Strava: Vragen, Opmerkingen, Tips&Tricks

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
laurens87
Forum-lid
Berichten: 480
Lid geworden op: 29 jul 2013 15:38

laurens87 29 jun 2020 18:33

Bij mij geeft Strava de hele marmotte Pyreneeën van 2019 als grootste beklimming... Beetje raar! Anders was het Pico Veleta geweest, in september 2019 vanuit Granada
Change is the only constant... Hanging on is the only sin...

Gebruikersavatar
MarkVeenstra
Forum-lid HC
Berichten: 4084
Lid geworden op: 13 jun 2013 15:05
Locatie: Delft

Gebruikersavatar MarkVeenstra 29 jun 2020 19:52

Wel mooie voor een nieuw topic.., profiel posten en dan "raad de beklimming" of "raad de cyclo"
WIND allrounder custom build 2015
Canyon Ultimate AL 2013

Gebruikersavatar
Sieper
Forum-lid
Berichten: 1744
Lid geworden op: 07 okt 2013 17:36

Gebruikersavatar Sieper 29 jun 2020 21:08

RKN schreef:
29 jun 2020 15:15
Hij pikt toch gewoon het segment met de meeste hoogtemeters eruit als "grootste beklimming"?
(je ziet soms ook wel eens een rondje op een MTB parcours als grootste klim bij iemand staan)
Ahaa, dus zo werkt het!
Afbeelding

Gebruikersavatar
raven14
Forum-lid
Berichten: 1521
Lid geworden op: 13 dec 2013 18:25

Gebruikersavatar raven14 29 jun 2020 22:04

Nee_Nee schreef:
29 jun 2020 18:11
Bij de June Cycling Distance challenge kom ik volgens Strava t.e.m. vandaag op 550km. Dat ligt zover van mijn eigen natte vinger af dat ik het ben gaan natellen. Mijn optelsom komt precies uit op de som die Veloviewer ook berekend heeft: 1.200km.
Waar komt het verschil vandaan? (De privacy-instellingen moet op 'iedereen' staan om de rit mee te laten tellen en dat staat ook zo voor alle ritten).
Zwift?
Afbeelding

Gebruikersavatar
yorickdix
Forum-lid
Berichten: 100
Lid geworden op: 03 jun 2013 13:22

Gebruikersavatar yorickdix 30 jun 2020 09:26

raven14 schreef:
29 jun 2020 22:04
Nee_Nee schreef:
29 jun 2020 18:11
Bij de June Cycling Distance challenge kom ik volgens Strava t.e.m. vandaag op 550km. Dat ligt zover van mijn eigen natte vinger af dat ik het ben gaan natellen. Mijn optelsom komt precies uit op de som die Veloviewer ook berekend heeft: 1.200km.
Waar komt het verschil vandaan? (De privacy-instellingen moet op 'iedereen' staan om de rit mee te laten tellen en dat staat ook zo voor alle ritten).
Zwift?
of communtes?

wtb
Forum-lid
Berichten: 9
Lid geworden op: 22 mei 2015 09:41

wtb 30 jun 2020 10:41

Ik heb ook iets vreemds de laatste ritten. Ik rijd mijn ritten gemiddeld ergens rond de 30km/u. Nu had ik er op de laatste ritten opeens een paar KOM's tussen zitten die gewoon niet kloppen. Gemiddelde snelheid op het segment is dan rond de 50km/u, en mijn max snelheid zit onder de 35km/u. Geschat vermogen (heb geen powermeter) geeft hij dan sub 200W aan.
Kortom, hij doet maar wat.
Meetapparaat is trouwens de Garmin 810, kan het daar ook in zitten?

