Pagina 51 van 60

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 20 nov 2024 14:00
door daniel1975
Gestoomde diepvriesgroente is in principe niks mis mee hoor. Even kijken of er niet teveel additieven bij zijn gevoegd, maar dat invriesproces is echt wel goed.

Erwtensoep (sowiso alle soep!) is hier eigenlijk altijd huisgemaakt. Je kunt van alles soep brouwen. Er komt dan hooguit bij sommige soepen iets extra bij zoals wat kokosmelk in de pompoensoep, of theelepeltje currypasta bijv.

@koereur: jij bent toch een aantal jaren geleden enorm afgevallen na het veranderen van je leefstijl?

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 20 nov 2024 17:43
door Dubbeldekker
Soep is inderdaad echt een wereldgerecht!! Je kunt er alle kanten mee op en is het ultieme comfort food zoals dat tegenwoordig heet!
Koud mat een overdaad aan komkommer of courgette in de zomer, warm met langetrokken bouillons in de winter.
En wat over is kan prima ingevroren worden.

Vanavond köfte met yoghurt en veel verse groenten. Uiteraard zelfgemaakt (hoewel het gehakt van de Aldi komt)
Wel gekruid met zelf gedroogde kruiden uit de moestuin en uien van eigen kweek. Dat dan weer wel
Helaas nog geen schapen en koeien in onze tuin ;)

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 22 nov 2024 17:42
door Dubbeldekker
1094 schreef: 18 nov 2024 21:17
Dubbeldekker schreef: 16 nov 2024 21:32
1094 schreef: 16 nov 2024 20:48 Ik doe het nog niet lang dus het belangrijkste wat ik nu probeer goed te krijgen is het deeg. Vanmorgen mbv de perfectpizza app recept gepakt en deeg gemaakt.

Er op gaat vaak gewoon wat in de koelkast staat en niet te veel ingredienten (en dingen die de kinderen lusten) vandaag was dat oa prei, paprika, mais gorgonzola, (nep)kaas en kip

Er kan nog veel verbeterd worden want het meel schijnt niet echt top te zijn geweest (maar was t enige 00 meel bij de jumbo) en de oven gaat maar tot 230 graden
De truc is om eerst een “activator” te maken voor het deeg: bloem, gist en water mengen tot een vrij dun mengsel. Dat vervolgens een nacht in de koelkast laten staan en dan je deeg maken met het mengsel uit de koelkast als rijsmiddel.

Je deeg wordt hierdoor heel soepel en : als je op goed hete temperatuur bakt wordt het luchtig en knapperig.

Wel altijd even de (door vulling onbedekte) randen insmeren met olie. Qua vulling kun je inderdaad alle kanten op maar de basis is wel altijd; tomatensaus als fundament, dan alles wat je maar wilt, maar wel altijd aftoppen met kaas of iets kaasachtigs.

Succes 🍀
Hoeveel van alles gebruik je dan van die activator en trek je dat af van de ingredienten die in je recept gebruikt?
Ik zag zonet pas je PB 1094. Ik heb hem beantwoord.
Ik zou het ook hier neer kunnen zetten maar dan wordt het onderhand een kookforum ;)

Ik ben uiteraard heel benieuwd naar je ervaringen! Bedenk dat bij bakken met gist en meel; tijd, geduld, elleboogvet en temperatuur de belangrijkste ingrediënten zijn!!

veel bakplezier.

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 22 nov 2024 21:00
door nijkie
Zuurkool.

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 22 nov 2024 22:17
door 1094
Dubbeldekker schreef: 22 nov 2024 17:42
1094 schreef: 18 nov 2024 21:17
Dubbeldekker schreef: 16 nov 2024 21:32

De truc is om eerst een “activator” te maken voor het deeg: bloem, gist en water mengen tot een vrij dun mengsel. Dat vervolgens een nacht in de koelkast laten staan en dan je deeg maken met het mengsel uit de koelkast als rijsmiddel.

Je deeg wordt hierdoor heel soepel en : als je op goed hete temperatuur bakt wordt het luchtig en knapperig.

Wel altijd even de (door vulling onbedekte) randen insmeren met olie. Qua vulling kun je inderdaad alle kanten op maar de basis is wel altijd; tomatensaus als fundament, dan alles wat je maar wilt, maar wel altijd aftoppen met kaas of iets kaasachtigs.

