Pagina 55 van 75
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 13 jan 2025 08:53
door 1094
Ernie C. schreef: ↑12 jan 2025 21:50
Dat is inderdaad lekker. Ik bak altijd zelf, gewoon met meel, water, klontje boter, snufje zout en droge gist. Wel in de broodbakmachine zodat het elke ochtend vers is en lekker ruikt in de keuken.
Als je een beetje weet waar je meel kunt scoren (een aardige bakker helpt heel veel), is het ook nog eens goedkoop. Ex. afschrijving van de broodbakmachine zit ik nu op ca. 70 cent voor een brood van 900 gram.
Het is al snel goedkoper dan de 4 euro die de bakker hier voor een brood rekent
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 13 jan 2025 09:02
door Ernie C.
Dubbeldekker schreef: ↑12 jan 2025 23:10
Da’s wel heel goedkoop hoor! Reken je daar ook de energie voor het bakken in mee? Of bak je er meerdere per sessie?
Zolang we nog kunnen salderen is stroom gratis. Meel hebben we voor 1€ per kg.
Dan nog wat variëren met maïsmeel, roggemeel, roggeschrot (zo heet het in Duitsland, in Nederland kennen ze dat volgens mij niet en brood met schroot klinkt zo raar), soms wat meer wit, soms wat meer volkoren, een brioche met ei van eigen kip e.d.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 13 jan 2025 10:23
door Orlok
Dubbeldekker schreef: ↑12 jan 2025 23:52
Waarom zou je in Frankrijk je eigen brood bakken als je voor €0,45 een heerlijke baguette koopt ?!
Bij een echte bakker he! Niet de Lidl’s, Aldi’s èn Intermarché’s die hun prefabricage, ter plekke afgebakken broden al voor €0,34 aanbieden.
Misschien dat jij je brood bij de voedselbank koopt maar een heerlijke baquette voor € 0,45 . . . . . ? dat is wel héél lang geleden.
Zelfs bij de Auchan betaal je er al € 1,00 voor.
https://www.auchan.fr/pain-frais-baguet ... r-C1191238
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 13 jan 2025 10:57
door Jans
Dubbeldekker schreef: ↑12 jan 2025 23:52
Waarom zou je in Frankrijk je eigen brood bakken als je voor €0,45 een heerlijke baguette koopt ?!
Bij een echte bakker he! Niet de Lidl’s, Aldi’s èn Intermarché’s die hun prefabricage, ter plekke afgebakken broden al voor €0,34 aanbieden.
Zelfs als we naar de bakker gaan, dan echt geen baguette. Maar dan zijn we echt wel heel veel meer kwijt. Onze bakker wordt in de wijde omgeving geroemd, maar niet om het "witbrood".
Trouwens veel "echte" bakkers hebben ook geprefabte producten. En de Lidl heeft brood waar wij onze neus niet voor ophalen. (Deel van de meel komt bij de molen in Geldrop of Heeze vandaan)
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 07 feb 2025 15:19
door Gastheerg
Vriendin die al een tijdje weduwe is kwam lunchen. Voor zichzelf slooft ze zich nooit erg uit dus hebben wij dat gedaan.
Voor: Mosterdsoep met soepstengel in serranoham
Hoofd: Risotto met paddenstoelen en een Modenese biefstuksalade
Dessert: soofpeertje met 2 bolletjes zelfgemaakt ijs en strookjes stroopwafel
Espresso
Lunch vinden we eigenlijk ook de leukste maaltijd van de dag. Mogen ook tijdens een knappe wandeling graag ergens uitgebreid gaan zitten. Met een beetje knappe lunch maak je van een dag 2 dagen..................
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 07 feb 2025 15:32
door Dubbeldekker
Klinkt heerlijk !
En inderdaad lunch is ook mijn favoriet. In Frankrijk, als we met vrienden of buren eten, is dat ook altijd een feestje. Beginnen met het aperitief -Champagne en hapjes- daarna uitgebreid tafelen meestal ben ik de kok voor het voor- en hoofdgerecht. De apero hapjes en de deserts zijn meestal een gezamenlijke productie.
In Nederland doen we het ook altijd in de weekenden maar het is soms lastig om Nederlands gasten ervan te overtuigen dat lunch heel uitgebreid mag. Belgen daarentegen zijn het wèl gewend.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 07 feb 2025 20:51
door borgmonster
Ontbijten als een koning, lunchen als een edelman, en dineren als een zwerver.
Zo leerde ik het van m’n vader (niet dat we ons daaraan hielden vroeger, maar het zou wel de gezondste manier van eten zijn).
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 07 feb 2025 20:55
door borgmonster
Ernie C. schreef: ↑12 jan 2025 21:50
Dat is inderdaad lekker. Ik bak altijd zelf, gewoon met meel, water, klontje boter, snufje zout en droge gist. Wel in de broodbakmachine zodat het elke ochtend vers is en lekker ruikt in de keuken.
Als je een beetje weet waar je meel kunt scoren (een aardige bakker helpt heel veel), is het ook nog eens goedkoop. Ex. afschrijving van de broodbakmachine zit ik nu op ca. 70 cent voor een brood van 900 gram.
Wat voor broodbakmachine heb jij dan? Wat ik er hier om mij heen van hoor, lukt het moeilijk om een mooi brood te bakken.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 07 feb 2025 22:58
door Dubbeldekker
borgmonster schreef: ↑07 feb 2025 20:51
Ontbijten als een koning, lunchen als een edelman, en dineren als een zwerver.
Zo leerde ik het van m’n vader (niet dat we ons daaraan hielden vroeger, maar het zou wel de gezondste manier van eten zijn).
Hahaha ja: de Engelse wet.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 07 feb 2025 23:00
door borgmonster
Ja, klopt ook. Heb in m’n diensttijd een tijdje in Groot Brittannië gezeten in een kazerne van de Scottish Guards. Dat duurde een paar dagen voor ik aan hun ontbijt gewend was…
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 08 feb 2025 18:45
door Ernie C.
borgmonster schreef: ↑07 feb 2025 20:55
Ernie C. schreef: ↑12 jan 2025 21:50
Dat is inderdaad lekker. Ik bak altijd zelf, gewoon met meel, water, klontje boter, snufje zout en droge gist. Wel in de broodbakmachine zodat het elke ochtend vers is en lekker ruikt in de keuken.
Als je een beetje weet waar je meel kunt scoren (een aardige bakker helpt heel veel), is het ook nog eens goedkoop. Ex. afschrijving van de broodbakmachine zit ik nu op ca. 70 cent voor een brood van 900 gram.
Wat voor broodbakmachine heb jij dan? Wat ik er hier om mij heen van hoor, lukt het moeilijk om een mooi brood te bakken.
Een Panasonic. Wel "wat" duurder maar nog nooit een mislukt brood uit gehaald. Er zit een apart doseervak in voor de gist. Zout en gist dat bij elkaar komt is de grootste boosdoener van mislukte broden.
Ook heeft hij zowel een temperatuursensor aan de binnenkant als aan de buitenkant. Dat zorgt voor een perfecte temperatuur voor de gist, ook als de machine b.v. in een koude bijkeuken staat. Ook zit er een goede handleiding met recepten bij.
Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
Geplaatst: 08 feb 2025 19:16
door rob74
Wat heb ik vandaag gegeten?
Kim chi fried rice, met gebakken ei, sunny side up.
Echt Koreaans! En het was zelfgemaakte kim chi, maanden oud. Een van mijn guilty pleasures.