Geef hier je mening over wat je van het magazine vindt.

Misplaatste reclame voor gokken in magazine feb ‘23

RobertvD
Forum-lid
Berichten: 334
Lid geworden op: 03 dec 2019 15:23

RobertvD 31 jan 2023 08:26

Even voor de duidelijkheid, deze Casino is een supermarkt, geen goktent.....

Afbeelding

Gebruikersavatar
ophetkantje
Forum-lid
Berichten: 2198
Lid geworden op: 06 jan 2011 09:05

Gebruikersavatar ophetkantje 31 jan 2023 08:43

vincent75 schreef: 31 jan 2023 07:12 Ik gok er op dat de ploeg wel blijft bestaan ;)
En doe je dat dan bij Bingoal of bij Unibet? ;)
Ach, ik zeg ook maar wat

Veenstrafiets
Forum-lid
Berichten: 28
Lid geworden op: 29 okt 2016 14:16
Locatie: Utrecht

Veenstrafiets 31 jan 2023 19:20

Hallo Edwin,

Allereerst dank voor je heldere en duidelijke reactie. Ik voel mij serieus genomen doordat je zo uitgebreid de ruimte neemt om te reageren. Dat waardeer ik.

Ik heb mijn kritiek wat te scherp aangezet. Jij geeft aan dat er zeker geen sprake is van sponsored content. En als dat wel zo zou zijn, dat dit dan ook duidelijk voor de lezer vermeld zou staan. Als jij dit zegt, dan neem ik dat ook aan. Dus ik ben hier te stellig geweest en zal het terugnemen. De how to opmerking komt door de zin in de intro: wedden op wielrennen, hoe werkt dat? (…). En de marketingdirecteur die uitlegt waar je allemaal op kunt gokken. Dat is misschien niet letterlijk een tutorial hoe je kan gokken, maar het geeft wel een idee waarop je kan gokken binnen de koers.

Maar dat is niet het punt waar het mij om gaat. Het artikel normaliseert gokken door het zo eenzijdig te belichten. Gokken begint altijd klein en onschuldig totdat dit het niet meer is. Ik vind het stuk van Fiets op dit punt echt een misser. Nergens is iets te lezen over de gevaren van gokken. Hoeveel mensen gaan door dit artikel gokken? En hoeveel raken hierdoor gokverslaafd? Niet te zeggen natuurlijk. En ook niet de verantwoordelijkheid van Fiets. In tegendeel, ieder individu is dat voor zichzelf. Maar ik vind dat je het iets te makkelijk van je af schuift door naar de overheid te wijzen. Ik vind het niet de rol van Fiets om op deze manier over iets verslavends als gokken te schrijven gezien alle maatschappelijke problemen die eruit voortkomen. Zie ook wat i-mac schrijft. De vergelijking met doping is ook wat gek. Je kan best over doping schrijven zonder de producent van EPO of de lokale dokter Fuentes aan het woord laten om te vertellen hoe je kan voorkomen dat je gepakt wordt of bij welke type wedstrijden het gebruik van epo geen probleem is. In mijn optiek is dat niet anders dan de marketing directeur in het artikel die alle ruimte krijgt om over zijn product te praten.

Ik lees graag Fiets en dat geldt ook voor deze editie. Het artikel over de windtunnel van Bioracer in het bijzonder was erg goed geschreven en zeer informatief en het type content dat ik verwacht te lezen in een fietsmagazine.
Wegdromen op de fiets is heerlijk.

wasbeer2006
Forum-lid HC
Berichten: 12460
Lid geworden op: 14 feb 2008 13:47

wasbeer2006 31 jan 2023 19:44

Ik vind vooral de overheid hypocriet. Die adverteren wel gewoon met gokken, raar dat dat wel mag.
Verdienen als een malle aan gokken en zeggen vervolgens dat de gokverslaving geld kost, ja ongeveer 1% van wat het oplevert........

Dan vind ik een artikel in een fietsblad nou niet echt een punt.

Plaats reactie