Pagina 1 van 2
Zonda of Neutron
Geplaatst: 17 dec 2008 21:28
door drubibu
Ik ben een twijfelaar en moet een nieuwe wielset kopen. Wanneer en waarom Zonda, en wanneer en waarom Neutron.
Zonda, aero en eventueel looks, maar zijn ze sneller op het vlakke?
Neutron, lage velg , traditioneel (minder 'cool'), comfortabeler maar minder snel dan Zonda? Jullie zullen het begrijpen, ik wil één van deze sets. Ben benieuwd naar jullie mening en ervaringen.
Geplaatst: 17 dec 2008 21:49
door thomas1974
Neutron is een goede set wielen voor lange tochten en in de bergen. Comfortabeler dan bijvoorbeeld Fulcrum Racing 3, licht en stijf (als je niet heel zwaar bent) genoeg. Fijne wielen voor bergcyclo's. Klein minpuntje: eerste keer bandjes omleggen kan wat moeizaam gaan (GP4000s)
Geplaatst: 18 dec 2008 14:27
door leon1
Hij doelt erop dat de Zonda's inderdaad mid-size zijn, dus semi-aero.
Geplaatst: 18 dec 2008 14:38
door thja14
Ik vind nuetrons mooi klassiem qua uiterlijk en technich perfect modern. Heb geen ervaring met Zonda's. Ik gebruik Neutrons nu ca 6 maanden als trainings wielen (gebruik in wedstrijden handgespaakte DT 240's met mavic open pro ceramic), wilen bevallen perfect, comfortabel en toch zeker stijf genoeg. Blijven goed recht ook met mijn gewicht van rond de 90 kg. Enige nadeel vind ik dat er bij afspuiten (niet bij gewone regen) wel eens wat water in de velg komt.
Geplaatst: 26 dec 2008 19:33
door Arjan
Rij nu een jaar (10000 km) met Zonda. Ben hier bijzonder tevreden over. Hiervoor heb ik een aantal jaren Mavic Ksyrium Elite gereden, daar was ik ook tevreden over maar vergeleken bij de Zonda's vallen ze in het niet. Zijn stijf en geven geen krimp, niet op Waals asfalt (voor zover daar asfalt tussen de gaten ligt) en niet in de bergen.
Ben alleen benieuwd hoe lang de body meegaat. Voor de Ksyriums had ik altijd handgespaakte wielen met een campa record naaf. Maar de body ging mij te vaak kapot. Of te veel invreten of buitenste lager van de body naar de vaantjes. Soms al na 15000 km.
Heeft iemand ervaring met hoe lang een body van Zonda meegaat?
Geplaatst: 27 dec 2008 13:00
door osensei
Beide prachtige wielset, zeer stijf, waarbij de neutrons imo in het verticale vlak wat vergeeflijker zijn.
Ik rijd op de neutrons, t vrouwtje op de zonda's.
De zond's zien er wat "bombastischer" uit, en je hebt het G3 spaakpatroon.
Ik ben liefhebber van de neutrons, omdat ze klassieker gespaakt zijn en een heel elegant uiterlijk hebben.
Geplaatst: 27 dec 2008 13:31
door rob74
Ik heb met Neutrons gereden en rij nu op Zonda's. De Zonda's rijden harder. In de afdaling van de Falzarego kwam ik met Zonda's tot 84 kmh en met Neutrons tot 80 kmh en de fiets met de Zonda's was ook nog eens 2 kg lichter. De Neutrons zijn iets vergeeflijker op slecht wegdek, maar mijn ervaring is dat de bandenspanning veel meer bijdraagt aan het comfort dan het wiel zelf. Een band monteren op een Neutron is trouwens een heidens karwei; ik heb veschillende banden gemonteerd en het was altijd wringen om ze erop te krijgen. De zonda's hebben hier totaal geen last van.
Geplaatst: 27 dec 2008 13:37
door amclassic-fan
Waarschijnlijk heb je gewoon je hoofd iets lager gehouden, zo veel aerodynamischer zijn die Zonda's nu ook weer niet

Geplaatst: 28 dec 2008 20:13
door efdee
Ik vind sowieso bandjes opleggen bij alle Campa wielen lastig, vooral in combinatie met Conti's .
Om terug op het topic te komen: ik heb zelf een set Neutrons, de oude Eurusen en een set Scirocco's . En sinds kort ook de Shamals (waar ik nog niet mee gereden heb).
IK kan dus niets zeggen over de Zonda's en dus geen vergelijking maken tussen de Zonda's en de Neutrons. Ik gebruik de Neutron's als traningswielen vanwege het comfort. Als ik uit mijn eigen wielen een wielset zou moeten kiezen voor universeel gebruik zou ik voor de Eurusen gaan. Ik vermoed dat de Zonda's te vergelijken zijn met mijn oude Eurusen, dus.......