Pagina 1 van 2

Welk merk naast cube?

Geplaatst: 29 mar 2008 23:01
door joddi
Hey, fietsliefhebbers

Ik werk in een fietsenwinkel en we vragen ons wel eens af wat nou een mooi merk(ATB en Race) zou zijn naast cube dus een merk wat veel mensen aanspreekt en dus ook veel vraag naar is?

Het is vooral een winkel voor gewone fietsen maar willen ook wat meer gaan doen in Race en MTB

Ps. we dachten zelf aan trek(al vind ik iets italiaans mooier)

Groetjes, Jordi

Geplaatst: 29 mar 2008 23:30
door Livio Livius
Zou eerder naar een duits merk kijken, is gezien ontwikkeling van de laatste jaren (testresultaten) mogelijk aantrekkelijker dan Trek.

Geplaatst: 29 mar 2008 23:38
door vivo
Mijn ondeskundige mening is NIET nog een (duitse) prijsvechter, maar misschien een nederlands(vaderlands liefde) merk waar je al 'gewone' fietsen van verkoopt(geen gedoe met nieuwe leverancier). En anders inderdaad een merk waar je good feeling mee verkoopt zoals Trek(Armstrong verleden) of een bekend merk wat om het mooie dure design bekend staat.
Dus in ieder geval een merk met een verschillend unique selling point t.o.v. Cube

Geplaatst: 29 mar 2008 23:50
door Livio Livius
Hoeft ook geen prijsvechter te zijn, er zijn nog genoeg andere merken.

Geplaatst: 29 mar 2008 23:59
door ponsteen
Mag ik even kwijt dat ik dit een fascinerende vraag vind... Ik zat zelf aan Specialized en Scott te denken, merken die erg aanspreken, redelijk verkocht worden en zich op een iets hoger segment richten dan Cube (denk ik gevoelsmatig). Cannondale?

Geplaatst: 30 mar 2008 00:30
door colnagog
Hollands gevoel Jan Janssen!

Geplaatst: 30 mar 2008 09:19
door rob74
nog een Hollands gevoel: GAZELLE
Dat merk sluit mooi aan bij het feit dat je winkel meer verkoopt dan race en ATB fietsen

Geplaatst: 30 mar 2008 11:45
door specliffeddes
Nog een Duits merk (Stevens, Focus) zou ik niet doen. De Amerikanen die ponsteen noemt, lijken me een mooie aanvulling. En als je Gazelle al in je assortiment hebt, kun je natuurlijk ook een paar racers bijplaatsen. In mijn ogen een mooie triade die een groot deel van de racermarkt afdekt: Cube, Cannondale/Specialized/Scott, Gazelle. Zowel budget als high-end, zowel recreatie als koers, zowel behoudend als uitbundig.

Geplaatst: 30 mar 2008 13:44
door joshua
Giant misschien? (Lichtelijk bevooroordeeld misschien daar ik zelf een Giant racer en Cube MTB heb ;-))

Hebben ook stadsfietsen, is dus misschien mooi te combineren met wat ATB en Race. Is ook een assortiment wat een grote fietsenzaak bij ons in de buurt hanteert. Vooral stadsfietsen, en dan Giant racers en MTB, en volgens mij hebben zij dan Bulls erbij (en wat Batavus/Gazelle dacht ik)

Ben benieuwd wat het gaat worden, Scott/Specialized zou zeker ook een mooie keuze zijn!

Geplaatst: 30 mar 2008 14:00
door pim3
Ik zou idd voor Specialized of C'dale gaan, en dan eventueel (als het kan) nog een Italiaans merk erbij. Heb je voor ieder wat wils lijkt mij zo.

Geplaatst: 30 mar 2008 14:37
door pipootje
Als je in een dorp met uitsluitend bejaarden zit zul je (misschien) niet veel Specialized verkopen en kun je beter eens met Gazelle en Giant beginnen. Aan de andere kant de bejaarden hebben de poen en de tijd en ze willen in beweging blijven, dus toch maar Specialized ?
Ik denk dat je vooral naar de omgeving moet kijken, wat zit er aan potentieel en wat doet de concurrentie. Die inschatting is zo niet te maken door ons, dus komt het advies om een evenwichtig aanbod neer te zetten. Maar ook daar kun je weer duizend meningen over hebben. Ik zou zeggen probeer maar eens wat :-)

Geplaatst: 30 mar 2008 14:41
door lvgh
Wat veel mensen aanspreekt: iets wat ze kennen. Dus geen Scott, Specialized of zelfs Cannondale. Zou denken aan Trek, Koga of Giant bijvoorbeeld.