Wahoo ELEMNT Roam

Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS
demegens
Forum-lid
Berichten: 95
Lid geworden op: 22 apr 2014 11:05

demegens 17 mei 2019 20:31

Misschien eindelijk iets gevonden 😱😛

Als ik de Roam zelf een rit laat plannen van meer dan zo’n 80 tot 100 km lukt hem dat niet. Als ik het via de telefoon doe geen centje pijn.

Kan een verse andere gelukkige Roam gebruiker dat ook eens proberen of het bij jou ook zo is?

mvalkier
Forum-lid
Berichten: 43
Lid geworden op: 23 mei 2012 09:12
Locatie: Den helder

mvalkier 17 mei 2019 22:06

Hier precies hetzelfde, ik krijg de melding dat de afstand te groot is. Wat mij betreft geen probleem, ik maak mijn routes altijd met Komoot, vorig jaar voor 30 euro een grote kaart set gekocht en werkt perfect.
Cervelo S3 en een Open U.P.

demegens
Forum-lid
Berichten: 95
Lid geworden op: 22 apr 2014 11:05

demegens 18 mei 2019 08:03

Zie net op Mantel dat ze nu plots uitverkocht zijn!!!!
Raar toch, ze hebben ze niet eens op voorraad gehad! :ugeek: :oops: :oops:

Waarschijnlijk bang dat iedereen de bestellingen gaat cancelen, denk ik, slecht!!!!

😱😱😱

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1247
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 18 mei 2019 10:20

Ik hou me zelf maar voor dat de volgende zending Roams alweer een verbeterde/geupdate versie is van de enkele apparaten die er tot op heden op de markt zijn verschenen. Ik wacht geduldig af. Heb de Elemnt nog.

Gebruikersavatar
Kiekeboe
Forum-lid
Berichten: 1486
Lid geworden op: 31 mar 2010 11:03

Gebruikersavatar Kiekeboe 18 mei 2019 10:45

Dat zou pas erg zijn, moest de volgende levering al een verbeterde versie zijn.
Kan me niet voorstellen dat ze nu nog "rap rap" iets aan het ontwerp of de hardware gaan veranderen,
Tenzij je natuurlijk gewoon een update van de software bedoeld, maar dan je net zo goed nu een toestel kopen en wachten op de volgende update.

demegens
Forum-lid
Berichten: 95
Lid geworden op: 22 apr 2014 11:05

demegens 18 mei 2019 13:18

Net een 2e testrit gemaakt. 2e rit eerst uitgezet op Komoot en overgezet op de Roam. Nieuwe Roam stuurmount op de fiets gezet. Alles zonder centje pijn.
Toen vertrokken. Gezien ik aan een normale redelijk goed gelegde klinkerstraat woon na 500 meter gedraait en mount eraf gehaald. Dit is niet om te doen. Waardeloze zwaar klote mount. Trilt en rammelt zo hard dat je een sound barrier op moet. Dus mijn Elemnt mount erop. Helemaal goed. Geen gerammel en mooi still zoals tjjdens eerste rit het geval was. Je kan natuurlijk ook een K-edge of zo gebruiken.

Maar goed... verder EEN EN AL LOF voor deze Roam. Alles heel duidelijk op het scherm. Heerlijke softtouch knoppen om te zoomen. Dat in tegenstelling tot de meer lastig in te drukken Elemnt knoppen. Dat je je vingertoppen iets beter op de knoppen onder het Roamscherm moet zetten went binnen 5 km. Dus dat is geen issue meer. Ook deze indeukken gaat uiteindelijk soepeler dan op de Element.

Expres keer of vier te vroeg afgedraait,. Roam rekent heerlijk en snel nieuwe route naar de track voor je uit en geeft die aan met blauwe. chevron-pijlen. Net zo lang tot je weer ergens op de route komt en dan neemt de Roam de track weer over en verandert de chevronpijlen weer netjes in zwart ten teken dat je weer op de route zit. Werkt prima dus.

