Wat gaat of heeft de fietsforum renner gegeten vandaag.
-
Patrick VB
- Forum-lid
- Berichten: 958
- Lid geworden op: 08 feb 2024 21:03
- Locatie: Oilsjt (Aalst)/Rendeux
Voor vanavond stukje gebraad van everzwijn op 't menu, vergezeld van wat bitter en zoet.
- CampaYolo
- Forum-lid
- Berichten: 1318
- Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
- Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust
Oeh, everzwijn. Ik ben jaloers.Patrick VB schreef: ↑01 nov 2025 16:23 Voor vanavond stukje gebraad van everzwijn op 't menu, vergezeld van wat bitter en zoet.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.
Vanavond gewoon iets simpel, een baguette traditionnel (bakkerij "le fournil de Sébastien") met ossenworst en een pikant sausje erop. 
Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless
- daniel1975
- Forum-lid HC
- Berichten: 43464
- Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14
Bizar hoe dan everzwijn in mijn hoofd altijd deze associatie oproeptPatrick VB schreef: ↑01 nov 2025 16:23 Voor vanavond stukje gebraad van everzwijn op 't menu, vergezeld van wat bitter en zoet.

Als ze mij missen, dan ben ik…….FIETSEN!
-
Dubbeldekker
- Forum-lid
- Berichten: 2406
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Adversity is the Catalyst of Change
Net als ontbijt een paar volkoren pannenkoeken gebakken.
Lekker besmeerd met Doce de Abobora con nozes.
Knappe cappuccino erbij.
Fijne dag!
Lekker besmeerd met Doce de Abobora con nozes.
Knappe cappuccino erbij.
Fijne dag!
Heb net een enorme pan Rendang opgezet................dat ruikt zo goed..............
-
Dubbeldekker
- Forum-lid
- Berichten: 2406
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Ik had eigenlijk hetzelfde idee gisteren. Maar toen ik bij de Turkse slager kwam hadden ze prachtig lamsstoofvlees in de aanbieding. Dus daar maar een kilo van gekocht.
Bij wijze van experiment heb ik er wat mooie stukjes uitgehaald en in een mengsel van bakpoeder en limoensap laten marineren (om het extra mals te maken) en daarna gekruid.
Die stukken zijn aan een spies geregen en boven een restje houtskool geroosterd. Geweldig resultaat: heerlijk mals vlees wat door het druipende vet op de gloeiende kooltjes een heerlijke geur en smaak heeft gekregen.
Geserveerd met een yoghurt vermengd met munt, oregano en geraspte ui. Echt een aanrader.
Het overige lamsvlees is een stoofpotje geworden met Turkse paprika, tomaat, rode ui, knoflook en diverse oosterse kruiden.
Afgemaakt met een dikke lepel yoghurt en een blikje kikkererwten.
Ook een groot succes!
Daarbij een mooie pilav, verse salade met feta en dille en wat lekkere bijgerechten van knapperige groenten in olijfolie.
Een koninklijke maaltijd
Bij wijze van experiment heb ik er wat mooie stukjes uitgehaald en in een mengsel van bakpoeder en limoensap laten marineren (om het extra mals te maken) en daarna gekruid.
Die stukken zijn aan een spies geregen en boven een restje houtskool geroosterd. Geweldig resultaat: heerlijk mals vlees wat door het druipende vet op de gloeiende kooltjes een heerlijke geur en smaak heeft gekregen.
Geserveerd met een yoghurt vermengd met munt, oregano en geraspte ui. Echt een aanrader.
Het overige lamsvlees is een stoofpotje geworden met Turkse paprika, tomaat, rode ui, knoflook en diverse oosterse kruiden.
Afgemaakt met een dikke lepel yoghurt en een blikje kikkererwten.
Ook een groot succes!
Daarbij een mooie pilav, verse salade met feta en dille en wat lekkere bijgerechten van knapperige groenten in olijfolie.
Een koninklijke maaltijd
Adversity is the Catalyst of Change
