Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

klaastuin
Forum-lid
Berichten: 408
Lid geworden op: 27 mar 2014 14:32

klaastuin 18 aug 2019 23:47

El Pistolero schreef: 18 aug 2019 14:34 Ben aan een nieuwe fietscomputer toe. Is de Wahoo Elemnt Bolt nog een goede optie of toch iets anders?
Ik heb gezien dat je hem al besteld hebt, maar ik vroeg me een paar maanden geleden hetzelfde af. De nieuwere modellen met leuke features en 'echte' navigatie, kleurenschermen e.d. leken me ook erg aantrekkelijk. Vooral ook omdat mijn vorige fietscomputer al kleuren en navigatie had (maar een heleboel andere dingen niet).

Na een paar maanden hier in de buurt gefietst te hebben plus net een paar weken in het buitenland kan ik niet anders dan zeggen dat het ding me echt super bevalt. Kleuren mis ik totaal niet en het volgen van het spoor gaat prima. Ook opvallend hoeveel paadjes er op de kaart staan. Paar off-road ritten gedaan en nergens een pad gereden dat er niet op stond. Kortom, ook in 2019 imo nog steeds een prima apparaatje. Ga je denk ik geen spijt van krijgen.

Gebruikersavatar
El Pistolero
Forum-lid
Berichten: 1001
Lid geworden op: 21 dec 2012 18:50

Gebruikersavatar El Pistolero 19 aug 2019 10:37

Bedankt voor de reacties. Kijk al uit naar Post NL. Fiets al een aantal ritten zonder fietscomputer en je mist dan toch wel iets onderweg.

Alberto Contador 'El Pistolero'.

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1921
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 19 aug 2019 11:46

Zou het vastlopen van de Bolt nu opgelost zijn met de laatste firmware van 14 augustus? (WB15-4540)

DDX
Forum-lid HC
Berichten: 4199
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 19 aug 2019 15:38

Nee helaas, en workaround van route stopzetten en daarna weer opnieuw starten die ik bedacht heb helpt uiteindelijk toch niet.
En toen zag ik vorige week een kortingscode van 10% langskomen bij futurumshop en heb ik maar een edge 830 besteld.
Ga ik die eens testen, blijft erg irritant dat ik bij langere ritten met route moeilijk moet gaan doen.
(en ook omdat knoppen van de bolt niet het eeuwige leven hebben en ik verwacht over paar maanden weer een losse knop te hebben)

Gebruikersavatar
havana
Forum-lid HC
Berichten: 25323
Lid geworden op: 22 jun 2006 10:54

Gebruikersavatar havana 19 aug 2019 15:46

Heb je het dan over de knop aan de zijkant?

DDX
Forum-lid HC
Berichten: 4199
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 19 aug 2019 16:00

Die was laatste keer het probleem, maar 2 andere keren was het de knop rechtsonder (pagina wissel knop)

Gebruikersavatar
Martin78
Forum-lid
Berichten: 638
Lid geworden op: 16 apr 2016 18:11
Locatie: Omg Arnhem

Gebruikersavatar Martin78 19 aug 2019 16:03

DDX schreef: 19 aug 2019 16:00 Die was laatste keer het probleem, maar 2 andere keren was het de knop rechtsonder (pagina wissel knop)
Maar jij gebruikt de Bolt in verhouding behoorlijk veel met al die km's😜

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1921
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03
Locatie: West-Vlaanderen (B)

Gebruikersavatar Kiekeboe 19 aug 2019 16:25

Blijft toch echt wel knullig, dat ze dat probleem van die vastlopers niet kunnen oplossen.
Maar de route volledig stoppen, na pakweg 100km. En dan opnieuw beginnen zou toch een workaround moeten zijn? Thuis dan de ritten aan elkaar plakken met fitfiletools?

DDX
Forum-lid HC
Berichten: 4199
Lid geworden op: 23 aug 2013 21:30

DDX 19 aug 2019 17:05

Ja leuke workarround, maar ik wil gewoon rit starten en er verder niet over hoeven na te denken.
Nu heb ik vorige week bovenop de mont ventoux maar rit gestopt (bolt uitgezet) en nieuwe rit gestart.
En na afloop idd via fitfiletools.com beide files aan elkaar geplakt. (via mobiel trouwens)

Als ik een 600km brm rit fiets is het ook wel handig om te weten hoeveel km ik al afgelegd heb. (ivm stempel stops)
En ja dat kan ook door apart bij te gaan houden wanneer je de reset gedaan hebt. (of dit precies bij 100km doen) maar dat is allemaal erg omslachtig.

Gebruikersavatar
Tfdv
Forum-lid
Berichten: 43
Lid geworden op: 30 nov 2015 18:04
Locatie: Hilversum

Gebruikersavatar Tfdv 19 aug 2019 17:13

Heeft Iemand van jullie de melding "GPS uitgeschakeld" als eens meegemaakt?

Trad gisteren op na ca 10 km in de rit. Bij 55 km (verzorgingspost) de Bolt uit en aan gezet, melding was weg. Route laden en volgen lukte daarna ook gewoon.

Bij het nakijken van de rit na thuiskomst bleek ook rond de 150 km iets niet goed te zijn. Op de kaart is een rechte streep te zien die je hebt als er een tijdje geen GPS ontvangst is, of wanneer je de routeopname stop zet en later weer aan. Dit gebeurde ten noorden van Medemblik, lijkt me voldoende GPS dekking te hebben.

Verder geen gedoe op een rit van 310 km.

Is dit een incident of de voorbode van meer problemen?
Giant TCR Advanced 1
Wahoo Elemnt Bolt
https://www.strava.com/athletes/2862632

Gebruikersavatar
El Pistolero
Forum-lid
Berichten: 1001
Lid geworden op: 21 dec 2012 18:50

Gebruikersavatar El Pistolero 19 aug 2019 19:57

Oh jee en ik heb net een besteld.

Alberto Contador 'El Pistolero'.

Gebruikersavatar
Wiedse
Forum-lid
Berichten: 198
Lid geworden op: 14 jun 2015 22:15

Gebruikersavatar Wiedse 19 aug 2019 20:25

Beste,

Ik gebruik sinds een jaar de wahoo elemnt bolt. Sinds enkele maanden is het gps signaal niet zo accuraat. De laatste weken duurt het vaak een half uur vooraleer er tijdens het rijden gps signaal gevonden wordt. Wat kan hierbij de aanleiding zijn?
75B34B7A-34CF-4923-8B09-8C0DDFC9523E.jpeg
It's just a hill - Get over it

Plaats reactie