Via een whatssapp mijn vrouw een live linkt gestuurd. Deze kon mij prima volgen waar ik was, dat dus ook oke.

Op het scherm zie je ook andere Wahoo riders opduiken als die in de buurt zijn. Ook prima dus.

Wisselen tussen schermen gaat vlot en kan niet zeggen dat de Roam een slome gps is, in tegendeel.

Al met al teveden alhoewel die mount een serieuze issue is als je geen andere hebt. Dan maar meteen een Elemnt of andere compatible mount bijkopen.

ik zeg 8/10 voor nu. Zal beter worden met nog nieuwe updates en features alhoewel ik zo een twee drie niet zou weten wat. Behalve Whassapp meldingen, dat zou echt fijn zijn.

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1247
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 18 mei 2019 13:31

Inderdaad ook al in een filmpje gezien dat de bij de Roam behorende mount erg slap is, ook bij het drukken op de knoppen veel beweging. Ik snap dat eigenlijk niet. Lijkt mij toch iets dat ze bij het ontwikkelen zelf ook meteen in de gaten moeten hebben. Ik ben zelf ook voornemens om mijn huidige 'hydemybell' mount te gebruiken. Is qua stroomlijn niet zo mooi misschien, maar daar zie je van bovenaf zelf niets van.

Het op het scherm zien van andere Wahoo gebruikers is altijd al geweest.

Whatsapp wordt al heel lang om gevraagd bij Wahoo en je snapt eigenlijk niet waarom ze dat niet (willen) ondersteunen.

Gebruikersavatar
SqueeZer
Forum-lid
Berichten: 1726
Lid geworden op: 04 aug 2016 22:51
Locatie: Sint-Eloois-Winkel

Gebruikersavatar SqueeZer 18 mei 2019 16:20

Nog wat verder geprutst, jammer genoeg door onvoorzien issues op het werk nog niet uitgebreid kunnen proberen.

Mount even bestudeerd en geprobeerd in de straat = idd. zoals bij de oorspronkelijke mounts die ik ook wat slap vond weer belabberd. design enz. is leuk maar de hidemybell's zitten strakker ......meteen in de straat ook even geprutst met de knoppen en mijn lompe handen (en vooral lompe duimen) hebben toch nog altijd de voorkeur voor de ouderwetse 'minder leuk ogende' druk knoppen qua gevoel, al denk ik wel dat het zal wennen.

Route verbeteren werkt gewoon super ....... en vlot, morgen aan een grote test hangen incl. breng mij naar start en breng mij terug naar huis (route express met enkele fouten enz. gemaakt).

Kleurenscherm is gelukkig enkel bij wat basis kleuren gebleven om bvb. Chevrons of hoofdwegen duidelijker te maken dus het high contrast principe blijft bestaan en werkt best wel goed. De nieuwe instelling 'Auto' om de backlight door middel van de sensor aan en uit te zetten werkt overigens ook fantastisch (even snel getest in zonlicht en dan naar binnen donkere garage in).

Al bij al blijft mijn eerste impressie toch dat het eerder een esthetisch verbeterde v2 van de oude Elemnt blijft met natuurlijk toevoeging van enkele kleine upgrades zoals het route berekenen gedeelte, de Wow impact blijft toch een beetje weg ... al is dat mogelijk ook de sterkte van Wahoo dat het ding al zo logisch in elkaar zit qua gebruiksgemak en afleesbaarheid dat er nog weinig verbeteringen waren ....... en voor ik ze over me heen ........ voor wat ik hem persoonlijk gebruik want ik weet dat sommige mensen nog verbeteringen zien voor DI2 integratie, hun Garmin connect .. batterij indicatie powermeters en dat het geen Garmin is maar goed, ikzelf heb mogelijk een oplossing voor het enige dat ik echt miste en dat was de automatische herberekening van route als ik plots weer met de racer voor een verlaten en kapot gereden veldweg stond omdat ik zo lui als ik ben iemand anders zijn GPX van het www. had gedownload ervan uitgaande dat die persoon wel slim genoeg was om de routes op verhard wegdek te tekenen :roll: :mrgreen:

