Alles over vakanties op én met de fiets

Toekomstig hoteleigenaar gaat niet door!!!

frankvols
Forum-lid
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 jul 2007 13:50

frankvols 07 aug 2007 11:39

[quote="bakie"]zeker leuk om hier met een groepje heen te gaan voor een lang weekend, zorg voor leuke arrangementen, pizza's en pasta's zijn elke avond lekker in combinatie met een lekker biertje! zijn er in de omgeving nog leuke wedstrijden gedurende het jaar? (zowel ATB als race) dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn. hoeveel kamers gaan er in de verhuur?[/quote]

- dat van die wedstrijden moet ik eens onderzoeken
- hotelkamers van 2 personen met badkamer (ligbad) maar ook kamers voor 4, 6 of een combinatie van voor 8 personen met 2 badkamers (ligbad)
Veiligheid is een verworven recht

http://www.laforetdemaronne.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Foto\'s op http://picasaweb.google.be/laforetdemar ... TDeMaronne" onclick="window.open(this.href);return false;

dewitte
Forum-lid
Berichten: 292
Lid geworden op: 06 aug 2007 18:36

dewitte 07 aug 2007 23:57

hey frank met kevin,

Schitterend hotel op het eerste zicht en de locatie kan niet beter!!
Als het open gaat laat gerust iets weten op casualbikers@gmail.com, zeker doen want zoeken nog een hotel voor dit jaar en volgend jaar.;)

Al wat in gedachten van arrengementen ivm met het eten en dergelijke?

Ik hoor het wel....

Veel succes en groetjes uit Antwerpen (Belgie)
Colnago E1
Als het niet gaat zoals het moet dat moet het zoals het gaat.

freek
Forum-lid
Berichten: 132
Lid geworden op: 25 apr 2005 15:11

freek 09 aug 2007 15:36

Natuurlijk denk je er ook om, naast evidente zaken als een aangepast royaal en stevig ontbijt, veilige fietsstalling, herstelruimte en -materieel en routekaarten, ook handige kleinigheden als binnenbandjes, drinkbussen, energierepen en dies meer aan te bieden? Fietsers zullen zeker dankbaar zijn om niet voor iets onnozels als een nieuw reservebandje helemaal tot het dichtstbije dorp te moeten!

t.trapper
Forum-lid
Berichten: 409
Lid geworden op: 20 feb 2006 11:49

t.trapper 10 aug 2007 14:28

[quote="freek"]Natuurlijk denk je er ook om, naast evidente zaken als een aangepast royaal en stevig ontbijt, veilige fietsstalling, herstelruimte en -materieel en routekaarten, ook handige kleinigheden als binnenbandjes, drinkbussen, energierepen en dies meer aan te bieden? Fietsers zullen zeker dankbaar zijn om niet voor iets onnozels als een nieuw reservebandje helemaal tot het dichtstbije dorp te moeten![/quote]

Kom zeg, als je op fietsvakantie gaat dan neem je dat toch zelf mee. Ik vertrek nooiit zonder enkele reservebiba's, een buba, remblokjes, binnenkabels, schoenplaatjes en enkele tools. Het gaat hier wel om een hotel hé en niet om een hotel-annex-fietsenwinkel.

Gebruikersavatar
scepticus
Forum-lid HC
Berichten: 10427
Lid geworden op: 04 mei 2005 13:32

Gebruikersavatar scepticus 10 aug 2007 14:40

Je zult er nog van schrikken hoe slecht voorbereid sommigen op pad gaan. :D
"Everybody bought a new bike!"

arjenkv
Forum-lid
Berichten: 96
Lid geworden op: 16 sep 2006 16:29

arjenkv 10 aug 2007 21:03

Veel succes met je hotel! De meeste fietsclubs die naar zo'n bestemming gaan zullen het liefst een lang weekend gaan, dus ik zou er niet je enige doelgroep van maken, anders zit je toko meestal leeg van ma t/m wo. In Bussang zit je vlakbij de Ballon d'Alsace, een legendarische tour de france col (de eerste berg die de tour ooit beklom), deze moet je zeker noemen in je marketing. Verder is het daar supermooi mountainbiken. Ik ben ooit een weekje in Fresse sur Moselle geweest (8 jaar geleden), toendertijd had de vvv een heel mooi boekje met alle mtb routes uit het departement. Je zou de relevante routekaartjes van Bussang, St. Maurice en Fresse in kunnen scannen en op je site zetten, zodat mensen een beter idee krijgen van de mogelijkheden.
Grote fietsevenementen kun je ook op je site zetten met bijvoorbeeld een korte tekst en een link naar de inschrijving of in een soort evenementen kalender. Dit zorgt er ook voor dat je sneller gevonden wordt via google als mensen zoeken op hotel+fiets+naam evenement. Voor een kalender met wedstrijden,cyclosportieven en toertochten kun je op de volgende site kijken: www.wielerplaza.nl. Voor mountainbike marathons op www.marathonbiking.nl en www.vttfrance.com. De bekendste racefiets cyclo in je omgeving is begin juni de trois ballons vanuit champagney: http://www.sportcommunication.com/GT/ep ... e=54#ville

Verder moet er natuurlijk een mooie bar in je hotel, aangezien het redelijk afgelegen ligt en zal wel redelijk wat inkomsten opleveren als je grotere groepen over de vloer hebt. Fietsseizoen voor de Vogezen zal van april tm oktober zijn, dus in de winter moet je toch andere gasten zien te vinden, het beperkte alpine skien zal geen nederlanders daarheen trekken.
Als hoofddoelgroep heb je meer aan wandelaars en rustzoekers, die zullen eerder een hele week blijven.

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 25487
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 10 aug 2007 21:13

Ik lees "ligbad", ik hoop dat er ook douches zijn. Fransen zijn gek op ligbaden, Nederlanders zien echter liever douches. En dan het liefste eentje met een goede Grohe kop en geen el-cheopo spul ! Er is niks lekkerder dan lekker warm douchen onder een goede straal na een lange dag afzien :)

arjenkv
Forum-lid
Berichten: 96
Lid geworden op: 16 sep 2006 16:29

arjenkv 10 aug 2007 21:25

Om te zien hoe je het niet moet aanpakken moet je dit topic met spam van een hoteleigenaar 1 dorp bij je vandaan maar eens bekijken (de laatste paar reacties)
http://forum.fiets.nl/topic.asp?TID=8256

frankvols
Forum-lid
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 jul 2007 13:50

frankvols 22 okt 2007 12:19

Hallo geintereseerden,
Helaas moeten wij melden dat onze zaak in de Vogezen niet door gaat!
Wij verplaatsen ons naar de Alpen en zodra alles 100% geregeld is open ik een nieuwe Topic
Alvast bedankt voor de spontane reacties!
Veiligheid is een verworven recht

http://www.laforetdemaronne.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Foto\'s op http://picasaweb.google.be/laforetdemar ... TDeMaronne" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
wouterf
Forum-lid
Berichten: 863
Lid geworden op: 13 aug 2006 23:14

Gebruikersavatar wouterf 22 okt 2007 20:48

Ook niet oninteressant natuurlijk voor fietsers, hoewel daar al wel meer in de buurt zit. Nog meer unieke positionering en focus is dus belangrijk om duidelijk meerwaarde te kunnen leveren tegenover concurrenten.

Plaats reactie