Pagina 1 van 1

Knie problemen..

Geplaatst: 23 apr 2009 13:16
door dahlback
Ben echt ten einde raad!
Sukkel nu al vijf weken met een ontsteking van men knieholte. Dit is ontstaan door een zware trainingsweek met slecht weer koud enz.. Hiervoor heb ik al 4 maal naar dokter geweest met laatse keer sportarts. telkens ontstekingsremmers en rusten..
Tot laats toe een spuitje met cortisone.. probleem direct weg na één dag.. maar ging vandaag rustig fietsen en na 30 min terug Dezelfde pijn weliswaar wel in lichtere vorm maar toch.. ! heb sedert de inspuiting Drie dagen gerust zoals sport arts mij voorschreef! de pijn ontstaat ook maar weer na enige tijd te fietsen rij al 2 jaar met fiets in dezelfde positie is nooit veranderd dus dit probleem kan niet van daar komen.

graag jullie hulp??????????
met vriendelijke groeten..

Geplaatst: 23 apr 2009 14:48
door Einstein
Heel vervelend voor je en zeker als je niet kan fietsen.
Na veel rusten zou de ontsteking weg moeten zijn maar waarschijnlijke is dit nog steeds een gevoelige plek

Ik zou veel rust nemen en langzaam gaan opbouwen. Zeker niet langer gaan fietsen dan 30 minuten. Voor/na het fietsen je hamstrings oprekken en ik zou hiermee nu al mee beginnen, 3 x maal daags.
zie voorbeeld:
http://www.fitsugar.com/1983373?page=0,0,3

Geplaatst: 23 apr 2009 18:12
door tarzander
Als het een terugkomend probleem blijft zul je misschien toch eens moeten kijken naar een iets andere houding.

Anders al eens krachttraining erbij geprobeerd? Ik heb een ander voorval gehad, maar met krachttraining heb ik vooral mijn bovenbenen getraind en hierdoor ben ik ook meer met bovenbenen gaan fietsen. (daarvoor toch meer een kuitenfietser, als ik dat zo kan noemen)

Geplaatst: 23 apr 2009 18:36
door dahlback
bedankt voor jullie snelle reactie ik probeer inderdaad voorzichtig terug op te bouwen heb nu wel ervaren dat de pijn van deze morgen terug weg is gebruik ook fastum gel zoals bij kini en is heel goed tegen ontstekingen en pijn.. hoop dat het probleem snel verdwijnt want ik kom er zot van.. héhéGeplaatst: 24 apr 2009 00:04
door pwaverijn
als ik jou was zou ik, als je weer begint met proberen te fietsen, alleen in lichte verzetjes te fietsen.
zo voorkom je dat er veel kracht op je knie komt te staan.

Geplaatst: 24 apr 2009 11:03
door sk
Heb ook sinds de winter last van mijn knieen gehad (toertoch in sneeuw en te fanatiek). Ik ben nu inmiddels op het punt dat het echt de goede kant op gaat. Ik moet er alleen nog steeds op letten dat ik mijn Kadans hoog hou en dus de druk zo laag mogelijk.

Heb in het begin erg veel rust genomen en mijn zadel lager gezet (hielp bij mij). toen langzaam weer gaan opbouwen en vooral niet door de pijn heenrijden.

Ben wel 4-5 maanden verder nu...

Geplaatst: 24 apr 2009 14:10
door _cas_
Op cyclingnews staat nu ook een interessant artikel over knieën. klik

Geplaatst: 27 apr 2009 21:34
door dewitte
heb bijna 2maanden ( of met pijn) niet kunnen trainen doordat mijn slijmbeurs in men knie ''ontstoken, te dik'' was...naar dokter, specialist geweest en spraken ook over cortisonespuit, ontstekingsremmers,zelfs slijmbeurs verwijderen moest ik er mee blijven zitten, wat was nu de oplossing:

4 a 5weken rusten en heel rustig terug beginnen!!