Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

iemand al de Garmin edge 705??

rene1
Forum-lid
Berichten: 2101
Lid geworden op: 12 sep 2005 01:11

rene1 22 feb 2010 10:10

Dit heeft er zeker mee te maken. Maar wanneer je de Edge opstart de beginhoogte nogal eens niet juist is/kan verschillen. Hij begint vaak 40 meter te hoog.
Sommigen laten hem voor de tocht een half uur aan staan, maar eigenlijk is dit een beetje te gek voor woorden dat het nodig is.

wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 9734
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

wasbeer2006 22 feb 2010 14:42

De hoogte afwijking (bij mij) is niet groot

Ik heb in italie al drie maal dezelfde rit gereden in 2007 met een polar 725i. In 2009 2x met een 705

HM polar - 2978
705 1e keer- 2930
705 2e keer -3001 (met zeer wisselende omstandigheden, dal op 800m 32 graden zon top gavia 2650m 8 graden en bewolkt).

Naar mijn mening niet heel veel verschil. ook de bordje langs de weg met HM kloppen vaak redelijk, het mag een 10 of 20 meter schelen maar meer ook niet.

Ps.
Ik zou er ook zo weer een kopen. Er zit alles in wat een ander dure meter ook heeft. Hartslag meter is top en stoort nooit. plus de mogelijkheid met navigatie. Voor de racefiets de citynavigator en je bent klaar.

fietspret
Forum-lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 26 mei 2009 11:29

fietspret 26 feb 2010 17:47

Nu een paar weken in het bezit van de Edge 705. Met een forum-topic die 143 pagina's groot is (ik heb 'm helemaal doorgelezen....) en de goed gebundelde informatie over de edge op http://frank.kinlan.co.uk/?page_id=1212 ben ik aan de slag gegaan. Even wat ervaring om te delen:
- Ik gebruik momenteel voor de kaarten Open Streep Map (OSM), wordt uitgebreid besproken in dit topic inclusief handleiding. Werkt uitstekend. Ik heb zo'n beetje heel west en centraal Europa op de SD Card van m'n edge staan. Detail is meer dan toereikend.
- Ik rijd uitsluitend courses (koersen). Om courses te kunnen rijden moet op de Garmin in het mapje garmin wel een map courses worden aangemaakt. Leuk is dat je met courses ook de virtuele partner kan inschakelen. Die heeft me al regelmatig vernederd, maar het is wel een extra stimulans om een tandje bij te schakelen en niet in te zakken.
- Voor het plannen van mijn ritten werk ik met http://www.bikeroutetoaster.com/. Werkt zeer eenvoudig. Vergeet niet even een user account aan te maken, dan kan je courses opslaan en daarna downloaden naar de edge.
- Nog geen ervaring met de cadansmeter. Momenteel rijd ik nog op de MTB, de cadansmeter zit op m'n racefiets. Ik hoop snel op beter weer (droge wegen) om te trainen met de cadans- en hartslagmeter.
- Voor de rest, veel lezen op internet en gewoon aan de slag gaan ermee. Prima apparaat zover.
Red Bull Carbon SL-3000 2010, Cube Reaction XT 2006

ritchy
Forum-lid
Berichten: 62
Lid geworden op: 21 jul 2009 19:27

ritchy 26 feb 2010 18:57

In aanvulling op het bovenstaande: ik heb al wel een een paar keer met de cadansmeter gefietst, tot op heden geen enkel probleem mee gehad. Ik vind dat soort gegevens altijd prettig om te weten tijdens het fietsen.
Nicht loelen, radfahren!

