Strava: Vragen, Opmerkingen, Tips&Tricks

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
Djemz
Forum-lid
Berichten: 446
Lid geworden op: 25 feb 2018 15:08

Djemz 14 apr 2019 18:50

Vandaag een tocht gereden. De tocht zelf was een segment dus kon ik de resultaten zien.

Hoe kan het dat de eerste 2 die achter mij zitten in totaaltijd 2km/h vlugger gereden hebben gemiddeld?

Gebruikersavatar
RVV
Forum-lid
Berichten: 1083
Lid geworden op: 12 apr 2014 16:12

Gebruikersavatar RVV 14 apr 2019 18:56

Heeft te maken met stilstaan.. op segmenten word de verstreken tijd gerekend i.p.v. de gereden tijd.

Gebruikersavatar
patrickvb
Forum-lid
Berichten: 234
Lid geworden op: 11 apr 2007 01:30
Locatie: Oilsjt en Dardennen

Gebruikersavatar patrickvb 14 apr 2019 22:06

Mijn madam en ik reden vandaag samen een rit langs o.a. Geraardsbergen. We hebben nog niet lang een Strava account.
Bij thuiskomst heeft zij volgens Strava 60 hoogtemeters meer dan ik, alhoewel we samen dezelfde rit deden.
Op polar flow was het verschil in hoogtemeters 20 m.
Is dit te verklaren? Bedankt.

Gebruikersavatar
RVV
Forum-lid
Berichten: 1083
Lid geworden op: 12 apr 2014 16:12

Gebruikersavatar RVV 14 apr 2019 22:39

Door slecht meetbare luchtdrukverschillen door het gps device. Op Strava zelf (pc daahboard) is een knop in de activiteit waarbij je de hoogteverschillen kunt corrigeren. Dan past Strava ze aan op de kaarten die Strava gebruikt. Deze hoogtemeters zijn een constante factor. Verder is het fenomeen hoogtemeters eigenlijk redelijk waardeloos omdat bijna iedereen in dezelfde rit verschillende waardes heeft en zeker niet Vergelijkbaar met gereden kilometers. Gewoon geen waarde aan hechten zou ik zeggen

Gebruikersavatar
patrickvb
Forum-lid
Berichten: 234
Lid geworden op: 11 apr 2007 01:30
Locatie: Oilsjt en Dardennen

Gebruikersavatar patrickvb 14 apr 2019 22:49

Bedankt voor reactie.
Op polar (flow) hebben we meestal nagenoeg identieke cijfers, vandaag viel het verschil met Strava eerste maal op.

krispie76
Forum-lid
Berichten: 20
Lid geworden op: 08 mei 2017 22:32

krispie76 25 apr 2019 10:06

Ik merkte gisteren dat wanneer ik met mijn laptop voor het werk een VPN (server in Duitsland) opzet dat ik dan andere challenges te zien krijg in strava, bijvoorbeeld een challenge van CCC die ik niet zie zonder VPN. Anderzijds zag ik de Tirol challenge niet met VPN.

Ik wist niet dat die challenges eigenlijk regio gebonden zijn, maar blijkbaar wordt die Tirol challenge gedaan van overal ter wereld terwijl die volgens de beschrijving maar toegankelijk is voor enkele landen. Hoe vinden deze mensen die challenges? Worden die challenges verborgen gehouden in andere regio's omdat je toch niet kan deelnemen voor de rewards?

DDX
Forum-lid
Berichten: 2679
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 25 apr 2019 11:22

Via andere mensen die joinen wat je dan in je feed ziet, of via deze pagina :
https://www.kom.club/#challenges

krispie76
Forum-lid
Berichten: 20
Lid geworden op: 08 mei 2017 22:32

krispie76 25 apr 2019 23:20

Bedankt voor de tip.

Waarom worden die challenges eigenlijk verborgen. Is het de bedoeling dat je er niet aan deelneemt en ben je eigenlijk aan het cheaten als je dit toch doet?
Of is het gewoon een bug in strava waardoor niet alle challenges zichtbaar komen?

Gebruikersavatar
RVV
Forum-lid
Berichten: 1083
Lid geworden op: 12 apr 2014 16:12

Gebruikersavatar RVV 26 apr 2019 00:04

Zelfs de KOM club is niet altijd actueel met de Strava challenges. Regelmatig pik ik via een volger op Strava eentje op die niet op de KOM club vermeld staat. Vooral hardloop challenges. Ik probeer er altijd zoveel als mogelijk mee te pikken. Gewoon omdat ik het leuk vind. Momenteel 347 challenges voltooid :-)

DDX
Forum-lid
Berichten: 2679
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 16 mei 2019 00:24

Toch handig dat veloviewer, wilde net even laatste ritten inladen zie ik opeens dit staan :
'You have 3 Rides and 5 (updated) Rides ready to upload, 2 activities have been flagged!'

Strava geeft niet direct een alert (mail of notify via app op telefoon) maar alleen als je bij notificatie icoon klikt zie je het, zijn er zelfs 4 :

Afbeelding

Misschien iemand die vond dat ik te hoog stond in klassement ofzo :lol:
Gelukkig eenvoudig te verhelpen :

Afbeelding

Gebruikersavatar
fredmtb-sport
Forum-lid
Berichten: 1313
Lid geworden op: 11 jul 2009 14:16
Locatie: Soest
Contact

Gebruikersavatar fredmtb-sport 16 mei 2019 07:14

DDX schreef:
16 mei 2019 00:24
Misschien iemand die vond dat ik te hoog stond in klassement ofzo :lol:
Zijn over het algemeen zielige figuren moet je maar denken. Als je voor jezelf maar weet dat je ze gereden hebt.
Enne, fietsplezier boven Strava :winkthumb:
Stop met wijzen naar een ander, een goed imago begint vooral ook bij je zelf, :winkthumb:

DDX
Forum-lid
Berichten: 2679
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 16 mei 2019 07:31

Iemand is het er toch echt niet mee eens, ze zijn inmiddels weer geflagged...
Snap best dat je niet kan zien wie, maar de reden (die je moet opgeven) laten zien zou best kunnen.

Nu iets lastiger om weg te halen :
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bikerdt, raven14 en 2 gasten