Gebruikersavatar
chrisgr
Forum-lid
Berichten: 242
Lid geworden op: 20 sep 2005 00:41

Gebruikersavatar chrisgr 19 mei 2019 12:32

Ik heb een tweetal vragen omtrent de Roam.
1. Kun je, zoals bij Garmin, ervoor opteren om je route al dan niet te laten herberekenen via een instelling of herberekent hij altijd automatisch?
2. Bij de Garmin edge serie zit er in het toestel zelf eigenlijk alleen maar autonavigatie. Laat je het toestel zelf een route berekenen, dan neemt hij alleen maar wegen die meer geschikt zijn voor autoverkeer dan voor fietsers.. Is dit bij de Roam beter, en neemt hij dus wegen die meer geschikt zijn voor fietsen dan voor auto's?
Laatst gewijzigd door chrisgr op 19 mei 2019 19:34, 1 keer totaal gewijzigd.
geen signatuur

Gebruikersavatar
SqueeZer
Forum-lid
Berichten: 1726
Lid geworden op: 04 aug 2016 22:51
Locatie: Sint-Eloois-Winkel

Gebruikersavatar SqueeZer 19 mei 2019 14:49

1. Je kan bij instellingen selecteren of hij moet herbereken . of niet dus aanvinken wel via de Companion app.
2. Nog te vroeg om te oordelen, ik ben wel van zin om de komende weken wat vaker te testen.

Vandaag een regenritje van 100 km, de sensor voor de auto settings van Backlight doet echt wel goed zen werk. Elemnt was al zeer goed afleesbaar maar ik heb de indruk dat de Roam nog net iets beter afleesbaar is, mogelijk doordat het scherm nu minder diep in het toestel zit volgens mij. De knoppen blijven voor mij persoonlijk toch minder dan de Elemnt, deze waren veel beter indrukbaar heb ik het gevoel en ook veel duidelijker op het gevoel te bedienen. Het is idd. muggeziften en design heeft blijkbaar de voorkeur voor velen maar bij de Elemnt kon ik op het gevoel blind de juiste knop vinden waar ik nu toch een fractie van een seconde moet lopen zoeken ....beetje het punt waar ik de meeste Garmins ook niet lekker voor vind ..

Herbereken werkt gewoon super goed en snel trouwens, deze week hopelijk de 530 ook binnen dat ik eens echt kan gaan testen wat de grote verschillen tussen de twee zijn en welke in de praktijk het lekkerste werkt.

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2645
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 19 mei 2019 17:25

chrisgr schreef:
19 mei 2019 12:32
2. Bij de Garmin edge serie zit er in het toestel zelf eigenlijk alleen maar autonavigatie. Laat je het toestel zelf een route berekenen, dan neemt hij alleen maar wegen die meer geschikt zijn voor autoverkeer dan voor fietsers.. Is dit bij de Roam beter, en neemt hij dus wegen die meer geschikt zijn voor fietsen dan voor auto's?
Bij punt 2 is het wel belangrijk om de goede instelling te zetten: vermijdt autowegen enz....

Normaal gesproken neemt de Garmin de heatmap, de meest populaire fiets routes, echter de instellingen moeten correct staan. Heb het zelf al eens gebruikt, werkte bij mij prima.

Gebruikersavatar
csteenbe
Forum-lid
Berichten: 2645
Lid geworden op: 01 aug 2006 12:24

Gebruikersavatar csteenbe 19 mei 2019 17:28

SqueeZer schreef:
19 mei 2019 14:49

Vandaag een regenritje van 100 km, ......... De knoppen blijven voor mij persoonlijk toch minder dan de Elemnt, deze waren veel beter indrukbaar heb ik het gevoel en ook veel duidelijker op het gevoel te bedienen.
Bleef het water in de knoppen staan in de regen of viel het mee met de regen ?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten