Pagina 1 van 3

importeur Mavic

Geplaatst: 02 okt 2008 18:20
door dex
Hallo,

Mijn schoonvader heeft problemen met zijn Mavic Ksyrium Elite wielen. Een spaaknippel is bijna uit de velg gescheurd, en op andere plaatsen zijn haarscheurtjes te zien. Zijn LBS waar hij de fiets waarin de wielen gemonteerd zitten is failliiet. Nu ben ik op zoek naar de importeur van Mavic, maar tevergeefs.....

wie kan me aan info helpen?

Geplaatst: 02 okt 2008 18:23
door kuiper
Voor de Benelux is dat Codagex.
www.codagex.com

Geplaatst: 02 okt 2008 21:22
door leopeters
daar is er weer een met die KL wielen,
op dit forum staan meer problemen met Mavic wielen
de wielen van mij zijn nu weer bij de FM voor reparatie
zaterdag ophalen, dit ga ik melden op het forum wat de kosten nu weer zijn
ik heb er ong. 10.000km opgefietst. en alleen maar ellende

IK KOOP NOOIT MEER MAVIC
en de garantie is ook KL

Geplaatst: 03 okt 2008 00:37
door simic
Nou, dat is natuurlijk duidelijke taal. Ik hoor ook weinig positieve geluiden van Mavic. Ik denk dat je toch de raad van Kuiper moet opvolgen:d

Geplaatst: 03 okt 2008 08:43
door whocares
Ligt het aan Mavic of je FM ??

Ik ben redelijk zwaar ( 100+) en heb de wielen bijna 20000 km . Op wat bodyproblemen en een minimale slag na zijn de wielen nog in goede staat. Alle body problemen zijn steeds gratis verholpen .

Mijn FM vertelde dat je Mavic wielen na +/- 25.000 km geservist dienen te worden .

Geplaatst: 03 okt 2008 08:49
door speric
Tot nu toe heb ik goede ervaringen met leveringen en garantie afwikkeling met de importeur, of de extra diensten die zij leveren.

Geplaatst: 03 okt 2008 09:38
door campasuper
simic schreef:Nou, dat is natuurlijk duidelijke taal. Ik hoor ook weinig positieve geluiden van Mavic. Ik denk dat je toch de raad van Kuiper moet opvolgen:d


Ik geef je niet veel kans op een positieve reactie van Codagex. Staat bij mij in de categorie "vrienden" en gelukkig heb ik nog niet veel "vrienden".

Geplaatst: 03 okt 2008 10:01
door thja14
Hoe meer wielen er van een merk verkocht zijn hoe groter de kans dat er over geklaagd wordt. Gezien het aantal verkochte Mavic wielen niet zo vreemd dat daar wat meer slechte dingen over te vinden zijn.
Mijn ervaring:
1 Set Mavic Ksyrium SSC van de eerste serie ruim 100.000 km (geen typefout) zonder problemen. Twee weken geleden wielen opnieuw laten spaken, omdat de velgrand nu bijna door was van de remblokken. NAven nog steeds perfect.
1 Set Mavic Ksyrium ES (met die rode spaak), nu ruim 20.000 km, waarbiij de nodige wedstrijd kilometers, na ca 7.000 km gescheurde velg (bij spaaknippel) , velg gratis vervangen door Codagex/Mavic en gratis opnieuw ingespaakt door FM (Knoops Mierlo) sindsdien weer geen enkel probleem. Kortom zeer tevreden over zowel wielen als service.

Geplaatst: 03 okt 2008 11:21
door campasuper
Het zou voor Mavic een goede zaak zijn om ook eens na te denken over de levensduur en niet alleen op gewichten te letten.
De losse velgen ( CXP33 en Open Pro ) zijn overigens prima en al jaren in de handel.
Met wielen bedenken ze elk jaar weer iets nieuws wat lichter is en hier zit dus minder materiaal in en dat wil niet altijd zeggen dat het net zo stevig is als de oudere types. Er zijn fabrikanten van systeemwielen die dit beter doen ( nee, ik noem geen namen ).
Over Mavic zelf heb ik overigens geen klagen, ook nog geen problemen gehad.
Codagex is mij minder goed bevallen. Zij hebben nog meer in het pakket dan Mavic. En daar zit bij mij de crux ( nee, ik noem weer geen namen ). De fabrikant had het wel geregeld met Codagex maar Codagex wilde de regeling niet doorsluizen naar de LBS en die kon mij dus niets bieden ( toch wel handig, contacten in de fietswereld ).
Nou, dan ben je voor mij maar een hoop bruine materie die niet zo lekker ruikt.
Overigens is dit om Codagex heen alsnog geregeld maar mijn ideeën over hen zijn hierdoor niet veranderd.

Geplaatst: 03 okt 2008 21:09
door touran
Niet veel problemen met de afhandeling van garantie's bij Codagex betreffende Mavic.
Ligt vaak meer aan de LBS dan aan Codagex.
Je moet ze wel erg direct benaderen dat wel.

Geplaatst: 03 okt 2008 23:50
door amclassic-fan
Mijn ervaringen met Codagex zijn niet bepaald best. 2 stuks 517 mtb velgen waar allemaal scheurtjes inkwamen bij de spaakgaten, ik heb alle mogelijke smoezen gehoord die te verzinnen waren waarom het aan ons lag. Maar een berijder van 57 kg is toch niet bepaald te zwaar...

Geplaatst: 04 okt 2008 00:42
door gene
Heb ook slechte ervaringen met Codagex en Mavic wielen.
Mijn nieuwe Ksyrium Elite wielen hadden last van loskomende spaken. Probleem is nooit echt opgelost geweest, ik heb het uiteindelijk opgegeven en Campagnolo wielen gekocht.
Mavic maakt goeie velgen (Open Pro, CPX 33) maar KL wielsets.