Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Sigma Rox 10 GPS

Gebruikersavatar
leocuypers
Forum-lid
Berichten: 491
Lid geworden op: 10 feb 2005 22:10

Gebruikersavatar leocuypers 29 jun 2013 20:53

Voor de liefhebbers van GPS fietscomputers die kaartmateriaal minder belangrijk vinden is dit ook misschien interessant

http://sigma-rox.com/en-us/rox-serie/ro ... sicht.html
Hij is helaas pas in september verkrijgbaar

Onlangs heb ik mijn bryton rider 50 verkocht (te veel problemen met software, updates en webpagina). Bij sigma heb ik er meer vertrouwen in dat dit wel in orde is en zal me straks een aanschaffen

rinke
Forum-lid
Berichten: 902
Lid geworden op: 21 jan 2010 10:10

rinke 29 jun 2013 21:41

Snap niet hoe je een bryton50 met de Rox 10 kan vergelijken :S.... Totaal verschillende apparaten en tevens vind ik de Rox behoorlijk aan de prijs voor een adviesprijs van 259,95! Desalnietemin een mooi apparaat hoor ;)

Gebruikersavatar
leocuypers
Forum-lid
Berichten: 491
Lid geworden op: 10 feb 2005 22:10

Gebruikersavatar leocuypers 30 jun 2013 13:01

rinke schreef:Snap niet hoe je een bryton50 met de Rox 10 kan vergelijken :S.... Totaal verschillende apparaten en tevens vind ik de Rox behoorlijk aan de prijs voor een adviesprijs van 259,95! Desalnietemin een mooi apparaat hoor ;)
je hebt gelijk dat deze niet met de bryton 50 is te vergelijken. Grootste verschil is natuurlijk het navigeren met kaartmateriaal op de bryton. Maar ik heb niet zeveel gebruik gemaakt van deze kaartfunctie. over het algemeen weet ik wel waar ik fiets, maar soms kan het handig zijn als je een eenvoudige aanwijzing hebt dat je links of rechtaf moet gaan, en dat kan deze rox 10 wel
Ook belangrijk is voor mij om achteraf op een eenvoudige wijze alles te kunnen nazien, zonder afhankelijk te zijn van een webomgeving.

Advies prijs voor de basis is overigen €179,95 (de €259,95 die jij noemt is incl. hartslagmeter, cadanssensor en snelheidssensor, ANT+). maar deze heb ik nog liggen.

rinke
Forum-lid
Berichten: 902
Lid geworden op: 21 jan 2010 10:10

rinke 30 jun 2013 20:12

Dat laatste heb je inderdaad ook gelijk in. Heb in het verleden de ROX 9.0 gehad ook een perfect apparaat hoor! Maar voor die prijs van 180 euro zou ik toch liever iets meer uitgeven en met kaarten fietsen. Maar goed das persoonlijk,,,

Bauke
Forum-lid
Berichten: 58
Lid geworden op: 25 apr 2013 13:22
Locatie: Neuenhof (CH)

Bauke 12 jul 2013 12:27

Wat zijn de voordelen van de Sigma Rox 10 boven de Garmin Edge 500. Volgens mij nagenoeg de zelfde functies.

Claassen2501
Forum-lid
Berichten: 57
Lid geworden op: 01 jun 2013 21:27

Claassen2501 17 jul 2013 18:50

Werkt mijn polar hartslagband hier ook op?

gandalf
Forum-lid
Berichten: 366
Lid geworden op: 08 mei 2004 19:21

gandalf 27 aug 2013 11:33

Ha! Eindelijk iets dat lijkt op een concurrent voor de Egde 500. Heeft iemand al ervaring met dit apparaatje? Het is nog vrij nieuw en van wat ik gezien heb in de gauwigheid ongeveer even duur. Dus moet het ook minimaal dezelfde functionaliteit hebben :-). Dat gaat het beste via gebruikers, dus vandaar mijn vraag of die er zijn op dit forum
It is not a lie if you believe it...

gandalf
Forum-lid
Berichten: 366
Lid geworden op: 08 mei 2004 19:21

gandalf 27 aug 2013 11:36

Waarschijnlijk niet, want hij komt pas begin september uit :-). Even over nadenken of ik als proefkonijn wil dienen...
It is not a lie if you believe it...

KaptKeefmenneke
Forum-lid
Berichten: 32
Lid geworden op: 22 aug 2013 21:03

KaptKeefmenneke 27 aug 2013 12:09

Mooi ding, jammer dat je niet met een telefoon de route er kunt inzitten. Onderweg wijzigen is dan lastig.

gandalf
Forum-lid
Berichten: 366
Lid geworden op: 08 mei 2004 19:21

gandalf 27 aug 2013 13:28

Het scherm lijkt me nogal klein, kan nergens de specs vinden. Maximaal drie datavelden per scherm (3 modi in totaal schem per modus als ik het goed begrijp). Maar in het bovenste dataveld kun je wel 28 velden kwijt waar je met een knop doorheen kunt scrollen
.
Tempting......
It is not a lie if you believe it...

gandalf
Forum-lid
Berichten: 366
Lid geworden op: 08 mei 2004 19:21

gandalf 27 aug 2013 13:31

Iemand ervaring met datacenter 3, de software die wordt meegeleverd? In welke file formats kun je up dan wel downloaden?
It is not a lie if you believe it...

Bauke
Forum-lid
Berichten: 58
Lid geworden op: 25 apr 2013 13:22
Locatie: Neuenhof (CH)

Bauke 27 aug 2013 16:31

gandalf schreef:Iemand ervaring met datacenter 3, de software die wordt meegeleverd? In welke file formats kun je up dan wel downloaden?

Ik heb ergens gelezen .GPX .KML .KMZ files. Verder kan je trainingsgegevens als .CSV exporteren.

Misschien is er een programmaatje waarmee je de .CSV file om kan zetten naar .TCX file (eventueel met GPX file) om zo je zowel GPS data als cadans heartbeat en power te uploaden op strata. (anders is een programmaatje maken niet het moeilijkst voor een huis-tuin-en-keuken programmeur)

Plaats reactie