Wel leuk hoor die KOM's maar ik verdien ze liever echt. ;)

Keezx
Forum-lid HC
Berichten: 8062
Lid geworden op: 05 mar 2016 01:05

Keezx 30 jun 2020 10:59

Meest waarschijnlijk is dat de satellietontvangst af en toe een paar kilometer wegvalt, maar dat het apparaat wel de verplaatsing ziet en meetelt voor de snelheid....
Herhaal dit niet onnodig
Ik herhaal , herhaal dit niet onnodig

Tarkin
Forum-lid
Berichten: 212
Lid geworden op: 22 nov 2016 08:17

Tarkin 30 jun 2020 11:38

TL@ schreef:
29 jun 2020 16:57
Inderdaad, ik ben dan wel traag maar ook weer niet zo traag. Glandon zat er uiteraard ook bij
Ik was inderdaad wat kort door de bocht, maar die 2000 HM is normaal gezien de combo van telegraphe en Galibier. Jij toonde een segment met de Glandon erbij, maar dan moet je toch minstens 1000 HM meer hebben?

Ik heb hetzelfde als hoogste beklimming en dat komt van de marmotte vna vorig jaar. Maar bij mij pakt hij wel enkel telegraphe en galibier

Gebruikersavatar
RVV
Forum-lid
Berichten: 1666
Lid geworden op: 12 apr 2014 16:12

Gebruikersavatar RVV 30 jun 2020 14:07

wtb schreef:
30 jun 2020 10:41
Ik heb ook iets vreemds de laatste ritten. Ik rijd mijn ritten gemiddeld ergens rond de 30km/u. Nu had ik er op de laatste ritten opeens een paar KOM's tussen zitten die gewoon niet kloppen. Gemiddelde snelheid op het segment is dan rond de 50km/u, en mijn max snelheid zit onder de 35km/u. Geschat vermogen (heb geen powermeter) geeft hij dan sub 200W aan.
Kortom, hij doet maar wat.
Meetapparaat is trouwens de Garmin 810, kan het daar ook in zitten?

Wel leuk hoor die KOM's maar ik verdien ze liever echt. ;)
Het kan ook komen omdat het oorspronkelijke aangemaakte segment aangemaakt is met corrupte GPS data. Vooral segmenten uit de begintijd van Strava toen de ritten het grotendeels gelogd werd met een mobiel met slecht werkende gps ontvangst staan hier bekend om.

Gebruikersavatar
Nee_Nee
Forum-lid HC
Berichten: 5193
Lid geworden op: 19 dec 2013 20:23
Locatie: Vaticaan
Contact

Gebruikersavatar Nee_Nee 30 jun 2020 18:28

yorickdix schreef:
30 jun 2020 09:26
raven14 schreef:
29 jun 2020 22:04

Zwift?
of communtes?
Geen Zwift en geen commutes...., maar wel een raadsel.
#tuttoandrabene

APXH
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 apr 2020 23:16

APXH 03 jul 2020 13:25

wtb schreef:
30 jun 2020 10:41
Ik heb ook iets vreemds de laatste ritten. Ik rijd mijn ritten gemiddeld ergens rond de 30km/u. Nu had ik er op de laatste ritten opeens een paar KOM's tussen zitten die gewoon niet kloppen. Gemiddelde snelheid op het segment is dan rond de 50km/u, en mijn max snelheid zit onder de 35km/u. Geschat vermogen (heb geen powermeter) geeft hij dan sub 200W aan.
Kortom, hij doet maar wat.
Meetapparaat is trouwens de Garmin 810, kan het daar ook in zitten?

Wel leuk hoor die KOM's maar ik verdien ze liever echt. ;)
Dit viel me laastst ook op, met een Garmin 530. Geen issue met de GPS data leek me. De segmenten stonden (tot mijn grote verbazing) als KOM bij mijn eigen rit, maar bij het leaderboard stond ik keurig in de middenmoot :lol:

nico delfgauw
Forum-lid
Berichten: 25
Lid geworden op: 21 apr 2019 12:30

nico delfgauw 04 jul 2020 13:07

Ik heb een hulpvraag over gebruik van Strava.

Ik fiets met een oudere Garmin. Moet gegevens overzetten naar PC om het op Strava te krijgen. Kan ook enkel met Strava fietsen.

Dat trekt echter te veel stroom en kosten lopen lekker door. Zeker in de bergen van Frankrijk.

Mijn vraag is: kan Strava ook offline gebruikt worden? Zo ja, hoe dit te doen?
Grt Nico

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten