Voor fietsgerelateerde topics die niet in een andere categorie passen.
-
scottpch64
- Forum-lid
- Berichten: 683
- Lid geworden op: 29 apr 2019 14:00
scottpch64
15 dec 2024 07:12
Vroegah toen ik nog thuis woonde kreeg ik 's middags wel eens lever, in de pan gebakken met uien. Heerlijk soppen met boterham in de jus en lekker die lever weghappen...
Is wel erg lang geleden, mijn vrouw vind het verschrikkelijk en gaat dat dus ook niet maken!

-
Orlok
- Forum-lid HC
- Berichten: 6269
- Lid geworden op: 01 dec 2012 12:18
- Locatie: Almere
Orlok
15 dec 2024 18:03
De afgelopen week dus "Lapin chasseur au vin rouge", daarna in de week een "Boeuf Bourguignon" en vandaag dus "Choucroute maison". Omdat van deze gerechten op een dag niet alles kunnen worden gegeten - wij zijn met zijn tweeën - blijven er dus porties ingevroren over die deze week zullen worden opgewarmd. Volgende week zal de kalkoen voor Kerst worden besteld.

Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless
-
CampaYolo
- Forum-lid
- Berichten: 785
- Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
- Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust
CampaYolo
04 jan 2025 11:41
Omdat ik gisteren in Yerseke een wielsetje op ben gaan halen heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat lokale lekkernijen mee te nemen.
Naturel, met soja en gegratineerd. Kreuses en platte. Een mooie schaal met oesters en een flesje Cremant de Bourgogne.
Om de maag goed te vullen daarna een ordinair pannetje mossels.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.
-
Dubbeldekker
- Forum-lid
- Berichten: 771
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Dubbeldekker
04 jan 2025 15:31
Dan ben je vermoedelijk bij de oester proeverij in Yerseke geweest ?
Heerlijke plek dat

er zijn er meerdere in die hoek maar ik vind Oesterij Dhoogte de mooiste
Adversity is the Catalyst of Change
-
CampaYolo
- Forum-lid
- Berichten: 785
- Lid geworden op: 01 sep 2020 18:54
- Locatie: Daar waar Brabant Zeeland kust
CampaYolo
04 jan 2025 15:36
Dubbeldekker schreef: ↑04 jan 2025 15:31
Dan ben je vermoedelijk bij de oester proeverij in Yerseke geweest ?
Heerlijke plek dat

er zijn er meerdere in die hoek maar ik vind Oesterij Dhoogte de mooiste
Klopt, je kan daar ook leuk zitten. Alle plekjes aan de dijk zijn eigenlijk wel prima. Bij Pekaar heb ik ook al eens heerlijk gezeten.
Er was wel een flinke wachtrij van Belgen en andere badgasten. Misschien moet ik toch eens doorrijden naar het industrie terrein.
Vroeger, toen de remblokjes van rubber waren en de velgen van staal.
-
Orlok
- Forum-lid HC
- Berichten: 6269
- Lid geworden op: 01 dec 2012 12:18
- Locatie: Almere
Orlok
05 jan 2025 19:14
Na alle lekkernij met de kalkoen bij Kerst, de olliebollen bij Nieuwjaar vandaag een "Gigot d'Agneau au four" met "Flageolets (peulvrucht geweekt dus geen blik)" vooraf gegaan door een wildpaté, afgesloten met een blauwschimmelkaas alles te samen met een heerlijke fles "Fleury".

Er komt een moment dat je wind mee hebt. Pinarello F10 - Ultegra 8050 Di2 - Carbonspeed C50 Tubeless
-
1094
- Forum-lid
- Berichten: 2307
- Lid geworden op: 07 feb 2015 16:59
1094
12 jan 2025 21:32
Dit weekend eens een brood zelf gebakken. Erg tevreden met het resultaat. Gewoon simpel volkorenbrood gemaakt in een emaille pan. Beviel erg goed en iedereen vond het lekker.
Moet wel even een beter broodmes hebben
-
Ernie C.
- Forum-lid HC
- Berichten: 17233
- Lid geworden op: 18 jun 2012 15:43
Ernie C.
12 jan 2025 21:50
Dat is inderdaad lekker. Ik bak altijd zelf, gewoon met meel, water, klontje boter, snufje zout en droge gist. Wel in de broodbakmachine zodat het elke ochtend vers is en lekker ruikt in de keuken.
Als je een beetje weet waar je meel kunt scoren (een aardige bakker helpt heel veel), is het ook nog eens goedkoop. Ex. afschrijving van de broodbakmachine zit ik nu op ca. 70 cent voor een brood van 900 gram.
Campagnolo Ultra Dork
-
Dubbeldekker
- Forum-lid
- Berichten: 771
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Dubbeldekker
12 jan 2025 23:10
Da’s wel heel goedkoop hoor! Reken je daar ook de energie voor het bakken in mee? Of bak je er meerdere per sessie?
Adversity is the Catalyst of Change
-
Jans
- Forum-lid HC
- Berichten: 9058
- Lid geworden op: 08 feb 2015 15:19
- Locatie: Crestet
Jans
12 jan 2025 23:20
Wij zijn veel meer per zelf gebakken brood kwijt, maar wel.heel lekker.
-
Dubbeldekker
- Forum-lid
- Berichten: 771
- Lid geworden op: 16 jul 2024 14:54
Dubbeldekker
12 jan 2025 23:52
Waarom zou je in Frankrijk je eigen brood bakken als je voor €0,45 een heerlijke baguette koopt ?!
Bij een echte bakker he! Niet de Lidl’s, Aldi’s èn Intermarché’s die hun prefabricage, ter plekke afgebakken broden al voor €0,34 aanbieden.
Adversity is the Catalyst of Change