Pagina 2 van 2

Geplaatst: 11 mar 2009 20:47
door amclassic-fan
[quote="coulthard"]De post hierboven legt alles uit. Hoewel de rustige duurtraining dit niet direct veroorzaakt, het zijn dan vooral de wat intensievere vormen.

Aanvulling: daarom ook best vreemd dat sommige beroeps renners het toch presteren een HC van 50 te scoren.
Dat zou namelijk haast betekenen dat ze zonder training 55 a 60 zouden hebben, best hoog.....
[/quote]

Ik heb net voor het seizoen begint een hematocriet van 49, dat is toch al met aardig wat trainen. De trainingen zijn wel voor het over grote deel aeroob. Een etappe koers als Fleche du Sud (5 daagse in Luxemburg) was vorig jaar goed om m'n hematocriet te laten dalen naar 44 (2 dagen na de koers gemeten).

Geplaatst: 11 mar 2009 22:23
door fiedoo
het ijzergehalte in je bloed wordt niet alleen bepaald door de hoeveelheid ijzer die je dagelijks gebruikt maar vnl door de hoeveelheid die je lichaam opneemt of kan opnemen, en hier zijn grote verschillen van mens tot mens.
Wie zijn lichaam slechts kleine hoeveelheden opneemt ( drink ook weinig cola aangezien dit nadelig werkt bij de opname van ijzer) doet er meer slecht dan goed mee om veel ijzer te slikken (niet opgenomen ijzer maakt bvb je maag gevoeliger voor bacteriele infecties).
Inspuiten via de bloedbaan is dbij sterk tekort de beste oplossing.
Om zo goed mogelijk het ijzer op te laten nemen neem ik de tabletten 's morgens voor het eten samen met wat fruitsap, tijdens of onmiddellijk na het sporten.