Succes 🍀
Hoeveel van alles gebruik je dan van die activator en trek je dat af van de ingredienten die in je recept gebruikt?
:winkthumb:
Ik zag zonet pas je PB 1094. Ik heb hem beantwoord.
Ik zou het ook hier neer kunnen zetten maar dan wordt het onderhand een kookforum ;)

Ik ben uiteraard heel benieuwd naar je ervaringen! Bedenk dat bij bakken met gist en meel; tijd, geduld, elleboogvet en temperatuur de belangrijkste ingrediënten zijn!!

veel bakplezier.
Bedankt voor de uitgebreide uitkeg, kende italieplein wel al maar vond jouw uitleg een stuk helderder. :winkthumb: :winkthumb: :winkthumb:

De temperatuur is nog een dingetje in mn huidige oven helaas, misschien in het voorjaar zo een mobiele oven aanschaffen

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 07 dec 2024 14:12
door Gastheerg
Inactief forumlid Bottecchia komt straks een vorkje prikken.

We beginnen met een romige pastinaaksoep geserveerd in een glas met bovenop een bruschetta met roomkaas en geroosterde paddenstoelen
Als hoofdgerecht heb ik stoofvlees gemaakt met donker Belgische bier en serveer ik met aardappelpuree uit de oven met bovenop bosbeen (mooi stukje groen eraan gelaten).
Als bijgerecht nog een witlofsalade met appel en rozijntjes
Als dessert een tiramisu waarbij ik de lange vingers vervangen heb door speculaas om de decembermaand te benadrukken.

Lekker bijkletsen maar op de agenda staat ook Italië Trip 2025.................
Al meer dan 10 keer samen zo'n trip gedaan en dat soort trips zijn - om even bij het topic te blijven - echte pressure cookers.
Een event (liefst retro)
En rondje onbekende passen
Gios clan ontmoeten
Modena clan ontmoeten
Beetje knappe hike
Museum bezoeken
Een koers kijken
Paar keer net wat knapper eten dan normaal

Milaan-San Remo, Ronde van Lombardije en de nodige Giro etappes al bezocht dus iets anders zou wel leuk zijn.

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 07 dec 2024 16:26
door Theo V
Groetjes aan Ingmar.

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 07 dec 2024 19:10
door Dubbeldekker
Geniet er van mannen! En een heel mooi menu Gerard, complimenten.

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 07 dec 2024 19:21
door Orlok
Dubbeldekker schreef: 07 dec 2024 19:10 Geniet er van mannen! En een heel mooi menu Gerard, complimenten.
Een kinderhand is gauw gevuld. 🥱

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 07 dec 2024 19:39
door Dubbeldekker
Orlok schreef: 07 dec 2024 19:21
Dubbeldekker schreef: 07 dec 2024 19:10 Geniet er van mannen! En een heel mooi menu Gerard, complimenten.
Een kinderhand is gauw gevuld. 🥱
Nou nee hoor: zo’n mooi menu maken vergt echt wel een professionele hand

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 08 dec 2024 12:51
door Gastheerg
Orlok schreef: 07 dec 2024 19:21
Dubbeldekker schreef: 07 dec 2024 19:10 Geniet er van mannen! En een heel mooi menu Gerard, complimenten.
Een kinderhand is gauw gevuld. 🥱
Benieuwd wat er dan gister bij jou op tafel stond :)
Ook alles zelf gemaakt?

Het viel bij de "kinderhanden" in de smaak.
Plus dat je kon zien dat er aandacht aan besteed was en gasten weten dat wel te waarderen.

Vandaag gewoon stevige groentesoep. Beetje klooien in huis en vandaag ga ik nog weg dus effe makkelijk.

Re: Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.

Geplaatst: 08 dec 2024 13:34
door Orlok
Gastheerg schreef: 08 dec 2024 12:51
Orlok schreef: 07 dec 2024 19:21
Dubbeldekker schreef: 07 dec 2024 19:10 Geniet er van mannen! En een heel mooi menu Gerard, complimenten.
Een kinderhand is gauw gevuld. 🥱
Benieuwd wat er dan gister bij jou op tafel stond :)
Ook alles zelf gemaakt?

Het viel bij de "kinderhanden" in de smaak.
Plus dat je kon zien dat er aandacht aan besteed was en gasten weten dat wel te waarderen.

Vandaag gewoon stevige groentesoep. Beetje klooien in huis en vandaag ga ik nog weg dus effe makkelijk.
Gisteren gewoon een uitsmijter ham/kaas.
Vandaag een "lapin chasseur au vin rouge" etc.
Zelf maken . . . nee . . . wel een beetje geholpen (wijnfles ontkurken)
😉