Van simpele km-tellers tot vermogensmeters en GPS

Wahoo Elemnt Bolt gps bike computer

Gebruikersavatar
Corrosie
Forum-lid
Berichten: 59
Lid geworden op: 26 feb 2015 21:25

Gebruikersavatar Corrosie 19 sep 2018 12:06

Nee, dan moet je de pijltjes in de gaten houden.

Jooster
Forum-lid
Berichten: 39
Lid geworden op: 18 jan 2017 16:13

Jooster 19 sep 2018 13:04

Drossie2 schreef: 14 sep 2018 16:09 Op mijn kaartscherm toon ik steeds mijn snelheid. Hierbij wordt met een pijltje aangegeven of deze snelheid hoger of lager is dan mijn gemiddelde snelheid.
Ik heb de indruk dat de Bolt voor de gemiddelde snelheid de tijd dat ik stilstond, meerekent.
Zo heb ik daarstraks enkele minuten voor een overweg moeten wachten. Nadien blijkt dat gemiddelde behoorlijk gezakt.
Is het mogelijk om de Bolt de stilstaande te tijd eruit te laten filteren?
Automatisch pauzeren duurt soms even (paar seconden), dus zeker bij kortere ritten kan dat invloed hebben op je gemiddelde snelheid. Daarnaast zal je natuurlijk tijdens remmen en weer op gang komen minder snel rijden, dus ook dat zorgt voor dat lagere gemiddelde.

Geloof dat het trouwens niet mogelijk is om de snelheid waarbij je Elemnt de rit pauzeert in te stellen, toch?

Cobus Ridley
Forum-lid
Berichten: 133
Lid geworden op: 30 okt 2015 16:38

Cobus Ridley 19 sep 2018 14:40

@jooster Nop. Hangt ook samen met de frequentie van de gps-peilingen. Heb ooit uitgezocht waarom Runkeeper op iPhone minder secuur werkte dan op Android. Het bleek mij toen dat een iPhone sowieso minder vaak een gps-peiling doet dan Android en dat je dat op een Android ook nog eens zou kunnen aanpassen naar nog vaker. Maar … en dat is waarom Apple niet wil dat je dat kan aanpassen: pgs-peilen kost veel stroom en telefoon is dan ook bij hogere peilfrequentie sneller leeg. Om Strava (of het nu op IPhone, Android of Elemnt is) te pauzeren, moet het ding constateren dat de fiets stil staat. Daarbij gegeven het feit dat er ook nog wel eens "mispeilingen" zijn en er daarom ook nog eens een foutmarge moet worden gehanteerd (anders zou de registratie bij iedere mispeiling denken dat je stil staat). wordt pas bij twee of drie "stilstaande" peilingen gepauzeerd. En dat kost dus even tijd. Vandaar dus …..

Gebruikersavatar
Kneh
Forum-lid
Berichten: 93
Lid geworden op: 02 apr 2014 20:49

Gebruikersavatar Kneh 19 sep 2018 15:14

Hoewel het verschil minimaal zal zijn, zou je dit kunnen voorkomen door ook een snelheidssensor te gebruiken.

Begrijp ik dat goed?

Jooster
Forum-lid
Berichten: 39
Lid geworden op: 18 jan 2017 16:13

Jooster 27 sep 2018 07:54

Kneh schreef: 19 sep 2018 15:14 Hoewel het verschil minimaal zal zijn, zou je dit kunnen voorkomen door ook een snelheidssensor te gebruiken.

Begrijp ik dat goed?
Bedoel je de vertraging in het automatisch pauzeren? Ik heb ook de snelheidssensor bij mijn Bolt, maar dat verhelpt de vertraging niet (of misschien een beetje, nooit vergeleken met rit zonder die sensor).

Oppbogga
Forum-lid
Berichten: 1044
Lid geworden op: 23 feb 2012 14:14

Oppbogga 28 sep 2018 11:54

Weet niet of de Bolt en de Elemnt van elkaar verschillen in dit opzicht maar mijn Elemnt springt vrijwel meteen op "PAUZE" als ik stil sta.
...

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1438
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 28 sep 2018 12:38

Die van mij ook en bij de minste beweging van de fiets gaat hij weer verder met meten. Als ik mijn fiets na een pauze pak om weer op te stappen gaat Elemnt meteen weer aan om weer te stoppen als ik de fiets stilhoud om op te stappen, bij het wegfietsen meteen weer registratie. Ik gebruik de Wahoo combi sensor.

Gebruikersavatar
Kneh
Forum-lid
Berichten: 93
Lid geworden op: 02 apr 2014 20:49

Gebruikersavatar Kneh 28 sep 2018 14:43

Op de pagina "Klimmen" staat onderaan een ruimte gereserveerd voor, wat ik denk, een grafiek is voor het hoogteprofiel.
Mijn vraag, is klopt dit.

Bij mij is het namelijk bijna altijd een rechtlijnige zwarte balk.
Alleen als ik bijvoorbeeld door de tunnel van de Dordtse Kil rij, zie ik een minimale tekening dat ik gedaald en geklommen heb.

Kan het zijn dat de kleine hoogteverschillen hier in Nederland bijna niet zichtbaar zijn in deze grafiek.

Of is het soms mogelijk om de hoogtewaarden, van deze grafiek in de Bolt, aan te passen.
Zodat ook in Nederland, met de kleine hoogte verschillen, deze in de grafiek zichtbaar worden?

Bikerdt
Forum-lid
Berichten: 192
Lid geworden op: 24 mar 2017 14:30

Bikerdt 28 sep 2018 14:51

Route insteken, met een hoogteprofiel. Anders weet de Wahoo niet waar je naar toe gaat natuurlijk.

Gebruikersavatar
alliance_0
Forum-lid
Berichten: 1438
Lid geworden op: 08 aug 2010 02:06

Gebruikersavatar alliance_0 28 sep 2018 15:05

Nee hoor. Als ik gewoon zonder voorgeprogrammeerde route een heuvel op rij (woon in omgeving Utrechtse Heuvelrug), zie ik op de Wahoo gewoon dat ik omhoog cq naar beneden ga.

Daniel Boonen
Forum-lid
Berichten: 74
Lid geworden op: 28 nov 2011 11:45

Daniel Boonen 28 sep 2018 15:22

Wanneer je een route hebt geladen, en je zoomt helemaal uit, dan zie je het hele profiel van de route,
Het duurde ook even voordat ik dit doorhad. Ik moest verder uitzoomen dan de maximale schaal van de kaart.

Met een route in de bergen, een hele fijne optie.

Bikerdt
Forum-lid
Berichten: 192
Lid geworden op: 24 mar 2017 14:30

Bikerdt 28 sep 2018 15:29

@alliance_o Maar de Wahoo weet dan niet hoer ver je bent op die heuvel, als je een route insteekt is het zoals Daniel uitlegt, je ziet dan precies waar je op de route bent, en hoever je nog omhoog moet!

Plaats reactie