Het forum over de technische onderwerpen, het onderhoud, afstellen en reparaties.

deraileurkabel als remkabel

skimons
Forum-lid
Berichten: 2430
Lid geworden op: 08 apr 2004 16:47
Locatie: Nijmegen

skimons 03 feb 2009 13:06

je kunt ook met een dremel de diameter van het tonnetje kleiner maken. is wel een geduldwerkje denk ik

Gebruikersavatar
arepol
Forum-lid
Berichten: 1467
Lid geworden op: 17 jun 2008 14:07
Locatie: Eindhoven
Contact

Gebruikersavatar arepol 03 feb 2009 13:09

ik heb ook ooit zoiets moeten doen en het bijwerken van zo'n tonnetje lukte aardig met een tangetje en een tafelslijpmachine:
Afbeelding

arjenkv
Forum-lid
Berichten: 96
Lid geworden op: 16 sep 2006 16:29

arjenkv 03 feb 2009 14:02

Even de kabelbak erbij gepakt.
Campa remkabel (C) op het tonnetje: Afbeelding
Het dunne stuk is dunner dan dat het tonnetje van een derailleurkabel. Het dikke uiteinde is een stuk dikker. Ik heb geen schuifmaat en geen shimano remkabel, dus kan het helaas niet kwantitatiever maken.
Campagnolo derailleurkabel heeft een flink dunner tonnetje dan dat van shimano derailleurkabel, zou niet weten of je dat 1 op 1 voor remkabel mag doortrekken.
Ik woon trouwens ook in Enschede, dus als je er slapeloze nachten van hebt mag je het wel even proberen met mijn binnenkabels, stuur maar een PB dan.

fdegrove
Forum-lid
Berichten: 2993
Lid geworden op: 09 mar 2005 23:33

fdegrove 03 feb 2009 14:33

Hoi,

Het lijkt me of je een en ander aan het verwarren bent.
De bedoeling is ipv Shimano remkabel Campa remkabel te proberen.
Het dunne cylindertje van Campa remkabel is hoedanook dunner dan dat van Shimano compatibele remkabels.

Derailleurkabels van Campa hebben enkel een cylindervormig kopje en gebruik je beter niet als remkabel.
Ik vrees zelfs dat je die in een Ergo Power shifter gewoon muurvast in de kabeldoorvoer trekt als je een paar keer stevig mee gaat remmen.

Ciao, ;)
Snobisme is een dure hobby...

lior63
Forum-lid
Berichten: 2065
Lid geworden op: 01 jan 2008 18:01

lior63 04 feb 2009 07:43

Arjen had gelijk,
een Campa-kabel viel er keurig in.

Bedankt.

rikkert
Forum-lid
Berichten: 2848
Lid geworden op: 29 aug 2007 21:58
Locatie: N-H

rikkert 04 feb 2009 21:50

Heb ook pas een probleempje gehad met een niet passend tonnetje. Ik wilde namelijk tijdritremmetjes monteren en daar paste de oude remkabel qua tonnetje niet in. Mijn FM had voor een paar euro een remkabel (volgens voor ATB of weet ik wat) die prima paste. Dus effe de collectie door bij de FM kan lonen.
Time flies like an arrow; fruit flies like a banana.

Plaats reactie