Gebruikersavatar
tornadotom
Forum-lid
Berichten: 728
Lid geworden op: 11 nov 2007 16:39

Gebruikersavatar tornadotom 28 feb 2010 19:20

Ik heb in mijn 605 de kaart CN Europe gestopt... Wanneer ga ik de gedetailleerde kaart zien? Of werkt hij niet bij een reeds opgeslagen rit?
Vertrouwen is goed, controle is beter.

whocares
Forum-lid
Berichten: 2889
Lid geworden op: 25 feb 2005 19:28

whocares 01 mar 2010 07:12

[quote="Tornado Tom"]Ik heb in mijn 605 de kaart CN Europe gestopt... Wanneer ga ik de gedetailleerde kaart zien? Of werkt hij niet bij een reeds opgeslagen rit?[/quote]


Als je bij Instellingen >> Kaart >> het vakje CN aanvinkt.
It ain\'t what you do , it\'s the way that you do it.

hans_73
Forum-lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 27 feb 2006 20:59
Locatie: Renswoude

hans_73 01 mar 2010 11:53

Hoe goed navigeert de 705 in de auto wil er mee naar Noord Spanje.

Gebruikersavatar
stephan68
Forum-lid
Berichten: 1483
Lid geworden op: 12 jun 2008 22:36

Gebruikersavatar stephan68 01 mar 2010 12:40

Vraagje:

Wil een rit dowloaden waarbij ik kan kiezen uit gpx-, kml- en/of tcx-bestand.
Welke kan ik het beste nemen en wat is/zijn het/de voordeel/voordelen van de ene
ten opzichte van de andere.

henkv
Forum-lid
Berichten: 1384
Lid geworden op: 27 dec 2006 19:15
Locatie: Annecy (FR)
Contact

henkv 01 mar 2010 12:46

Hans, als je dat adres in spanje in NL inprogrammeerd op de garmin in de hoop dat hij je ernaar toe leidt: vergeet het maar. Je kunt hoogstens de route vooraf vastleggen en de lijn volgen. Dit is geen auto-router. Vanaf 80 km onstaan er memory problemen als je je wilt laten routeren. Dit naast het feit dat hij veel te langzaam herberekend als je een afslag mist.

Koop bij de aldi 'n autonavigator incl kaarten voor zo weinig dat je er bij garmin nog niet eens de kaarten voor kan kopen.

Dit is geen basch van de garmin 705 maar voor in de auto als auto-navigator is hij ongeschikt.

Mijn trainingen op bikeplanner.com

hans_73
Forum-lid
Berichten: 119
Lid geworden op: 27 feb 2006 20:59
Locatie: Renswoude

hans_73 01 mar 2010 12:53

ok, super henkv.

Was er al bang voor.

baron062
Forum-lid
Berichten: 1103
Lid geworden op: 25 nov 2004 10:37

baron062 01 mar 2010 13:09

[quote="HenkV"]Hans, als je dat adres in spanje in NL inprogrammeerd op de garmin in de hoop dat hij je ernaar toe leidt: vergeet het maar. Je kunt hoogstens de route vooraf vastleggen en de lijn volgen. Dit is geen auto-router. Vanaf 80 km onstaan er memory problemen als je je wilt laten routeren. Dit naast het feit dat hij veel te langzaam herberekend als je een afslag mist.

Koop bij de aldi 'n autonavigator incl kaarten voor zo weinig dat je er bij garmin nog niet eens de kaarten voor kan kopen.

Dit is geen basch van de garmin 705 maar voor in de auto als auto-navigator is hij ongeschikt.

[/quote]

Naar Berlijn ging het nochtans heel aardig, en ik rij er zelf heel nederland mee door, dus om te zeggen dat het niet gaat? Het is alleen niet de handigste oplossing vor in de auto, maar ik gebruik de navigatie in de auto niet zoveel dat dit de aanschaf van een Tomtom rechtvaardigt. Voor het incidentele werk is de Edge mij goed genoeg, en is ie naar mijn idee net zo accuraat als een andere autonavigatie. Wellicht een instellingen/kaart probleempje bij HenkV?

henkv
Forum-lid
Berichten: 1384
Lid geworden op: 27 dec 2006 19:15
Locatie: Annecy (FR)
Contact

henkv 01 mar 2010 13:44

baron, komt wellicht dat ik niet met de fiets op snelweg mag! Ik ben absoluut niet in staat om van Annecy naar Lyon te rijden (140km) genavigeerd door de garmin ( dus zonder snelweg). Na 15 minuten rekenen zegt hij 'niet genoeg geheugen'
Mijn trainingen op bikeplanner.com

Plaats reactie