Deelnemers stellen zich voor en een uitgebreid scala aan andere onderwerpen.

Loslopende Honden

frankvanboven
Forum-lid
Berichten: 466
Lid geworden op: 28 mei 2006 19:22

frankvanboven 13 dec 2006 07:48

Ik wou dat ik al die honden achter me aan kreeg. Misschien wordt ik dan ooit eens wat beter in de sprint

fiedoo
Forum-lid HC
Berichten: 4779
Lid geworden op: 24 aug 2005 15:14

fiedoo 13 dec 2006 09:14

Quoten: Origineel geplaatst door Frankvanboven op 13 December 2006

Ik wou dat ik al die honden achter me aan kreeg. Misschien wordt ik dan ooit eens wat beter in de sprint


Kan helpen inderdaad. Toen zabel dat paard achter hem kreeg in Gent-Wevelgem was dat de laatste keer dat hij echt snel gespurt heeft.
Bleek dan nog later dat dat paard hem herkend had van toen zij beiden op bezoek waren bij de veearts ( ene Landuyt?).
'k heb ooit eens een woeste ST-Bernardshond achter mij aan gehad. 'k dacht eerst dat hij wel zou afhaken ( wat de meeste honden doen na een paar tientallen meters) maar die bleef maar lopen ( meer dan 100m volgde hij mij al) en voor ik eigenlijk er erg in had om te versnellen had hij mij bijna te pakken. Om te versnellen was het te laat, 'k was dan ook aan het twijfelen of ik hem een stamp op zijn muil zou geven ( met het risico dat hij mijn been als kluif zou te pakken krijgen) of stoppen en hem met mijn fiets wegjagen toen de renner voor mij wat naar links uitweek en de hond werd afgeleid en dan toch op zijn passen terugkeerde.
In elk geval : als je ooit geen uitweg meer ziet tegen een woeste hond is hard roepen samen met een agressieve houding ( stap er desnoods naar toe) de beste afweer.
'k ging indertijd veel lopen met mijn hond ( kruising Duitse herder met Bouvier) en heb op die wijze bijna altijd de andere honden ( van Bouvier tot duitse en Mechelse herders) kunnen verjagen.
De overige keren heeft mijn hond(zaliger) de karwei  dan maar voor mij opgeknapt.
klimmen deed ik altijd graag maar op heden veel te traag :D

andre
Forum-lid
Berichten: 268
Lid geworden op: 12 mei 2004 11:39

andre 13 dec 2006 15:27

Wat leuk, deze discussie leeft weer. Wel een hoop haat jegens honden. Bij voorbaat al eigenlijk. Zal grotendeels angst zijn. Ik moet zeggen dat ik als hondenbezitter nooit nare opmerkingen krijg en als ik al wielrenner onderweg ben alleen last heb als honden niet luisteren (en dat zijn er veel).
Ik heb zelfs last van honden als ik met de hond loop..mensen laten hun hond gewoon op je af rennen terwijl ik hem aangelijnt heb. Dat is leuk als je een afgerichte mechelse herder hebt. 
Wel een leuk voorbeeld: een losloopplaats voor honden met daar doorheen, jawel!! een fietspad!! bedankt gemeente Deventer. Zo krijg je nooit begrip voor elkaar.

joeny
Forum-lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 17 aug 2006 22:22

joeny 26 dec 2006 17:17

En ja hoor, vanochtend was het weer raak.

Mevrouw, twee kleine K*T Beestjes aangelijnd.
zo'n uitrekbaar lijntje om. 1 Helemaal rechts, mevrouw in het midden, andere beest helemaal links.

Ik had de neiging om over dat Verdomde lijntje heen te rijden .

Maar ik had geen zin om tevallen , dus ik zet nog even aan.
Het linker beest rent van schrik direct de stoep op.

Mevrouw zegt : GODVERDOMME , maar meer niet

-----------------------------------------

Zelf ben ik niet echt bang voor honden. Maar die grote beesten ga ik toch liever uit de weg.

andre
Forum-lid
Berichten: 268
Lid geworden op: 12 mei 2004 11:39

andre 26 dec 2006 20:20

ja, lekker. Had ik zaterdag nog. Mensen stappen uit een auto, staan naast het fietspad, maar laten hun hondje met zo'n uitrollijntje aan de andere kant van het pad staan. Blijkbaar waren ze niet echt zuinig op hun beestje. Ik heb even gewaarschuwd, dus verder niks aan de hand. Maar zo'n lijntje met slecht weer zie je bijna niet.

joeny
Forum-lid
Berichten: 116
Lid geworden op: 17 aug 2006 22:22

joeny 03 jan 2007 19:52

Quote: Origineel geplaatst door Andre op 26 December 2006
ja, lekker. Had ik zaterdag nog. Mensen stappen uit een auto, staan naast het fietspad, maar laten hun hondje met zo'n uitrollijntje aan de andere kant van het pad staan. Blijkbaar waren ze niet echt zuinig op hun beestje. Ik heb even gewaarschuwd, dus verder niks aan de hand. Maar zo'n lijntje met slecht weer zie je bijna niet.
Je hebt tegenwoordig van die Fluoriserende Lijntjes..
En vesten dus..
Voor de honden baasjes met slechtweer..
Pimp My Dog

trickoutxtc3
Forum-lid
Berichten: 432
Lid geworden op: 04 aug 2006 02:33

trickoutxtc3 04 jan 2007 01:51

ik denk dat ik verder niet hoef te posten, ofwel!!!
A.D.I.D.A.S

(jonathan davis)

scighera
Forum-lid
Berichten: 320
Lid geworden op: 16 sep 2004 01:15

scighera 04 jan 2007 13:36

of mensen die hun hond gaan uitlaten op een donker fietspad, en ja :P als ik van mij nwerk afkom rij ik vrij stevig door maar ondanks dat ik goede verlichting had die beesten pas vrij laat opgemerkt en het baasje mij.

