Pagina 1 van 1

Ophangsteun

Geplaatst: 19 jan 2011 21:33
door hans905
Op mijn fiets lopen de kabels voor de achterderailleur en -rem onderlangs de bovenbuis. Kan ik hem dan wel in deze ophangsteun hangen? (misschien is het plaatje onduidelijk, het komt er op neer dat de bovenbuis in 2 haken hangt)

Geplaatst: 19 jan 2011 21:53
door bash
Ik heb zo'n ding van Rose.de waarbij de haken wel met een beetje schuimrubber omgeven zijn. Als je hem er voorzichtig in legt, kan het geen kwaad is mijn ervaring.

Geplaatst: 19 jan 2011 23:46
door plantagenet
Ik neem aan dat je de binnenkabels bedoelt (dus zonder bekleding van de buitenkabel). Bij het ophangen lijkt mij dit geen enkel probleem te zijn. De kabels zullen wellicht iets tegen de buis gedrukt worden, maar dat maakt voor de kabelspanning vrijwel niks uit (duw zelf maar eens met je duim tegen de bekabeling aan en kijk wat er gebeurt....niets)
Wat misschien wel zou kunnen met dit type ophangsysteem is dat je kabels krassen veroorzaken tegen je bovenbuis door het frequent in en uithangen van je fiets.

Geplaatst: 20 jan 2011 14:05
door tosoni
Ik heb dezelfde ophangsteunen en je heb inderdaad een lichte druk op je kabels. Zoalng je je fiets er recht in hangen en daarna niet mee gaat verschuiven, dan heb je het minste kans op krassen. En als je niet overtuigd ben kan je van die rubber kabel afhouders/beschermers ertussen zetten. Deze vangen dan de grootste druk op.

Je kan ook een klein stuk doorzichting bescherm folie op je frame plakken. Werkt nog het beste en is niet dik (dus nagenoeg ontzichtbaar)

Ciao!

Geplaatst: 21 jan 2011 14:22
door hans905
Bedankt voor de tips allemaal. Ik ga het gewoon proberen, de bedoeling is dat ik de steun alleen bij onderhoud/schoonmaken van de ketting ga gebruiken, dus de fiets komt er niet voor lange perioden in te hangen.

Geplaatst: 21 jan 2011 14:33
door mj
dat zou ik dan weer niet doen............. door het schoonmaken van je ketting beweeg je de fiets heen en weer in deze steun waardoor de kabel juist wel kan gaan krassen.

Los ophangen en niet meer aankomen lijkt mij het beste.

Ik heb dezelfde steun, hangt mijn mtb in, en ik kan toch wel zien waar de steunen het frame raken.

heb er nu gewoon een doek tussen gedaan, werkt perfect.

Geplaatst: 22 jan 2011 22:16
door hans905
MJ schreef:dat zou ik dan weer niet doen............. door het schoonmaken van je ketting beweeg je de fiets heen en weer in deze steun waardoor de kabel juist wel kan gaan krassen.


Ah, niet aan gedacht. Ik had het idee dat dit een goedkoop alternatief zou kunnen zijn voor een montagestandaard (ook omdat de ruimte in mijn berging niet echt royaal is), maar die dingen zijn dus niet voor niets zo duur.

Geplaatst: 22 jan 2011 22:20
door thomwittendorp
kan ook gewoon met 2 haken, aan het plafond, als daar ruimte voor is, en dan daarin je fiets hangen, zo doe ik het ook.


al denk ik dat ik voor mijn verjaardag wel een montagestandaard ga vragen, ook omdat ik steeds meer dingen zelf aan mijn fiets ga doen.