Pagina 1 van 3

sporten met lenzen?

Geplaatst: 27 okt 2010 16:40
door thomwittendorp
ik heb deze week mijn ogen eens op laten meten en er kwam uit dat ik een bril/ lenzen nodig heb.
nou heb ik even de zoek functie gebruikt, maar wat ik daar vond was niet waar ik echt naar op zoek was.
ik vond eigenlijk maar 1 topic wat mij echt wat heeft geholpen en dat is dat je een goed bril moet nemen en dat je veel moet knipperen blijven.
zijn er veder eigenlijk nog ander dingen die belangrijk zijn voor het sporten met lenzen.

Geplaatst: 27 okt 2010 16:44
door elboutero
[quote="thomwittendorp"]ik heb deze week mijn ogen eens op laten meten en er kwam uit dat ik een bril/ lenzen nodig heb.
nou heb ik even de zoek functie gebruikt, maar wat ik daar vond was niet waar ik echt naar op zoek was.
ik vond eigenlijk maar 1 topic wat mij echt wat heeft geholpen en dat is dat je een goed bril moet nemen en dat je veel moet knipperen blijven.
zijn er veder eigenlijk nog ander dingen die belangrijk zijn voor het sporten met lenzen. [/quote]

Dat knipperen met je ogen als je lenzen hebt gaat wel vanzelf. Als je amper knippert worden je lenzen droog en dat zul je snel genoeg merken. Ik heb nu een jaar of 10 lenzen en doe daar alles mee, dat gaat prima.

Geplaatst: 27 okt 2010 16:46
door thja14
Er zijn heel veel mogelijkheden en veelal is het erg persoonlijk wat de beste oplossing is.
Ikzelf gebruik zachte maandlenzen (zou harde niet eens overwegen). Draag al 15 jaar lenzen en ben 1 keer 1 lens verloren bij het skien. Heb eigenlijk nooit een probleem. Fiets bijna dagelijks.
Knipperen moet je wat meer doen, maar dat leer je vanzelf in het begin, sta daar al lang niet meer bij stil. Een zonne(sport)bril is wel heel erg makkelijk zo niet noodzakelijk. Bij het uit je oog wrijven van een vliegje of iets dergelijks kun je snel je lenzen verliezen, een bril voorkomt dat.
Als ik wat jonger zou zijn zou ik op dit moment nachtlenzen uit proberen, die draag je tijdens je slaap, dus dan heb je al helemaal geen problemen met het fietsten.

Geplaatst: 27 okt 2010 17:43
door hansdarmstrong
ik fiets met maandlenzen. Is geen probleem, maar ik moet wel zorgen voor een fietsbril die de wind goed uit de ogen houdt. Ik heb zo'n alle seizoenen ding, met drie verschillende types glazen, naar gelang het weer.

Geplaatst: 27 okt 2010 18:46
door vermeulen
gewoon lenzen onder je fietsbril dragen, geen probleem.
Zelfs zonder bril (woon-werk verkeer) heb ik nergens last van met lenzen tegen de wind in.

Geplaatst: 27 okt 2010 18:58
door chassepatate
Zolang je niet op boksen zit gaat het meestal wel goed...

Geplaatst: 27 okt 2010 18:58
door wieltje
Ik draag in het dagelijks leven een bril en als ik fiets gebruik ik daglenzen. Ik vind mijn bril niet lekker zitten met de fietshelm en het zweet rond de neus en de 'veren'. Met lenzen heb ik daar geen last van en ik kan bovendien gebruik maken van een normale fietsbril.

Lenzen werken dus prima!

Geplaatst: 27 okt 2010 21:32
door aapje
[quote="Wieltje"]Ik draag in het dagelijks leven een bril en als ik fiets gebruik ik daglenzen. Ik vind mijn bril niet lekker zitten met de fietshelm en het zweet rond de neus en de 'veren'. Met lenzen heb ik daar geen last van en ik kan bovendien gebruik maken van een normale fietsbril.

Lenzen werken dus prima![/quote]

Ik gebruik ook daglenzen als het erg zonnig is, zodat ik een gewone sportzonnebril kan dragen. Bij minder mooi weer draag ikzelf net zo graag mijn gewone bril.

Geplaatst: 27 okt 2010 21:37
door spacekip
ik gebruik zachte maandlenzen, en bevalt me prima. is alleen wel aan te raden om inderdaad een sportbril te nemen (evt. zelfs een transparante) om gewoon die verrekte vliegjes uit je ogen te houden.

lenzen vind ik over het algemeen zowieso fijner dan een bril, maar dat is voor iedereen anders.
knipperen doe je vanzelf; als je droge lenzen krijgt, dan merk je dat inderdaad ook wel (+ een fietsbril zorgt er ook voor dat je minder wind op je ogen krijgt).

Geplaatst: 28 okt 2010 10:06
door rinke
Fietsen met (zachte) lensen is geen enkel probleem. Wel draag ik altijd een bril om mijn ogen te beschermen. Heb hiervoor een Julbo met verwisselbare glazen.. Met harde lensen heb ik geen ervaring op de fiets maar dit lijkt me niet prettig.
Voor de rest heb ik af en toe ruzie met de lensen als ik een zwemtraining heb. Als er water achter je zwembril komt gaan je lensen vrij snel irriteren (maar das hier op dit forum niet van belang ;) )

Geplaatst: 28 okt 2010 10:24
door hm2694
Ik ben in maart overgestapt van bril naar lenzen. Bevallen super. Hele dag in en geen probleem werk in een airco omgeving, kantoor dus.

fietsen is een verademing een goede fietsbril gekocht en dat is prettiger dan je eigen bril en dan een overzet bril of andere oplossing.

Ik ben erg tevreden maar er zijn mogelijk ook mensen die het als niet prettig ervaring.

Goede betaalbare fietsbril kopen. Idd met diverse mogelijkheden qua glazen. Ik heb gekozen voor fototec ivm zon, bewolkt enz. 1 set glazen voor alle dagen

Succes

Geplaatst: 28 okt 2010 10:37
door tomkolkman
Ik fiets ook met lenzen (maandlenzen) en ik heb er totaal geen last van. Wel een brilletje opdoen tegen de rijwind of andere troep die in je ogen kan komen want dat is niet zo prettig.