd in de Lamontstraat en dan is het 5 minuten lopen naar de Pater.

De route;
Afbeelding
Het uitzicht (met in de verte het grote scherm, hele koers kunnen volgen);
Afbeelding

Bedankt voor alle tips, excuses dat ik eigenwijs ben geweest en toch mijn eigen plan heb getrokken :mrgreen:

Re: Kijken bij de Ronde van Vlaanderen

Geplaatst: 07 apr 2014 10:50
door Pelep
BMCSLX01 schreef:Bedankt voor alle tips, excuses dat ik eigenwijs ben geweest en toch mijn eigen plan heb getrokken :mrgreen:
Groot gelijk hoor, fijn dat je een leuke dag hebt gehad. Staat idd precies niet zoveel volk, althans op de foto.