Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Welke IQ apps heb jij op je Garmin

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 31685
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 10 jun 2022 19:24

Hier lukt het ook niet, ik zie geen kaart :-(
Bijlagen
FD661441-FEA3-42AF-8EEC-3B9C0EB86144.jpeg
People listen to reply, not to understand

Gebruikersavatar
i-mac
Forum-lid
Berichten: 3586
Lid geworden op: 25 nov 2012 14:03
Locatie: Brugge

Gebruikersavatar i-mac 10 jun 2022 19:57

Selecteer de kaart, en dan 1 rij toevoegen. Daar kies je dan iq en vervolgens mapdashboard
If eternity should fail ....

Gebruikersavatar
daniel1975
Forum-lid HC
Berichten: 31685
Lid geworden op: 11 nov 2004 14:14

Gebruikersavatar daniel1975 10 jun 2022 20:13

Dat lukt! Alleen dan nog de data velden aanpassen…

Edit: laat maar, via connect app geregeld!
People listen to reply, not to understand

Ramon73
Forum-lid
Berichten: 1348
Lid geworden op: 28 aug 2017 09:31

Ramon73 11 jun 2022 10:56

MarkVeenstra schreef: 10 jun 2022 13:47
Wat zegt sprongvermogen/reserve dan feitelijk? En de algehele reserve.
Is het een soort omgekeerd TSS? Zo van met jouw conditie heb je ongeveer voor 300 TSS in je lijf.,. en we meten het verbruik?

Anders gezegd, wat doe je met de informatie, pas je je snelheid aan als de reserve te snel zakt bijv?
Sprongvermogen reserve is aan indicatie hoe hard je tekeer gaat/bent gegaan in een sprint/klim, de delen met hoog vermogen. Helpt met verdelen van je energie en of je een volgende uitdaging weer op volle sterkte kunt pakken.

De totale energie reserve geeft aan hoeveel brandstof er nog in de tank zit. Als je halverwege nog 80% reserve hebt kun je de rest in hoger tempo rijden, of de rit verlengen.
Dogma F

meuk
Forum-lid
Berichten: 868
Lid geworden op: 06 sep 2010 14:58

meuk 11 jun 2022 10:58

daniel1975 schreef: 10 jun 2022 19:24 Hier lukt het ook niet, ik zie geen kaart :-(
Ah, ik zat ook al te zoeken (maar stond wss in de manual die ik nog niet had gelezen)

NuitKor
Forum-lid
Berichten: 3714
Lid geworden op: 25 aug 2011 11:53

NuitKor 11 jun 2022 19:35

Ramon73 schreef: 11 jun 2022 10:56
MarkVeenstra schreef: 10 jun 2022 13:47
Wat zegt sprongvermogen/reserve dan feitelijk? En de algehele reserve.
Is het een soort omgekeerd TSS? Zo van met jouw conditie heb je ongeveer voor 300 TSS in je lijf.,. en we meten het verbruik?

Anders gezegd, wat doe je met de informatie, pas je je snelheid aan als de reserve te snel zakt bijv?
Sprongvermogen reserve is aan indicatie hoe hard je tekeer gaat/bent gegaan in een sprint/klim, de delen met hoog vermogen. Helpt met verdelen van je energie en of je een volgende uitdaging weer op volle sterkte kunt pakken.

De totale energie reserve geeft aan hoeveel brandstof er nog in de tank zit. Als je halverwege nog 80% reserve hebt kun je de rest in hoger tempo rijden, of de rit verlengen.
Is dit ook mogelijk met een IQ app?

Gebruikersavatar
MarkVeenstra
Forum-lid HC
Berichten: 5589
Lid geworden op: 13 jun 2013 15:05
Locatie: Delft

Gebruikersavatar MarkVeenstra 11 jun 2022 21:14

Ramon73 schreef: 11 jun 2022 10:56
MarkVeenstra schreef: 10 jun 2022 13:47
Wat zegt sprongvermogen/reserve dan feitelijk? En de algehele reserve.
Is het een soort omgekeerd TSS? Zo van met jouw conditie heb je ongeveer voor 300 TSS in je lijf.,. en we meten het verbruik?

Anders gezegd, wat doe je met de informatie, pas je je snelheid aan als de reserve te snel zakt bijv?
Sprongvermogen reserve is aan indicatie hoe hard je tekeer gaat/bent gegaan in een sprint/klim, de delen met hoog vermogen. Helpt met verdelen van je energie en of je een volgende uitdaging weer op volle sterkte kunt pakken.

De totale energie reserve geeft aan hoeveel brandstof er nog in de tank zit. Als je halverwege nog 80% reserve hebt kun je de rest in hoger tempo rijden, of de rit verlengen.
Helder.
Hangt beetje van je rit af wat je er mee doet dus. Amstel Gold met 20 hellingen, kan zo'n sprongreserve wel wat zeggen.
Uiteindelijk zijn het beiden variabelen gerelateerd aan de TSS, en aan het vermogen dat je trapt over een bepaalde tijdsduur.

Denk dat 't wel geinige statistieken zijn
WIND allrounder custom build 2015
Canyon Ultimate AL 2013

Ramon73
Forum-lid
Berichten: 1348
Lid geworden op: 28 aug 2017 09:31

Ramon73 12 jun 2022 15:12

NuitKor schreef: 11 jun 2022 19:35
Is dit ook mogelijk met een IQ app?
Nee, is iets dat in de Garmin software gebakken zit. Althans, volgens het Garmin forum.
Dogma F

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2482
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 13 jun 2022 10:12

Nadeel van een IQ app als bijvoorbeeld MapDashBoard vind ik dat je de datavelden niet per Activiteitenprofiel kan instellen. In heuvels en bergen zou ik andere velden willen zien dan bij een rit op het vlakke.

Gebruikersavatar
dickw
Forum-lid
Berichten: 691
Lid geworden op: 18 mar 2010 13:48

Gebruikersavatar dickw 13 jun 2022 10:20

Eens. Zat er ook net mee te spelen.
Gelukkig heb je van MapDashBoard een paar varianten, dus kun je een paar verschillende gebruiken.

Gebruikersavatar
Joseba
Forum-lid
Berichten: 2482
Lid geworden op: 19 jan 2007 21:19

Gebruikersavatar Joseba 13 jun 2022 10:51

Dat is inderdaad nog een optie, dank. Is er overigens een app die de twee datavelden in ClimbPro kan omtoveren naar vier of zes velden?

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 25683
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 13 jun 2022 11:19

Die ontwikkelaar is heel benaderbaar (is een Nederlander). Als je hem even een bericht stuurt, helpt hij je wel.

Plaats reactie