Alles over vakanties op én met de fiets

Alternatieve toertochten

DavidvLogchem
Forum-lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2020 13:29

DavidvLogchem 12 sep 2020 13:40

Hoi allemaal!

Gisteren kwam ik via Bicycling dit evenement op het spoor: http://truegrit.cc/alleycat/. Supervet, maar wel bedoeld voor de Gravelbike. Nu waag ik mij met mn racefiets (28mm) ook wel eens aan de schelpenpaden, maar evenementen bedoeld voor Gravelbikes wil ik toch eigenlijk niet aan beginnen.

Dit soort initiatieven, in dit geval waarbij je opdrachten krijgt waaruit duidelijk wordt hoe de route eruit ziet, zie ik wel vaker voorbij komen, maar helaas allemaal voor Gravelbikes. Zijn mensen bekend met zulk soort initiatieven ook voor de racefiets? Dus niet de standaard toertocht waarbij je een vooraf uitgezette route rijdt, maar waar een twist aan is gegeven.

Ik ben benieuwd!

Groet,
David

ErnstH
Forum-lid
Berichten: 193
Lid geworden op: 11 mei 2016 22:55

ErnstH 12 sep 2020 15:50

Bikepacking.be heeft oa de jaarlijkse BotReycat. Ligt aan het weer en de route die je maakt of je dat met de racefiets kan doen. https://www.bikepacking.be/categories/b ... ngbe-event

Summer Royale doet alleycats in en rond Amsterdam en ook nog wel andere dingen. Is vaak wel meer racen dan toertochten. https://www.instagram.com/summerroyalealleycat/?hl=nl

Gebruikersavatar
Nee_Nee
Forum-lid HC
Berichten: 6869
Lid geworden op: 19 dec 2013 20:23

Gebruikersavatar Nee_Nee 13 sep 2020 11:00

over een maand de DuoDiagonaal doorheen België. Van Monschau naar Oostende met een paar uitstappen naar waypoint die je dient te bezoeken. 's Nachts over de Muur van Geraardsbergen waar de RVV de middag daarna overheen rijdt.
Je zoekwoord is alleycat-race. Er zijn er meerdere. Soms op kleine schaal met een paar waypoints in een stad en een tocht die je in een paar uurtjes moet afwerken. Soms is de schaal wat groter, bijv. ca. 400km in de 24-uursrace van de fietskoeriers. Daar moet je ook je eigen route plannen.

Plaats reactie