Pagina 1 van 14

koude voeten tijdens fietsen

Geplaatst: 05 mei 2010 20:47
door annemarierus
Ik heb vrij snel last van koude voeten. Koud is acceptabel. Echter gevoelloos niet echt. Dit laatste gebeurde mij vanochtend tijdens een tochtje van 60 km. Al vrij snel waren mijn voeten kouder dan normaal. Eenmaal thuis was er 1 voet zelfs gevoelloos. Dit heeft een half uur geduurd dankzij een warme douche. Ik heb Sidi schoenen waar lijkt mij niets mis mee is. Ik draag badstofsokjes afgewisseld met katoenen. Bij iedere tocht zijn mijn sokken nat. Zijn er mensen die tips hebben? Moet ik dunne overschoenen aanschaffen, andere professionele sokken?

Geplaatst: 05 mei 2010 21:13
door depoldertoerist
wielersokken gebruiken. Jouw sokken houden vocht (langer) vast met de afkoeling tot gevolg. Desnoods gebruik je twee lagen. ik gebruik zelfs in de winter geen overschoenen (wel meerdere lagen sokken en heb nergens last van (totdat het gaat regenen) natte voeten zijn wel eerder droog dan een badstof of katoenen sok.

Hoeft niet eens zo duur te zijn, dus daarvoor moetje echt niet gaan tobben!

Sterker nog, ik denk zelfs dat met overschoenen, je toch koude voeten gaat krijgen met gewone sokken

klik hier

Geplaatst: 05 mei 2010 21:36
door twor
zolang het droog is idd gewoon dunne sokken gebruiken die geen/weinig vocht vasthouden. Zodra het regent overschoenen aan doen omdat natte voeten echt vreselijk zijn

Geplaatst: 05 mei 2010 21:41
door Erik
Wat je kunt proberen zijn sokken van Best4Feet. Ik ken mensen met Raynaud die daar veel baat bij hadden.

Geplaatst: 05 mei 2010 21:43
door Theo V
Aziraphale schreef:Wat je kunt proberen zijn sokken van Best4Feet. Ik ken mensen met Raynaud die daar veel baat bij hadden.


Wat is 'Raynaud'?

Geplaatst: 05 mei 2010 21:51
door Erik
Het fenomeen van raynaud is een vaataandoening die een probleem met de doorbloeding geeft doordat de vaten heel sterk op kou (en warmte ook, btw) reageren. Simpel gezegd is het een extreme vorm van 'dode vingers' bij kou en het kan enorm pijnlijk zijn.

Geplaatst: 06 mei 2010 23:31
door r.joosten
Ik had het zelfde probleem, koude voeten. Verkeerde sokken en zeker katoen zijn niet aan te raden. Katoen houd lang en veel vocht vast wat er weer voor zorgt dat je voeten extra snel afkoelen. Heb op aanraden van een vriend een paar X Socks aangeschaft en deze bevallen (tot nu toe) erg goed. Niet goedkoop maar wel erg prettig!

Geplaatst: 08 mei 2010 04:34
door nagtie
Ik had er een beetje last van met idd gewone sportsokken. Bij Xenos voor 5 euro 2 paar cool max sport sokken gekocht werkt prima.

als dat nog niet werkt dan idd toch zo'n overschoen. Maar die koude voeten zitten hem denk in de natheid van je voeten.

Geplaatst: 08 mei 2010 15:55
door japiecarbon
Hoe stak doe je je schoenen?

Als ik ga trainen doe ik ze niet zo strak en dan heb ik nergens last van. Maar bij een wedstrijd doe ik ze wel strak en dan heb ik altijd kouwe voeten, zelfs bij 30 graden.

Dus misschien eens proberen met iets lossere schoenen.

Geplaatst: 08 mei 2010 16:08
door daniel1975
Idd: schoenen niet te extreem strak, goede fietssokken en bij twijfel gewoon overschoentjes gebruiken.
Koude voeten zo rond deze tijd van het jaar ook eigenlijk niet meer moeten mogen ;)

Geplaatst: 08 mei 2010 16:13
door paulusr3
Die knipoog is volkomen terecht daniel.....ik had vanmorgen dus ook al weer snel spijt dat ik geen oversokken had aangetrokken. Was vanmorgen toch wel frisjes in de voer.....

Geplaatst: 08 mei 2010 16:13
door bobbie_vp
Ik heb een keer een soort zooltjes gezien die je voeten verwarmden, dat stond in de Fiets van een paar maanden terug, het grote probleem was hiermee, dat je de accu/batterijen nergens op kon bergen, behalve als je een verlengsnoer koopt, en dan kan je het in je rugzakje doen, maar of dit een goed idee is....