edit:
ben niet bang voor de hond, maar voor het effect als ik dat beest voor mijn wielen krijg en ik een salto ga maken :)
Quintana Roo CD0.1 - Record - FSA SRM- Zipp 900/H3
Planet-X Stealth - SuperRecord - Powertap

Gebruikersavatar
Edwin
Admin
Berichten: 1463
Lid geworden op: 09 okt 2006 18:11

Gebruikersavatar Edwin 02 jun 2007 13:20

Helaas een vervelende reden om dit oude topic nieuw leven in te blazen. Zit hier met 1 hand te typen omdat mijn andere arm in het gips zit. Gisteren een aanrijding met een grote loslopende hond. Elleboog gebroken, 6 weken gips. Erg fijn 2 weken voor je vakantie
En ook nog eens mijn pro stealth stuur naar de kl!#$n, remhendel en derailleur beschadigd. 
Afbeelding | Afbeelding

andre
Forum-lid
Berichten: 268
Lid geworden op: 12 mei 2004 11:39

andre 02 jun 2007 20:40

Niet zo fraai freerider! Ik neem aan dat je de verzekering van de hondeneigenaar kan aanspreken? Altijd het zelde gekloot met honden die loslopen en niet luisteren. Ìk heb er last van als ik met mijn eigen hond loop en als ik fiets. Loop ik met mijn hond aangelijnt, laten mensen hun honden lekker op je af rennen, mijn getrainde woefje pikt dat niet en honden druipen wel af, maar dan is mijn hond ineens gemeen!
Tip: staat een hond je op te wachten of rent op je af, stoppen! Moet je wel even durven, maar meeste honden kappen dan, lol is eraf. Zoniet, succes!  (plaatjes onder je schoenen zijn hard, niet dan)
Succes met je herstel!

mister_arby
Forum-lid
Berichten: 945
Lid geworden op: 29 aug 2007 23:24

mister_arby 16 nov 2009 19:43

Even een zeer oud topic weer wat leven inblazen..


Gisteren had ik samen met wat vrienden afgesproken om de mtb maar weer eens uit het hok te halen en door de bagger heen te crossen. De hele dag regende het in het al in het mooie Friesland (Thuis, waar ik om de week mijn weekenden verbreng).

We hadden aan het begin van de middag afgesproken. Ik fietste richting het verzamelpunt over een onverhard weggetje tussen de weilanden door toen ik in de verte een vrouw met paraplu zag lopen.
Ik verminder een beetje vaart en fiets deze vrouw voorbij, na zo'n 20 meter rende er in eens een hond blaffend aan mijn zij. Ik keek opzij en voordat ik het wist beet de hond plotseling in mijn onderbeen.

Na een krachtterm en wat scheldwoorden greep ik naar mijn been waar ik dacht dat het in eerste instantie wel mee viel.
Na een korte woordwisseling met de vrouw welke rustig op haar gemak verder wandele werd mij maar even verteld dat het mijn fout was omdat ik de hond liet schrikken.

Omdat het regende en ik niet laat wilde komen snel weer op mijn mtb gestapt en verder gefietst, dit terwijl de hond wederom achter mij aan liep. De eigenaresse deed nog steeds geen stap sneller, maar probeerde door de naam van de hond te roepen ervoor te zorgen dat die weer bij haar kwam.

Bij mijn trainingsmaatjes aangekomen toch maar even gekeken naar mijn been omdat het onderweg toch wat pijn begon te doen. Bleek het erg te bloeden en kon je duidelijk een beet van zo'n 6-7cm zien.
Schoon gemaakt en gedesinfecteerd en even met de dokterswacht gebeld. Werd ik toch even uitgenodigt voor een tetanis prikje.


Vandaag nog steeds beetje last van mijn been, maar de wond hersteld prima, ben wel gewend aan open wonden met het fietsen. De schouder in nog wat stijf, maar dat zullen alle mexicaansegriep prikkertjes ook wel hebben.

Bij politiebureau geweest voor aangifte, echter konden zij er niets tegen doen omdat ik geen naam van de desbetreffende persoon had.

Ik kom er wel weer overheen, maar vindt het toch zeer ernstig zeker omdat als er nou een klein meisje voorbij was gefietst dan waren de gevolgen waarschijnlijk stuk erger geweest.

Hond loslopen op terrein waar het niet mag is al een verkeerd, maar aggressieve honden is echt een misdaad.

Gebruikersavatar
superrose
Forum-lid
Berichten: 3276
Lid geworden op: 02 sep 2009 00:36
Locatie: Amsterdam totdat ik terug de provincie in ga
Contact

Gebruikersavatar superrose 16 nov 2009 20:01

[quote="big rosa"]Quoten: Origineel geplaatst door Tony op 11 December 2005

Ik ben gelukkig niet de enige die last heeft van die hondjes, maar ja zo zijn er nog wel meer situaties op de weg waar een wielrenner mee in de problemen kan komen bv paarden en voetgangers op het fietspad, maar laatst had ik wel een probleem nl: ik reed op de landingsbaan van schiphol met me fietsie komt er opeens een Boeing 747 uit de lucht vallen nou toch maar ff netjes aan de kant gegaan

Tsja het is zo moeilijk terug koppen zo,n ding![/quote]

duh we hebben toch een hellum?
Een paar uur op de fiets, het maakt alles zo simpel.

website: http://stoerevrouwensporten.nl/
twitter: @wijsporten

Plaats reactie