Pagina 1 van 2

Wat mij vandaag onderweg opviel...

Geplaatst: 12 jan 2011 14:29
door diogenes
Vanwege de aangekondigde regen reed ik vanochtend vroeg op de racefiets van huis weg, na eerst even gecontroleerd te hebben of het niet glad was.

Tot mijn stomme verbazing werd ik om 09.30h (dus ruim na de spits en vlak voor de regenzone) ingehaald door een pekelauto die het fietspad tussen Dalfsen en Ommen aan het volstrooien was.

Er is blijkbaar geen strooizout tekort in Dalfsen.

Geplaatst: 12 jan 2011 14:43
door girlinred
hehe iets half vergelijkbaars had ik gisteren ook. Omdat het om 11uur zou gaan regenen iets na 9u op de fiets gestapt. Het was nog -2 maar afgezien van wat stukken ijs nergens glad. Temperatuur liep op naar een graad of 2 en het laatste kwartier wat druppels gehad. Kom je thuis zie je op het nieuws dat er een weeralarm is afgegeven in Overijssel ivm gladheid maar ik heb niets gemerkt :D

Geplaatst: 12 jan 2011 14:52
door Theo V
Ik liep gisteren ochtend nog gewoon in de sneeuwvlokken de honden uit te laten.
Het was lekker slipperig.
Gelukkig was het 's middags weer normaal.
Helaas bij ons geen strooier gezien.:(

Geplaatst: 12 jan 2011 15:09
door frankslack
Van mij mogen die strooiwagens de fietspaden mooi links laten liggen. Afgelopen weekend heb ik binnen 10 kilometer 2x lek gereden omdat de fietspaden hier helemaal vol liggen met zout en, met name, kleine steentjes. Ook mijn gewone fiets heeft inmiddels een lekke band. Ik rij nog liever over ijs :(

Geplaatst: 12 jan 2011 15:11
door eelcoz
[quote="girlinred"]hehe iets half vergelijkbaars had ik gisteren ook. Omdat het om 11uur zou gaan regenen iets na 9u op de fiets gestapt. Het was nog -2 maar afgezien van wat stukken ijs nergens glad. Temperatuur liep op naar een graad of 2 en het laatste kwartier wat druppels gehad. Kom je thuis zie je op het nieuws dat er een weeralarm is afgegeven in Overijssel ivm gladheid maar ik heb niets gemerkt :D[/quote]

Hier hetzelfde. Om half 10 op de fiets gestapt en net voor de regen weer thuis. De temperatuur was op dat moment in Groningen +1 graden, dus ik snap de waarschuwing voor gladheid op zich wel want als de luchttemp. +1 is, vriest het waarschijnlijk aan de grond. Of daar dan gelijk een weeralarm overheen moet is weer wat anders (ik vind weeralarmen in een land waar weersverschijnselen altijd gematigd zijn sowieso een giller).

Geplaatst: 12 jan 2011 15:24
door diogenes
Het was hier vanochtend echt nergens glad en als ze dan zo nodig toch moeten strooien, dan lijkt het mij handig dat te doen voordat mensen naar school/werk fietsen. Na 9 uur rijdt daar namelijk bijna niemand meer, het was er dus niet glad en het ging een uur daarna hard regenen, waardoor het zout wegspoelde.

Voor het eerst ligt er nu ook al wekenlang een hele lading zand i.p.v. zout op het fietspad tussen Dalfsen en Zwolle . Dat is ook heel fijn.

Geplaatst: 12 jan 2011 15:27
door sibon
Ik heb gister in de auto (..sorry) om half twaalf tien kilometer stapvoets achter een verkeersregelaar aangereden vanwege de gladheid (regio arnhem). Het was later op de ochtend ook idd op sommige plekken spekglad.

Geplaatst: 12 jan 2011 15:28
door ottie
[quote="Diogenes"]Voor het eerst ligt er nu ook al wekenlang een hele lading zand i.p.v. zout op het fietspad tussen Dalfsen en Zwolle . Dat is ook heel fijn.[/quote]

Hier tussen Nijmegen-Arnhem zelfde verhaal. Fiets ziet er na 22 km uit als ik aan de Egmond strandrace heb meegedaan. Zand/zout mengsel elke dag afspoelen om fiets een beetje heel te houden.

Geplaatst: 12 jan 2011 15:45
door diogenes
Van dat hele strooibeleid snap ik trouwens totaal niets: in de weken dat er sneeuw lag werd er op dat fietspad helemaal nooit gestrooid en was het onbegaanbaar en nu het niet glad is opeens wel.

Geplaatst: 12 jan 2011 16:11
door ophetkantje
Nu kunnen de strooidiensten er zelf weer goed rijden dus halen ze de schade in...... ;-)

Geplaatst: 12 jan 2011 19:54
door sharkman113
Ben met audi experience al een aantal keren onder winterse omstandigheden door zweden/Noorwegen gereden. Onder extreme omstandigheden rijden ze daar met spijkerbanden of echte sneeuwbanden maar ik geloof dat ze zich daar dood zouden lachen om ons gehannes met zout (kennen ze daar niet) en zolang je ingesteld bent op sneeuw op de weg valt er net zo goed mee om te gaan als het gehannes wat we hier kennen.

Geplaatst: 12 jan 2011 20:00
door girlinred
[quote="Sharkman 1"]Ben met audi experience al een aantal keren onder winterse omstandigheden door zweden/Noorwegen gereden. Onder extreme omstandigheden rijden ze daar met spijkerbanden of echte sneeuwbanden maar ik geloof dat ze zich daar dood zouden lachen om ons gehannes met zout (kennen ze daar niet) en zolang je ingesteld bent op sneeuw op de weg valt er net zo goed mee om te gaan als het gehannes wat we hier kennen.[/quote]

Kan ik me aanmelden voor een Leon experience prive les onder 'zware omstandigheden?":D

Ik heb me goed vermaakt op parkeerplaatsen e.d.. Op de snelweg geen een keer problemen gehad. Probleem is wel dat de een er beter mee om kan gaan dan de ander de meesten rijden gewoon wat rustiger op de snelweg, maar sommigen denken dat ze nog steeds 140kunnen rijden en last minute remmen voor hun voorganger de idioten. Maar minstens zo erg zijn de gekken die superlangzaam rijden en continu remmen.

Afijn ik ben blij dat die zooi weg is, niet dat ik nu nog files heb :D maar er is weer te trainen