Pagina 1 van 92

Commentaar op commentaar

Geplaatst: 11 apr 2007 12:54
door havana
De topictitel spreekt eigenlijk voor zich. Waar kiezen we dit seizoen voor? Om maar meteen met mezelf te beginnen, ik ben dit seizoen begonnen met Sporza en dat bevalt op zich prima (al focussen ze wel veel op de Belgen).

De NOS is op zich prima zolang Dijkstra zijn mond maar houdt! "En mag je dan stellen, Maarten..." Ducrot zelf is ook zo voorspelbaar als wat "jongens wat gebeeeeeurt hier??"

Smeets is ok maar veel te ijdel "ho ho vader..."

Eurosport boycot ik vanwege de vele reclamebreaks.

Commentatoren keuze!

Geplaatst: 11 apr 2007 13:05
door de zwarten
de slechte zijn:
josé de cauwer zegt veelal hetzelfde woord drie maal na elkaar, let er eens op! (irritant)
Museeuw heeft geen talent.  (algemeen: goeie commentatoren zijn dopingvrij)
De goeie zijn:
michel wuyts: die moet alles volpraten, maar hij mag wel niet teveel alleen zeggen
Hans De Clercq: heeft verstand van zaken want zelf nog gekoerst, in den beginne was hij nog bescheidener (misschien té), en nu is hij vrij geprofessionaliseerd, toch voor een ex-coureur uit Knesselare
Karl Vannieuwkerke: vooral goed op de moto als hij op kasseien rijdt, dan heeft hij een mooi timbre in zijn stem
Marc Uyterhoeven: nnavolgbaar voor tour en WK, de beste die we hebben!
 

Commentatoren keuze!

Geplaatst: 11 apr 2007 13:13
door timper
sporza inderdaad...je kunt er voor zijn of niet maar zij zijn echt gepassioneerd door de fiets (wuyst, vannieuwkerke, uyterhoeven vroeger, de cauwer...)  Zij kunnen nog overdrijven en er in op gaan (WK madrid) en enthousiast zijn en da's aanstekelijk!   Het zijn ook echt kenners die uiteraard ook al es fouten maken (wie niet?)   Ze hebben ook terecht groot respect voor alle renners die koers maken zoals jullie Boogerd en Dekker (die mis ik echt), uiteraard is Boonen hun chouchou (hij is dè man waar het om draait in vlaanderen, de meeste koersen draaien rond hem) maat wa wil je?   Koers is passie, dat maakte de sport groot, saaie verslaggeving past daar niet bij,dus sporza (goede site: sporza.be met samenvattingen en nieuws, reportages...)!

Commentatoren keuze!

Geplaatst: 11 apr 2007 13:33
door dannyb.
Ik kijk altijd op Sporza, behalve als er koersen opkomen die Sporza niet uitzend.
SBS doet het wel redelijk, het initiatief is al mooi dat een commerciele zender wielerkoersen uit gaat zenden.
Favoriete commentatoren: Wuyts en Vannieukerke.
In het cross seizoen vind ik het ook prachtig om naar Paul Herijgers te luisteren.

Commentatoren keuze!

Geplaatst: 11 apr 2007 13:39
door dario
En toch blijf ik voor de NOS kiezen: Smeets is dan wel ijdel, maar dat is Uytterhoeven ook (die denkt dat hij altijd leuk moet wezen), en Smeets heeft gewoon een veel kleurrijker taalgebruik: ik houd wel van dat relativerende, droog-onderkoelde toontje.
Wuyts vind ik pathetisch en die kan geen moment zijn mond houden, alsof iedere seconde volgeluld moet worden. Vannieuwkerke hoor ik liever bij tennis, voor fietsen is hij te veel een sissyboy (lijkt me zo eentje die op school veel gepest werd); op kasseien is het inderdaad wel grappig, die trillende stem!
Als co-commentator vind ik zowel De Cauwer als Decerck vreselijk irritant: de eerste zeurt er maar op los en de tweede heeft een afgrijselijk stemmetje. Nee, Dirk De Wolf, dàt was tenminste lachen! (waarom heben ze die eigenlijk afgevoerd?)
De enige die ik op de VRT goed vind is Renaat Schotte: praat goed, kent zijn talen, en weet ook wanneer hij moet zwijgen.
En dan vergeet ik bijna Lieven Van Gils: dat ze iemand die Duits (en hij is nota bene germanist!) noch Italiaans (toch een taal die je als wielerjournalist maar beter kunt beheersen) kent Fabian Cancellara laten interviewen slaat toch helemaal nergens op! Als je je talen niet kent, blijf dan weg van een internationaal sportevenement (lachwekend is wel dat ze op het VRT avondjournaal altijd rechtstreeks, voor het laatste nieuws heet van de naald, overschakelen naar LVG, die zich nog op de aankomstplaats van de koers van de dag bevindt - waar renners en toeschouwers al uren naar huis zijn en dus eigenlijk niks meer te rapen valt).
Natuurlijk maken ze op de NOS wel eens fouten, maar ze zeueren me tenminste niet de oren van de kop: voor fietsen schakel ik dus naar den Ollander! (net als ik de hele winter naar den Duits kijk voor het skiën, en voetbal volg ik dan weer liefst op BBC: geen Sporza voor mij dus - tenzij hun website dan)

Commentatoren keuze!

Geplaatst: 11 apr 2007 19:44
door reinvandewou
Ik ben van jongs af aan een enorme fan van smeets. Zeker ijdel maar ik heb zondag met mijn vader toch keer op keer moeten lachen om zijn opmerkingen, vooral op de paterberg."nummer 5 tot en met 15 roepen nu om hun moeder!"(daarna nog 3 keer gekopieerd door ducrot).
smeets mag je, of je haat m

Commentatoren keuze!

Geplaatst: 11 apr 2007 20:43
door templar
Kunnen we Wuyts, Smeets en van Nieuwkerke niet bijeen voegen.
Trouwens voor onze Belgische vrienden wie zend het fietsen uit in het franstalige deel van Belgie?

Commentatoren keuze!

Geplaatst: 11 apr 2007 20:45
door paashaas
Uytterhoeven is tegenwoordig vaak co-commentator bij de RTBF (Waalse openbare omroep).

Commentatoren keuze!

Geplaatst: 11 apr 2007 20:57
door waterman
ik heb altijd de belg gekeken. Sporza vind ik heel goed in de verslaggeving. Dat was voor die tijd al zo op brt1 en 2. Ze zijn vaak wat rustiger in commentaar als ons nederlanders.

Commentatoren keuze!

Geplaatst: 11 apr 2007 21:11
door ultima
Quoten: Origineel geplaatst door Danny B. op 11 April 2007


Ik kijk altijd op Sporza, behalve als er koersen opkomen die Sporza niet uitzend.

Commentatoren keuze!

Geplaatst: 11 apr 2007 23:19
door rufio
Quoten: Origineel geplaatst door Ultima op 11 April 2007


Quoten: Origineel geplaatst door Danny B. op 11 April 2007


Ik kijk altijd op Sporza, behalve als er koersen opkomen die Sporza niet uitzend.




Idem Dito,Eurosport en NOS vervelen soms en komen naar mijn inziens een beetje pro-rabobank en -nederlands over.Bij Sporza zijn ze natuurlijk ook wel meer geintreseerd in de belgische ploegen, maar ze hebben ook altijd veel te vertellen over de buitenlanders.
Maar ik ben wel blij dat Eurosport de Ronde van het Baskenland uitzend!