Pagina 1 van 4

Lange broek met/zonder zeem?

Geplaatst: 24 okt 2007 23:22
door henkv
Begin dit jaar kocht ik in de uitverkoop een goretex windstopper langebroek. Dat ding is echt bijna helemaal ideaal. Tot 0 graden inmiddels gereden, ook tegen flinke wind in, en m'n benen blijven echt goed op temperatuur.

Echter... daar zit zo'n *** blauw zeempje in. Dat ding is zo dun dat ie verfrommeld wordt tussen m'n benen en ik dus inmiddels zo'n eitje heb hangen. Dat ging dus niet meer en toen dacht ik: probeer eens de korte broek (assos equipe) eronder. Dat is dus prima, het eitje trekt weg en ik zit weer op fluweel. Dat goretex zeempje is zo dun dat je er helemaal geen last van hebt. Echter... Het interne klimaat door 2 broekjes met helpen wordt er niet beter op. Als ik thuis kom en het broekje gaat uit is het alsof ik door de warme douche ben gereden.

Nu is die fietskleding loei duur. Alleen, die assos equipe met beenstukken is me in het kruis te koud. Hoe lossen jullie dat op? Och dat natte is nog het minste probleem, daar kan ik best mee leven maar misschien heeft iemand een tip zonder weer direct een dure nieuwe broek te moeten kopen. Ik rijd ongeveer 15 uur / week.

Geplaatst: 24 okt 2007 23:35
door lvgh
Misschien een onderbroek met zeem eronder dragen? Zoiets:

Afbeelding

Geplaatst: 25 okt 2007 00:42
door gast
Een lange broek met zeem vind ik ook niks. De zeem zit nooit lekker. Dus altijd of korte broek met beenstukken (bij ong 10-15 graden) dan heb ik een medium lange broek met korte broek voor ik denk 5-10 graden en een superwarme met windtextroep of hoe dat ook heet en een korte broek eronder voor onder de 5 graden.

Die temperatuurgrenzen moet je niet te letterlijk nemen.

Geplaatst: 25 okt 2007 12:13
door cliors
Ik had het zelfde probleem met een langebroek van Biemme, ik vervolgens met een klein schaartje de stiksels van de zeem los gehaald en deze verwijderd. Gebruik de broek nu in combi met een korte assos FiMille, bevalt erg goed.

Geplaatst: 25 okt 2007 13:31
door josdecoach
hey mensen,

voor mij wordt het de 1e 'winter' fietsen. Ipv een onderbroek kan ik toch ook gewoon m'n fietsbroekje (korte broek) onder m'n lange broek dragen? En m'n fietsshirt met korte mouwen als hemd, of zie ik dat verkeerd?
Daarnaast vind ik al die fietskleding nog al prijzig (ben arm ja), op internet bestellen lijkt me weer lastig i.v.m. juiste maat, weet iemand een redelijk goedkope winkel in de buurt van Leiden?
Ben weleens bij bike2build in Vlaardingen geweest, die is best goedkoop, maar niet echt om de hoek.

Geplaatst: 25 okt 2007 13:38
door amclassic-fan
Bike2build is meestal nog hardstikke duur... Een fietsshirt werkt niet als een thermoshirt, die laatste is van heel ander materiaal gemaakt en houdt je veel warmer.

Geplaatst: 25 okt 2007 14:37
door josdecoach
Zoiets vreesde ik al ja. Dus voor de winter onderbroek plus lange broek?
En ken jij dan een goedkopere winkel?
bvd

Geplaatst: 25 okt 2007 14:45
door havana
Waarom koop je niet gewoon een paar beenstukken? Je kunt je zomerbroek blijven gebruiken, kost niet veel en is warm genoeg tot het vriespunt (althans voor mij).

Geplaatst: 25 okt 2007 14:52
door josdecoach
Ik heb al een lange broek, gekregen zelfs, en die zit best prima

Geplaatst: 25 okt 2007 15:11
door IBAN
gewone bib/thermo lange onderbroek/lange broek zonder zeem. Dat is waar ik nu mee fiets met dit weer. Daar kun je het wel mee uithouden tot -5 graden.

Geplaatst: 25 okt 2007 16:21
door josdecoach
een lange onderbroek, even lang als een broekje?
En een hemd, tot welke temperatuur kan die met korte mouwen?