Pagina 1 van 5

Rapha-kledij

Geplaatst: 11 apr 2008 12:00
door oldboy
Heeft een van jullie ervaringen met het merk Rapha?

Vind het persoonlijk een mooi merk, maar heb nog geen ervaringen ermee.

De prijzen zijn a la Assos, maar is de kwaliteit ook a la Assos? That's the question!

Geplaatst: 11 apr 2008 12:13
door lancev7
Op WW's loopt er een topic over. over het algemeen is de mening dat de producten ZWAAR overprijst zijn en de kwaliteit ondermaats is (vergelijk met o.a. ASSOS). persoonlijk heb ik er geen ervaring mee

Geplaatst: 12 apr 2008 23:39
door oldboy
Vandaag wezen kijken voor die nieuwe Assos broeken die S5. Maar ze hebben die topmodellen nog niet in de winkel liggen :(. Wou toen die ouwe (s2) aanschaffen, maar in het zwart betaal je nog de volle pond :(.

Zou beter zijn als Rapha ook een verdeler hier in de benelux zou hebben. Dan kan je dat tenminste in het echt ff zien en voelen voordat je het aanschaft. Wie weet in de toekomst!

Verder wil ik nog ff kwijt dat ik hopeloos verliefd ben geworden vandaag op de Litespeek Archon!!! Damn....wat een fiets, maar oh, my god wat een prijs. Worden de komende maanden slapeloze nachten eer dat ik em ga aanschaffen! Wat kopen ga ik em!!!

Geplaatst: 13 apr 2008 00:53
door osensei
Houd t maar lekker bij assos.
Dat weet je dat je een hoop betaalt, maar dan weet je ook wat je koopt.
Ik heb er ook "te veel" van, maar tis zó mooi ent zit zó goed.....
En ze hebben giga aftersales service

Rapha shirt

Geplaatst: 01 okt 2008 23:21
door bluv107
Heb via Ebay een zgn "Club Jersey" op de kop weten te tikken, lekker hard rose met op de borst een witte horizontale band en zowel voor- als achterop de tekst "MORTIROLO". Onwaarschijnlijk mooi shirt met een perfecte pasvorm en bijzonder prettig dragende stof. Veel te veel betaald, maar ik moest en zou het ding hebben... Tja, daar kan geen Assos-truitje tegenop. Zeker niet qua exclusiviteit. Broeken, ja die koop ik van Assos. Volgende zomer zit ik in Italië bij het Lago d'Idro en daar ga ik zeker een uitstapje maken om vanuit Monno/Edolo de Mortirolo te beklimmen, kan ik mooi op m'n blauwe GIOS in m'n truitje naar boven. En ik beken, ik ben een spulletjesmannetje. Er zijn genoeg kerels en vrouwen die veel harder naar boven fietsen, maar dat deert me niet. Op dit moment staan er verschillende Rapha-shirts op de Engelse Ebay-site (www.ebay.co.uk), wie weet ga ik je wel overbieden!

Geplaatst: 03 okt 2008 12:33
door oldboy
Je kan ook rechtstreeks bij Rapha bestellen. Is dat niet goedkoper of is via ebay goedkoper? Ben niet zo bekend met ebay vandaar mijn vraag.

O,ja, die nieuwe winter-collectie van Rapha is zo gruwelijk mooi. Ook de gebruikte materialen zoals merino-wool lijkt mij het proberen waard. Voordeel persoonlijk vindt ik dat het veel minder snel gaat stinken als al dat synthetische spul.

Geplaatst: 03 okt 2008 15:37
door bluv107
Via Rapha bestellen kan natuurlijk ook en dan weet je precies wat je betaalt. Via Ebay is het maar afwachten, maar daar tref je wel spulletjes die je niet meer via Rapha zelf kunt krijgen omdat ze niet meer tot de collectie behoren. In het geval van het shirt dat ik heb bemachtigd ging de prijs het laaste half uur van de veiling enorm omhoog. Volg anders eens de shirts die op dit moment op de Engelse Ebay-site worden aangeboden, dan kun je volgen wat er met de prijzen gebeurt. Bv het lichtblauwe shirt met de Belgische kleuren (ook op Ebay.nl) heeft nu nog ruim een dag te gaan en staat nu op EUR 65,=, maar het zal me niet verbazen wanneer het shirt rond de EUR 100,= van de hand zal gaan. Er is naar mijn idee een selecte groep liefhebbers die er op zit te azen. Reken niet op koopjes zou ik zeggen. Het blijft natuurlijk eigenlijk spul voor snobs, maar wel het mooiste van alles wat ik tot dusver ben tegengekomen, ook qua materiaal. Het is eigenlijk retro in een modern jasje.

Geplaatst: 19 sep 2009 18:42
door em
Hoe is de maatvoering van Rapha in vergelijking tot bijvoorbeeld Assos?

Geplaatst: 20 sep 2009 23:53
door joopi
Ongeveer gelijk, ik heb van allebei dezelfde maat. Ik ken van Rapha alleen de bovenkleding en de sokken en die bevallen prima. Net als bij Assos laat tig keer wassen geen sporen na. De onderhemden bevallen me uitstekend en zijn nog redelijk betaalbaar, vooral in setjes van 3. Er wordt ook goed nagedacht bij het design, bijvoorbeeld de binnenkant van het manchet van de rechtersok is versterkt om eventuele aanraking met ketting/tandwiel te overleven. Hun website is gevaarlijk voor je banksaldo: de presentatie is erg gelikt..... Gewoon daar kopen, eventuele uitverkoop van overjarige modellen staat er ook op. Het Pond begint weer te zakken, dus kijk even goed of je in Teuros of Pond Sterling beter af bent.

Geplaatst: 22 sep 2009 00:39
door bluv107
Het valt mij telkens op dat de shirts over het algemeen wat lang zijn. Maar ook dat de verschillende series van shirts wel eens anders uitpakken Ben zelf 1m77 en kom daarmee uit op de L, maar heb ook een Belgisch country jersey in de maat XL. Nieuw bestellen via www.rapha.cc is veilig: je kunt zo retourneren en krijgt zelfs de portokosten retour. Ik heb inmiddels 9 shirts, 2 onderhemden, 1 t-shirt en het stowaway-regenjack. Voor de winter ga ik de classic softshell kopen...in rood vind ik die gewoon te mooi en daar word ik hebberig van. Wel even slikken; 270 euro is niet goedkoop.

Geplaatst: 25 sep 2009 20:05
door campasuper
BLU V107 schreef:Het valt mij telkens op dat de shirts over het algemeen wat lang zijn. Maar ook dat de verschillende series van shirts wel eens anders uitpakken Ben zelf 1m77 en kom daarmee uit op de L, maar heb ook een Belgisch country jersey in de maat XL. Nieuw bestellen via http://www.rapha.cc is veilig: je kunt zo retourneren en krijgt zelfs de portokosten retour. Ik heb inmiddels 9 shirts, 2 onderhemden, 1 t-shirt en het stowaway-regenjack. Voor de winter ga ik de classic softshell kopen...in rood vind ik die gewoon te mooi en daar word ik hebberig van. Wel even slikken; 270 euro is niet goedkoop.


Dat is in Hollandsche Florijnen Hfl. 595,= !