Pagina 1 van 1

Lekke tube.

Geplaatst: 10 sep 2006 14:56
door ronengels
Zojuist heb ik mijn eerste lekke tube gehad. Ik rijd al ongeveer 6000km lekvrij waarvan ongeveer 1500 op deze Conti Competition. Na een bocht zag ik een hoop gebroken glas liggen, maar toen was het al te laat. Direct kondigde een luid sissend geluid een lekke achtertube aan.
Eerst heb ik de spuitbus met Latex geprobeerd ("Seal 'n Flate"). Nadat deze leeg was bleek de druk in de achterband veel te laag. Ik heb toen het wiel een paar maal rondgedraaid, en een CO2 capsule erin geblazen.In eerste instantie leek er druk op de tube te blijven, maar al snel bleek dat deze nog steeds lek was.
Ik had ook nog een reserve tube bij me, en een tweede CO2 capsule, maar het was nog maar een paar kilometer naar huis, dus dat heb ik maar gelopen.
Toch wel teleurstellend dat die spuitbus niet werkte. Het was overigens een flink gat, want de band was echt binnen een paar seconden helemaal leeg. Ik denk dat de Latex helemaal niet de kans gekregen heeft om zijn werk te doen, omdat het gat zo groot was dat er nooit echt druk op de band gekomen is. Waarschijnlijk had het bij een kleiner gaatje beter gewerkt.En misschien had ik het gat tijdens het opblazen onder moeten houden zodat de Latex daar eerder geweest zou zijn.

Lekke tube.

Geplaatst: 10 sep 2006 15:09
door sharkman
Is niet echt goed nieuws. Ik had vorige week een gat van 4 mm en het werkte prima (ventiel wel boven houden en meteen gaan fietsen). Qua druk ben ik daarna even langs een pompstation gereden om (met autoventiel adapter) het geheel weer op 9 bar te brengen. Heb er daarna nog 5 x mee gefietst alvorens de tube te vervangen.

Lekke tube.

Geplaatst: 12 sep 2006 11:00
door zombie
in dit kader had ik graag nog wat o,duidelijkheden opgelost gezien.Ik zit met 2 producten nl. Geax Pit Stop en Tufo Sealant.nlangs heb ik op aanraden van Il Grasso met kapotte crosstube Gommiatlia Magnum cross gevuld met Geax Pit Stop en dat heeft het lek perfect gedicht...maar mijn vraag is eerder over Tufo Sealant en wat dit product kan maw wat is het toepassingsgebied ?
Werkt Tufo Sealant enkel voor Tufo Tuben en Tubular clinchers ?Of kan je ook bv. een continental tube ermee vullen ?En zoja, kan je er dan 8 bar op zetten ?Het concept van vooraf inspuiten in natuurlijk veel makkelijker dan die geax meezeulen...

Lekke tube.

Geplaatst: 12 sep 2006 16:19
door motta
werken die sealants wel met latex binnenbandjes ?

Lekke tube.

Geplaatst: 13 sep 2006 12:15
door zombie
Quoten: Origineel geplaatst door motta op 12 September 2006


werken die sealants wel met latex binnenbandjes ?

daar hoor ik dus tegenstrijdige berichten over....

Lekke tube.

Geplaatst: 13 sep 2006 17:23
door ronengels
Quoten: Origineel geplaatst door motta op 12 September 2006


werken die sealants wel met latex binnenbandjes ?


Als ik het goed begrepen heb, dan gaan latex binnenbandjes (en ook tubes met een latex binnenband) na het vullen met zo'n sealant verkleven als de druk eraf gaat. Volgens mij kun je wel  een spuitbus gebruiken in een latex binnenband als thuiskomer, maar zul je snel daarna de binnenband (of tube) moeten vervangen. Tufo als preventieve lekstopper valt dan uiteraard al helemaal af.