Pagina 1 van 1

Tendenitis

Geplaatst: 13 sep 2007 12:55
door dahlback
Beste,

Ik heb begin vorige maand tendenitis gekregen aan men rechter knie! heb een injectie gekregen met onstekingsremmer en een aantal dagen onstekingsremmers moeten nemen! welnu het euvel was opgelost geen pijne knie meer! ben dan ook terug wat rustig beginnen trainen en opbouwen! naarmate ik zwaarder trainde geen probleem heb enkele zware ritten gedaan waaronder de cc in laroche en heb nu terug last van men rechter knie maar in mindere mate dan voorheen! kan iemand mij verder helpen met eventuele richtlijnen voor het volledig herstel en wat is het beste herstel gewoon niets meer doen ofzo? of ga ik er blijven last van hebben hoe los je dit op?

mvg
jurgen

Geplaatst: 13 sep 2007 14:04
door hansdarmstrong
als het blijft terugkeren: bikefitting laten doen.

Als het opkomt: direct rusten of heel rustig rijden (licht trappen, lage hf), op voorwaarde dat het geen pijn doet. Ijs erop een paar keer per dag. Hoe langer je ermee doorrijdt, hoe langer het herstel zal duren. evt kine. Ikzelf heb het niet zo voor ontstekingsremmers, maar da's elk voor zich.
is nu toch bijna einde seizoen, dus kalm aan!

Geplaatst: 13 sep 2007 15:21
door bike_add1ct
Idd, zou gewoon even goed rust pakken nu, je kan eventueel wel wat licht rond peddelen met lage intensiteit. Peesproblemen zijn altijd zeer hardnekkig, ze herstellen langzaam vanwege de slechte doorbloeding ter plaatse, dus vooral geduld hebben!

Geplaatst: 21 sep 2007 16:47
door t.trapper
Zoals ik jouw verhaal lees is er opgetreden tegen de gevolgen en niet gezocht naar de oorzaak. Mijn raad: zoek eens een goeie sportdokter op die kan nagaan of er niets fundamenteel mis is met bijv. beenlengteverschil, laksheid in het gewricht, positie van de voeten waarbij je rekening moet houden bij het positioneren v.d. schoenplaatjes etc.
En inderdaad, geduld hebben bij de conditieopbouw. Rustig aan.