Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Wahoo ELEMNT Roam

Gerwin89
Forum-lid
Berichten: 289
Lid geworden op: 14 mar 2019 14:22

Gerwin89 23 mei 2022 10:11

Ik ben een tijdje geleden overgestapt van de bolt naar de roam.
Toen was ik dus al mijn instellingen in de app kwijt.
Ik heb een snelheid sensor en power meter (icl cadans).

Wat is nu het verschil tussen nullen meerekenen in gemiddelde, en nullen meerekenen in gemiddeld?
Volgens mij is de 1ste de snelheids sensor, maar wat is dan de 2de?
Als ik die 1ste uit zet, dan is mijn gemiddelde snelheid op de wahoo hoger als strava.
Maar werkt die 2de zo dan ook voor het vermogen??


Afbeelding
Laatst gewijzigd door Gerwin89 op 24 mei 2022 08:35, 1 keer totaal gewijzigd.

Gerwin89
Forum-lid
Berichten: 289
Lid geworden op: 14 mar 2019 14:22

Gerwin89 24 mei 2022 08:35

Niemand?

Gebruikersavatar
raven14
Forum-lid
Berichten: 2611
Lid geworden op: 13 dec 2013 18:25

Gebruikersavatar raven14 24 mei 2022 08:43

Het eerste is cadans, het tweede is vermogen, althans in mijn app (Bolt V2 maar ik neem aan dat dat niet anders is voor een Roam). En ik heb hem net omgekeerd ingesteld (vs wat jij hier toont)

Snelheidsinstellingen kan je elders in de app maken (auto pause).
Afbeelding

Gerwin89
Forum-lid
Berichten: 289
Lid geworden op: 14 mar 2019 14:22

Gerwin89 24 mei 2022 10:07

Hmm okay, ik had ze eerst allebei uitstaan en toen klopte mijn snelheid met strava niet.
Toen heb ik die bovenste als proef aangezet en toen klopte strava wel, vandaar dat ik het zo beredeneerde...
Is zoiets nergens te vinden??
Wazige benaming, en meer staat er niet bij.

Gebruikersavatar
raven14
Forum-lid
Berichten: 2611
Lid geworden op: 13 dec 2013 18:25

Gebruikersavatar raven14 24 mei 2022 10:17

Ik heb hem op Engels als taal staan...
Screenshot 2022-05-24 at 10.16.01.png

Nederlands zal geen prio hebben voor Wahoo ;)
Afbeelding

Gerwin89
Forum-lid
Berichten: 289
Lid geworden op: 14 mar 2019 14:22

Gerwin89 24 mei 2022 12:35

Aah top, dankjewel!
Dat is een stuk duidelijker ja haha.
Vanavond even op Engels zetten.

dbo
Forum-lid
Berichten: 90
Lid geworden op: 04 mei 2010 18:15

dbo 26 mei 2022 21:24

Na de laatste update werkt bij mij de Elmnt Companion App voor IOS niet meer. Hij crashed na 10-20 seconden. Heb de app al een keer volledig verwijderd en opnieuw geïnstalleerd maar dat was niet de oplossing. Zijn er meer met hetzelfde probleem en weet iemand mss een oplossing hiervoor?

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 25486
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 27 mei 2022 07:47

Gerwin89 schreef: 24 mei 2022 12:35 Aah top, dankjewel!
Dat is een stuk duidelijker ja haha.
Vanavond even op Engels zetten.
Bij iOS kan je de Wahoo app alleen op Engels zetten door de telefoon op Engels te zetten.

Zet je de Wahoo op Engels, zal deze weer teruggezet worden naar de taal van de companion app zodra de 2 connectie maken.

Gerwin89
Forum-lid
Berichten: 289
Lid geworden op: 14 mar 2019 14:22

Gerwin89 27 mei 2022 11:51

Telefoon op Engels zetten is de oplossing.

Gerwin89
Forum-lid
Berichten: 289
Lid geworden op: 14 mar 2019 14:22

Gerwin89 07 jun 2022 15:14

Ik heb nu al een paar keer gehad, dat als ik hem op 100 meter heb staan en dan uitzoom (naar bv 1 km) dat de kaart dan wazig wordt en krijg hem ook niet meer goed dan.
Dan blijft er laden in het klein in beeld staan en op dn duur is de hele kaart weg en ligt er alleen nog maar een spoor...
Ik moet dan de wahoo uit en aan zetten, maar dan ben ik dus een paar kilometer van de rit kwijt.
Meer mensen die dit hebben?
Bij de bolt had ik dat nooit.....

pimbel
Forum-lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 nov 2012 20:20

pimbel 07 jun 2022 19:56

havana schreef: 27 mei 2022 07:47
Gerwin89 schreef: 24 mei 2022 12:35 Aah top, dankjewel!
Dat is een stuk duidelijker ja haha.
Vanavond even op Engels zetten.
Bij iOS kan je de Wahoo app alleen op Engels zetten door de telefoon op Engels te zetten.

Zet je de Wahoo op Engels, zal deze weer teruggezet worden naar de taal van de companion app zodra de 2 connectie maken.
Dat is niet helemaal waar, je kunt in IOS instellingen een andere taal voor de app zelf kiezen( mits die extra taal is geïnstalleerd)
CF883C4F-D986-4AEF-B6D3-3CC4B0C3F1CA.png

rien91
Forum-lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 06 mei 2014 13:35

rien91 08 jun 2022 08:07

Gerwin89 schreef: 07 jun 2022 15:14 Ik heb nu al een paar keer gehad, dat als ik hem op 100 meter heb staan en dan uitzoom (naar bv 1 km) dat de kaart dan wazig wordt en krijg hem ook niet meer goed dan.
Dan blijft er laden in het klein in beeld staan en op dn duur is de hele kaart weg en ligt er alleen nog maar een spoor...
Ik moet dan de wahoo uit en aan zetten, maar dan ben ik dus een paar kilometer van de rit kwijt.
Meer mensen die dit hebben?
Bij de bolt had ik dat nooit.....
Ik heb dit met de bolt ook een heel aantal keer gehad de laatste tijd, heel frustrerend. Met de laatste update tot nu toe niet meer meegemaakt!

Plaats reactie