Pagina 1 van 1

Invoerbelasting , BTW

Geplaatst: 09 nov 2006 21:31
door plakker
Ik ben vanplan een fietsverlichting set in de VS te bestellen en vraag mij af wat er bijkomt aan kosten.  zoals invoerbelasting en BTW. Wat zijn zoal jullie ervaringen en tips mbt (internet) aankopen in de VS en evt andere niet EU landen ?? 

Invoerbelasting , BTW

Geplaatst: 09 nov 2006 21:46
door refie
Met de zoekfunctie kom je een heel eind. 
Maar, als de douane jou pakketje controleert, de verlichting beoordeeld als fiets onderdeel dan betaal je 4,3 invoerrecht over de waarde van het in de VS gekochte in Euro's.
Daarna telt de fiscus nog 19 belasting over (waarde van het gekochte in Euro's + de verzendkosten)
Als het wordt gezien als een verlichtingsarmatuur, zul je de statistiekcode op moeten zoeken, dan vind je het percentage aan invoerrechten en geld het bovenstaande eventueel met een ander percentage.
(een complete fiets uit de VS kent een percentage van 15,4 bijv.)
Er is een aankoopservice waarbij je betaald in Nederland: www.fromUS2EU.com of zoiets....
Via haar heb ik mijn S-works frame gekocht.

Invoerbelasting , BTW

Geplaatst: 09 nov 2006 22:33
door plakker
Ik heb wel gezocht , maar niets gevonden.
Wat betreft zoekfunctie, ik krijg bij een zoekopdracht bijna altijd het volgende:Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80040e31' Timeout expired /forum/search.asp, line 310  e.d.
Dus als ik het een beetje begrijp komt er zo'n 20 à 23  gemiddeld bovenop?
Bedankt voor je antwoord.

Invoerbelasting , BTW

Geplaatst: 09 nov 2006 22:47
door refie
als je geluk hebt, komt er niets bij. Houd er rekening mee dat je een rekening kunt krijgen. Aangezien momenteel de dollar echt geen euro waard is, kun je al aardig wat besparen.

Invoerbelasting , BTW

Geplaatst: 09 nov 2006 23:11
door havana
Laat erop zetten dat je 't een CADEAU is, dan hoef je volgens mij geen invoerrechten te betalen...

Invoerbelasting , BTW

Geplaatst: 10 nov 2006 01:09
door jsparie
In principe voor fietsonderdelen eerst rond de 15 over het bedrag inclusief verzendkosten en daarover dan nog eens 19 BTW. Hoe is het mogelijk dat we nog een begrotingstekort hebben?
Maar een enkel klein pakketje van niet al te grote waarde gaat 9 van de 10 keer probleemloos door. Zonder extra kosten. Verkijk je echter niet op wat duurdere onderdelen uit het buitenland zoals USA taiwan etc. Die kunnen zo nogwel eens fors duurder uitvallen. Dat gaat dus al snel richting 35 extra in totaal.
Maar nogmaals, met een enkel setje is de kans op extra kosten echt minimaal. Dat kost veel meer dan het oplevert en daar beginnen ze bij de douna meestal niet aan.

Invoerbelasting , BTW

Geplaatst: 10 nov 2006 02:03
door amclassic-fan
Standaard dingen die ze moeten doen is het met USPS versturen en niet met bijv DHL, want DHL die hebben het op een akkoordje gegooid met de douane om alles er super snel doorheen te krijgen. Volgens mij bekijken ze bij DHL wat het waard is en mag jij dat bepalen. Op de sticker van USPS moet de zender "Gift" aanvinken en een waarde van bijv 15 dollar opschrijven. Bij voorkeur geen aankoopbon in de doos, want dan maak je het de douane wel erg makkelijk als ze het controleren. Maar dat laatste wil niet ieder bedrijf doen.

Invoerbelasting , BTW

Geplaatst: 10 nov 2006 18:26
door davey
ik heb 1 keer voor 300€ ong in de vs besteld, alleen mij hadden ze wel bij de douane en moest nog een 40/50euro extra betalen (weet het niet meer precies hoeveel)