Voor alle discussies en vragen over racefietsen in het algemeen. Geen koopadviezen!

Univega Via Modena Pro

dstentler

dstentler 24 feb 2008 22:22

Beste fietsforummers!

Omdat het nieuwe seizoen er weer aan zit te komen gaat het bij vele fietsers weer kriebelen. Zo ook bij een goede vriend van mij. Hij is op zoek naar een nieuwe racefiets. In zijn zoektocht probeer ik hem hier en daar te adviseren. Echter kwamen we gisteren een merk tegen dat we beiden niet thuis konden brengen. Vandaar dat we bij deze jullie expertise in willen schakelen!

Het gaat om het volgende merk: Univega. Voor ons dus volledig onbekend. De verkoper van Megabike in Rotterdam wist ons te vertellen dat Univega in de MTB wereld een redelijk gevestigde naam is, en ze vanaf dit seizoen ook racefietsen willen proberen. Over de racefietsen was deze overigens prima verkoper heel erg enthousiast. De prijs kwaliteit verhouding zou uitstekend zijn.

Voor mijn fietsvriend zou de VIA Modena Pro (Link naar site) het meest interessant zijn qua prijs.
Deze fiets met een tripple butted frame en afgemonteerd met Ultegra zou slechts 1200 euro gaan kosten. Adviesprijs zou 1400 zijn, maar Megabike kon de fiets voor 1200 aanbieden. Een redelijk lage prijs dus.


[img=http://www.univega.com/bikes/images/bik ... _ret08.jpg]

Volledige specs:

FRAME: 28" Univega Race, triple butted, alloy
FORK: Univega High Modular Carbon Race
TRANSMISSION: front: 50/34, rear: 11-28

REAR DERAILER: Shimano Ultegra, Ice Edition
SHIFTERS: Shimano Ultegra Double, Ice Edition
BB SET: included

HANDLEBAR: Concept X-treme Racing Bar, alloy
STEM: Concept SL, alloy
SADDLE: Concept SL
SEATPOST: Concept SL, 2-bolts

BRAKES: Shimano Ultegra, Ice Edition
BRAKELEVER: Shimano Ultegra Double, Ice Edition

HUBS: front:, rear:
RIMS:
TIRES: Vittoria Zaffiro Pro, 23-622, foldable

PEDALS:

COLOR: , white/diamondblack



Uiteraard zijn er in deze prijscatagorie nog een aantal interessante fietsen. Echter wil ik deze niet noemen om het waardeoordeel van jullie niet te beinvloeden.
Wat vinden jullie van deze fiets, zijn er gebruikerservaringen, waarom kan deze fiets zo goedkoop worden aangeboden, hoe staat het met de afwerking etc etc.

Ik vertrouw op een goed oordeel van jullie!
Alvast reuze bedankt daarvoor!

Groeten,

Danny Stentler

dstentler

dstentler 25 feb 2008 18:39

bluebird1 schreef:Mmmm.... Univega ken ik inderdaad van mountainbikes van jaren terug. Deze fiets zou ik echter niet snel kopen, met uitzondering van de groep is het me allemaal wat te merkloos. En dat is geen probleem, als de prijs inderdaad zo scherp zou zijn, wat ie dus niet is. En dan ook nog Megabike? Blijkbaar hebben jullie een vriendelijke verkoper getroffen, maar daar moet je toch echt niet zijn voor fatsoenlijk advies. Wat je wel kunt kopen voor dat buget, check dit maar eens:
http://forum.fiets.nl/perform_search.as ... 1&order2=1
Succes met de zoektocht!



Ok Blue,
Dat is duidelijk. Ik ben ook niet heel erg kapot van Megabike. Maar deze keer stond er wel een aardige verkoper met veel passie voor het fietsen. Maargoed, dat zegt natuurlijk ook niet alles. Mijn Koga komt ook bij een wat meer gespecialiseerde zaak maargoed.
Niet echt positief dus over de Univega. Hmm, ok. Ik kan me wel vinden in je standpunten overigens. Stevens, Cube etc hebben fietsen voor hetzelfde geld, alleen (waarschijnlijk) beter.

Nog meer mensen met een mening hierover? Gebruikerservaringen?

Bedankt

colnagog
Forum-lid
Berichten: 939
Lid geworden op: 09 mar 2005 17:21

colnagog 25 feb 2008 20:25

Univega is in Duitsland een bekend merk. Fietsen zijn van goede kwaliteit en vergelijkbaar met andere duitse aanbieders. Kijk maar eens op www.univega.com
Test oordeel op Road Bike is sehr gut! Dus ongeacht de aanbieder in Nederland denk ik dat het met de kwaliteit gewoon goed zit!
Wie het laatst lacht is traag van begrip.......

sharkman113
Forum-lid HC
Berichten: 5374
Lid geworden op: 18 okt 2007 22:15

sharkman113 25 feb 2008 21:30

Met die fiets koop je helemaal niets verkeerds mee. Afwerking van Univega (de topmodellen dan) is van de duitse verzendhuizen verreweg het beste (perfect lakwerk zonder foutjes of stofjes in de toplaag) en vaak een heel stuk beter dan die van een aantal "gerennomeerde" topmerken. Overigens komen de duurdere frames van topkey en maken ze gebruik van de techniek van een aantal andere merken van die producent. Dus gaat het je om status: laten staan, koop je een fiets om op te fietsen dan zou je dit merk kunnen overwegen.

dstentler

dstentler 26 feb 2008 22:32

Bedankt voor de reacties!
Ze worden meegenomen in de beoordeling. Wanneer er een keuze is gemaakt horen jullie dat zeker!

Oja Sharksman bedankt voor je PM. Ik ga hem nu beantwoorden :D
Heb ook nog een andere vraag voor je namelijk haha!

Plaats reactie