Pagina 1 van 194

Andere sporten gedaan vandaag?

Geplaatst: 19 okt 2005 20:12
door casran
Naar analogie van de topic Nog gefietst vandaag? wil ik deze topic openen. Ik ga vanavond even zwemmen en duik ook 'ns de sauna in...
Bij deze wil ik een lans breken voor hardlopen (jogging) voor fietsers/wielrenners. Dit is heel interessant in de conditieopbouw, vormt tegelijk ook een krachttraining en is bovendien efficiënter in tijdsbesteding (handig om conditie op peil te houden als je slechts weinig kan trainen).
Zwemmen is ook leuk, maar zelf denk ik niet dat het zo erg veel bijdraagt tot specifieke fietsconditie.
En hoe zit het met andere sporten die jullie doon? Schaatsen, skeeleren, niet-duursporten?
 

Andere sporten gedaan vandaag?

Geplaatst: 19 okt 2005 20:29
door theriddler
nou, ik voetbal vrij veel, en nog op een redelijk niveau ook (2e klasse), probleem is dat de duurlooptraining wel degelijk bijdraagt aan de fietsconditie, maar de wedstrijden met zijn korte sprintjes, slechte velden en de schoppen voor je poten, zijn eigenlijk funest. Heel vaak met zere poten op zaterdag naar bed, waardoor je de dag erna de hele dag tegen de kramp aan fietst!
Ondanks dat ik fietsen heel leuk vind gaat er niets boven de geur van het gras op zaterdag!

Andere sporten gedaan vandaag?

Geplaatst: 19 okt 2005 21:02
door cas_
Schaatsen!, af en toe hardlopen (als echt niks anders kan) en snowboarden!.
Ging een tijd geleden ook nog wel eens naar de klimhal, nu bijna nooit meer.

Andere sporten gedaan vandaag?

Geplaatst: 19 okt 2005 21:44
door dutchflandrien
ik ben nu (na 2 weken rustig aan) ook begonnen met 1x per week te zwemmen (1000m) en ook met 1x per week te lopen (1/2 uur) Ik hoop ook hiermee mijn conditie op pijl te houden en tevens sterker aan het nieuwe fietsseizoen te beginnen. we zullen zien.

Andere sporten gedaan vandaag?

Geplaatst: 19 okt 2005 21:48
door ted038
2x in de week heb ik ski-les t/m half november, daarna wil ik wel regelmatig naar zo'n grote skihal met echte sneeuw voordat ik op wintersport ga.
Van november tot / met maart zit ik weer fanatiek bij de sportschool , denk zo'n 3 a 5 x per week (gedeeltelijk gesponsord en geregeld door mijn fietsclub)
En ook nog steeds regelmatig een stukkie sportief toeren op de motor, wat ook best inspannend kan zijn, maar zodra de eerste pekel gestrooid wordt komt dat schatje naast mijn andere schatje (de racefiets)  te staan.
(en uiteraard regelmatig ATB-en, wat onder fietsen vvalt en juist hiet niet gevraagd wordt ;) )

Andere sporten gedaan vandaag?

Geplaatst: 19 okt 2005 22:17
door eddiebouncer
Voetbal! Op maandagavond studentencompetitie...afgelopen maandag eerst nog 100 km met alleen tegenwind gefietst en daarna een wedstrijd vol knallen. DodelijK!  
Ik wil ook meer gaan zwemmen...es kijken of een triatlon wat is. Maar dan moet je wel weer voor 3 sporten gaan trainen, wordt waarschijnlijk teveel van het goede...

Andere sporten gedaan vandaag?

Geplaatst: 19 okt 2005 22:24
door scottwilko
Zal ook wel wat gaan zwemmen dit jaar (net als casran gevolgd door een sauna) en ook body balance om weer wat beweging in dit stramme lichaam te krijgen. (wat worden je spieren kort van fietsen)

Andere sporten gedaan vandaag?

Geplaatst: 19 okt 2005 22:27
door colnagog
Lekker drie maal per week 8a 10 kilometer hardlopen en af en toe op de schaatsen.

Andere sporten gedaan vandaag?

Geplaatst: 19 okt 2005 22:45
door ottie
3 keer per week fietsen, 3 keer per week hardlopen en 1 keer per week sportklimmen in een klimhal.
Fietsen gemiddeld zo'n 150km per week, hardlopen 30km per week. En na het klimmen lekker in het turks stoombad en afdampen met een lekker koud biertje. Totaal zo'n 10 uur per week.

Andere sporten gedaan vandaag?

Geplaatst: 19 okt 2005 22:47
door ottie
Ja, vergeet ik het belangrijkste. Ga zo hardlopen 6 km. voor het eerst sinds 6 weken. Ben nl net terug van een klimexpeditie in de Noord-India. Eens kijken of ik nog vooruit kom...