Pagina 5 van 10
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 12 okt 2014 10:06
door Supergrover
JPAR schreef:Oef!

Jahaaa. En dat op de vroege zondagmorgen...

Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 12 okt 2014 10:09
door JPAR
Dat eet ik nog niet eens op de avond!?
Ik ben sowieso niet zo'n vette hap liefhebber. Een broodje hamburger vind ik wel lekker, maar dan gewoon zelf thuis een echte hamburger opbakken, niet zo'n klef iets.
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 12 okt 2014 10:45
door Gastheerg
Ik vind het altijd een grote plus als mensen NIET weten wat kapsalon is
Eten krijgt in Nederland veel te weinig of juist verkeerde aandacht. Ik vind het leuk om hele ingewikkelde dingen te knutselen in de keuken maar er zijn zoveel simpele smakelijk en vooral PURE dingen te maken.
Wat kost het nu voor moeite om op je vrije dag even een brood te bakken?
Niet met een machine maar zelf even kneden, laten rijzen en de geur van ECHT vers brood die het huis in beslag neemt?
De Bolognesesaus (alles zelf verse gesneden) voor vanavond staat al op. Straks ergens foto's maken en daarna verse pasta (tagliatelle want dat eet je traditioneel bij deze saus) draaien. Weten wat je eten en maximaal invloed op een smakelijk eindresultaat.
On topic: kreeg bij de Jumbo een gratis appeltaart. Die zet ik morgen op de zaak wel naast de koffiemachine. ZIjn vast mensen die het lekker gaan vinden.
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 12 okt 2014 10:52
door JPAR
Gastheerg schreef:Ik vind het altijd een grote plus als mensen NIET weten wat kapsalon is
Eten krijgt in Nederland veel te weinig of juist verkeerde aandacht. Ik vind het leuk om hele ingewikkelde dingen te knutselen in de keuken maar er zijn zoveel simpele smakelijk en vooral PURE dingen te maken.
Wat kost het nu voor moeite om op je vrije dag even een brood te bakken?
Niet met een machine maar zelf even kneden, laten rijzen en de geur van ECHT vers brood die het huis in beslag neemt?
De Bolognesesaus (alles zelf verse gesneden) voor vanavond staat al op. Straks ergens foto's maken en daarna verse pasta (tagliatelle want dat eet je traditioneel bij deze saus) draaien. Weten wat je eten en maximaal invloed op een smakelijk eindresultaat.
On topic: kreeg bij de Jumbo een gratis appeltaart. Die zet ik morgen op de zaak wel naast de koffiemachine. ZIjn vast mensen die het lekker gaan vinden.
Helemaal mee eens. Wij maken bijna alles zelf. Hebben een eigen tuintje waar we veel vanaf halen. En dat proef je ook echt in alles door!
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 12 okt 2014 12:04
door hetfietsertje1958
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 12 okt 2014 12:38
door TumTumTum
Supergrover schreef:JPAR schreef:Kapsalon?
Ze noemen het een gerecht.....
Een patatje bouwafval...
@ GastheerG; er zijn op mijn werk mensen die zulke weerzinwekkende producten eten dat ik het niet voor elkaar krijg om er naast te gaan zitten eten zonder onpasselijk te worden. Serieus, dan ga ik in mijn eentje ergens anders zitten. Eet ik mijn appeltje wel in het magazijn op.

Ik kan niet zo goed koken als jij maar ook voor mij zijn er grenzen.
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 12 okt 2014 14:36
door Gastheerg
Ik had voor vanavond al "schotse tiramisu" gemaakt anders was DAT appeltaart een mooie optie voor een dessert geweest
Test opstelling schotse tiramisu:
Gister deze variant gemaakt. De gellaagjes zijn espresso in vaste vorm

Lange vingers in de amaretto en gewoon het standaard mascarpone mengsel.

Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 15 okt 2014 09:57
door vsopking
Ik ben gek op appeltaart, koffie of wat vets als ik na een rit thuis kom. Waar ik een hekel aan heb is op een terras zitten met je natte bezwete lijf...natte nek afijn. Zo ben ik menig terrasje voorbij gefleitst deze zomer.

Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 15 okt 2014 10:30
door Kilowatt
Kent iemand Pavlov ?
Als ik met "GastheerG" geconfronteerd wordt moet ik gelijk aan eten denken

Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 15 okt 2014 11:24
door kawouter
Gastheerg schreef:
Eten krijgt in Nederland veel te weinig of juist verkeerde aandacht. Ik vind het leuk om hele ingewikkelde dingen te knutselen in de keuken maar er zijn zoveel simpele smakelijk en vooral PURE dingen te maken.
Helemaal mee eens. Ik viel deze week bijna van mijn stoel toen een collega vertelde wat hij "kookte". Voorgeschilde aardappels, met witte bonen in tomatensaus uit een pot en voorgedraaide gehaktballen. En dat is dan geen noodoplossing, maar lekker en de standaard. Dat kan je toch geen koken noemen?
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 15 okt 2014 12:13
door Kilowatt
Mijn vrouw heeft zoals gewoonlijk weer een geweldige appeltaart gebakken met zelfgemaakte warme vanillesaus er bij. Eens per 2 weken (want druk met werk&kidds) wat meer tijd in de keuken doorbrengen voor eigen brood, taart, smulsels geeft zoveel voldoening !
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 15 okt 2014 18:40
door DeletedUser01
Er gaat niets boven eigengemaakte appeltaart!